ΑΕΚ

Ίδια ονόματα, άλλη εικόνα

Ίδια ονόματα, άλλη εικόνα
Ανέστης Κολοβέτσιος Ντιντάκ Βάργκας

Η ΑΕΚ πήγε στο πρώτο ευρωπαϊκό ματς με πολλούς παίκτες ίδιους με πέρυσι, αλλά με διαφορετική αγωνιστική εικόνα. Το Sport24.gr αναλύει.

Η ενδεκάδα με την οποία ξεκίνησε η ΑΕΚ το παιχνίδι στο Ζοφρουά Γκισάρ στο πρώτο ματς με την Σεντ Ετιέν, είχε μόλις ένα πρόσωπο σε σχέση με την περσινή σεζόν. Οι υπόλοιποι δέκα, ήταν στο ρόστερ και πέρυσι. Όμως η αλήθεια είναι πως υπήρχαν ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, που ήδη από το πρώτο φετινό παιχνίδι, έδειξαν εντελώς διαφορετική εικόνα σε σχέση και με το ξεκίνημα αλλά και συνολικά την περσινή σεζόν.

Ώριμος και… θυμωμένος Ανέστης

Πέρυσι τέτοια εποχή, η επιλογή της ΑΕΚ ήταν να αποκτήσει τον Αλάιν Μπαρόχα για την θέση κάτω από τα δοκάρια και να του δώσει το χρίσμα βασικού. Κίνηση ακατανόητη, με δεδομένη την σεζόν που είχε κάνει ο Γιάννης Ανέστης, έστω και στη Β’ εθνική. Κατά την διάρκεια της χρονιάς που πέρασε έγιναν πολλά και περίεργα στην θέση του τερματοφύλακα. Τελικά ο Ανέστης έκλεισε τη σεζόν με εντυπωσιακές εμφανίσεις σε τελικό κυπέλλου και πρωτάθλημα. Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης, πήρε θέση βασικού και έδειξε στη Γαλλία αποφασισμένος να μην αφήσει σε κανέναν τα γάντια του. Έβαλε δυο καίριες επεμβάσεις ξανά στο ενεργητικό του. Όμως το πιο σημαντικό είναι πως έδειχνε εξαιρετικά ώριμος και πολύ… (ποδοσφαιρικά) θυμωμένος. Είχε τσαμπουκά και αποφασιστικότητα και αυτό το περνούσε σε σιγουριά στους αμυντικούς του.

Ο… ήρεμος Κολοβέτσιος

Εκείνο που είχε φανεί ήδη από πέρυσι, ήταν πως η ΑΕΚ ήθελε έναν έμπειρο κεντρικό αμυντικό, για να τον «παντρέψει» με τον ενθουσιώδη και ταλαντούχο Κολοβέτσιο. Τελικά προέκυψε ο Θέσαρ Άρθο. Και ο Κολοβέτσιος αντί να βοηθηθεί για να αναδείξει τις δυνατότητες του, αναλώθηκε σε άγχος και… μάχη να διορθώνει τις γκάφες του Ισπανού στόπερ. Φέτος με τον Τσιγκρίνσκι στο πλευρό του, ο Έλληνας επιθετικός είναι πλέον… ήρεμος. Και φάνηκε ήδη από το ματς με την Σεντ Ετιέν, πως έχει εντελώς διαφορετική αγωνιστικό εικόνα, σε σχέση με την περσινή σεζόν. Και όσο δένει περισσότερο με τον Ουκρανό, τόσο θα γίνεται καλύτερος και ο Κολοβέτσιος.

Ο Ντίντακ αφυπνίστηκε

Για την κλάση του Ντίντακ Βιλά αμφιβολία δεν υπήρχε. Πάικτης άλλωστε που είχε φορέσει και την φανέλα της Μίλαν, είναι ο Ισπανός. Όμως κατά την διάρκεια της περσινής σεζόν, δεν ένιωθε να έχει ανταγωνισμό για την θέση του αριστερού μπακ στη βασική ενδεκάδα. Και πολλές φορές, αυτός ο εφησυχασμός, είχε αντίκτυπο στην απόδοση του. Φέτος από την αρχή της προετοιμασίας υπήρχε η συζήτηση για μεταγραφή ακραιου μπακ. Εξ ου και η νευρικότητα που έδειχνε ο Ντίντακ στα φιλικά της Πολωνίας. Τελικά αποκτήθηκε ο Μανουέλ Ντίας και ο Ισπανός μπακ αφυπνίστηκε. Ξέρει πως θα χρειαστεί να δώσει μάχη για την θέση του βασικού. Γι αυτό και στο ματς με την Σέντ Ετιέν, έβγαλε τον καλύτερο του εαυτό και έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του, από τότε που φόρεσε τα κιτρινόμαυρα.

Ο συνειδητοποιημένος Βάργκας

Μπορεί ο Ρόναλντ Βάργκας να ήταν ο άνθρωπος που πέρυσι έκρινε και τα τρια εντός έδρας ντέρμπι του πρωταθλήματος με δικά του γκολ. Μπορεί να έδωσε τις δυο ασίστ στον τελικό. Όμως η συνολική αγωνιστική του εικόνα, ποτέ δεν ξέφυγε από το μέτριο. Ίσως διότι από την αρχή της σεζόν, δεν είχε μονιμοποιηθεί σε μια θέση. Πήγαινε από τα άκρα στον άξονα και πάλι στα άκρα. Ενώ είχε χάσει και μεγάλο κομμάτι της καλοκαιρινής προετοιμασίας, λόγω τραυματισμού που κουβαλούσε από το Κόπα Αμέρικα με τη εθνική Βενεζουέλας. Φέτος ο Βάργκας δούλεψε κανονικά από την αρχή μέχρι το τέλος στο Κίελτσε. Σταθερά ο Κετσπάγια τον χρησιμοποιεί στα άκρα της επίθεσης. Και πλέον ο Βενεζουελάνος είναι και συνειδητοποιημένος ως προς τον ρόλο του και πολύ καλύτερος αγωνιστικά σε σχέση με πέρυσι. Άλλωστε στο πρώτο ημίχρονο του παιχνιδιού με την Σεντ Ετιέν και μέχρι να ξεμείνει από δυνάμεις, ήταν από τους καλύτερους παίκτες της ΑΕΚ.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ