ΑΕΚ

Ημέρα Πογέτ στην ΑΕΚ

Ημέρα Πογέτ στην ΑΕΚ
INTIME SPORTS

Γεμάτη από… Πογέτ είναι η σημερινή μέρα για την ΑΕΚ, καθώς ο Ουρουγουανός τεχνικός θα συναντηθεί με τον Μελισσανίδη και κατόπιν θα υπογράψει το συμβόλαιο του και θα ανακοινωθεί. Θέλει να πιάσει αμέσως δουλειά.

Μπορεί ο Γκουστάβο Πογέτ να βρίσκεται ήδη από χθες (28/10) νωρίς το μεσημέρι στην Αθήνα. Μπορεί να παρακολούθησε από την τηλεόραση το ματς της ΑΕΚ με την Ξάνθη και να γέμισε με σημειώσεις το μπλοκάκι που ήδη είχε ανοίξει πριν καν έρθει στην Ελλάδα από όσα είδε σε βίντεο στα παιχνίδια με ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και Ηρακλή. Όμως η πιο σημαντική μέρα για την συνεργασία του Ουρουγουανού τεχνικού με την Ένωση, είναι η σημερινή.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο Πογέτ θα συναντηθεί πρώτα με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Και κατόπιν θα έχει το πρώτο τετ α τετ με τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Εκεί θα τεθούν επί τάπητος όλες οι τελευταίες εκκρεμότητες και εκτός απροόπτου θα κλείσει η συμφωνία. Εκτός από τις παραμέτρους του συμβολαίου, που έχουν την σημασία τους, σημαντική είναι και η χημεία ανάμεσα σε Μελισσανίδη και Πογέτ.

Ήδη πάντως, εξ αποστάσεως, ο ένας έχει σχηματίσει εξαιρετική γνώμη για τον άλλον. Αν πιστοποιηθεί και εκ του σύνεγγυς, τότε ο Ουρουγουανός θα φύγει από την συνάντηση με τον Μελισσανίδη ως νέος προπονητής της ΑΕΚ και στη συνέχεια θα πάει στα γραφεία της ΠΑΕ στο ΟΑΚΑ για το τυπικό… τελετουργικό, που φυσικά θα περιλαμβάνει και υπογραφές στα συμβόλαια.

Η επιθυμία του Πογέτ και το ντέρμπι

Αν όλα πάνε καλά και δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο, ο Πογέτ από σήμερα (29/10) θα είναι ο νέος προπονητής της ΑΕΚ. Και εκείνο που έχει μεταφέρει ο Ουρουγουανός τεχνικός στους ανθρώπους της Ένωσης, ήδη από τις προηγούμενες μέρες, είναι πως θέλει να πιάσει άμεσα δουλειά. Άλλωστε το γεγονός πως κανόνισε έτσι τις πτήσεις του, ώστε να προλάβει χθες να βρεθεί στην Αθήνα εγκαίρως για να δει το ματς στην Ξάνθη, αλλά και το γεγονός πως έχει παρακολουθήσει σε βίντεο ήδη άλλα τρια παιχνίδια της ΑΕΚ, φανερώνει την επιθυμία του.

Έχει κάνει ήδη την προεργασία για να εξοικειωθεί με το υλικό της ομάδας. Το ζήτημα είναι πως υπάρχει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και πως ο Πογέτ μέχρι το ματς αυτό προλαβαίνει να κάνει μόλις δυο προπονήσεις στα Σπάτα. Και φυσικά χωρίς τους συνεργάτες του. Αυτό είναι ένα πρόβλημα. Γι αυτό και προσανατολισμός των ανθρώπων της ΑΕΚ, είναι να καθίσει και στη Λεωφόρο ο Στέλιος Μανωλάς στον πάγκο. Και απλώς να προετοιμαστεί αγωνιστικά η ομάδα για το ντέρμπι, με την συμβολή και του Πογέτ. Πιθανότατα ακόμα και με παρουσία γνωριμίας στις προπονήσεις στα Σπάτα.

Το θέμα των συνεργατών

Ο Πογέτ έφτασε στην Αθήνα συνοδευόμενος μόνο από τον γιό του και κανέναν στενό του συνεργάτη. Αυτό φανερώνει πως υπάρχει η εκκρεμότητα όχι μόνο της τυπικής συμφωνίας του ίδιου του Ουρουγουανού με την ΑΕΚ, αλλά της τελικής συμφωνίας για τα μέλη του τεχνικού τιμ. Είναι δεδομένο και το έχει μεταφέρει ο Πογέτ στον Μιλοβάνοβιτς, πως θα ήθελε να έχει μαζί του τον Μαουρίτσιο Ταρίκο που είναι ο πιο στενός του συνεργάτης, έναν ακόμα βοηθό, αλλά και έναν δικό του γυμναστή. Κάτι άλλωστε που ήδη έχετε διαβάσει στο Sport24.gr.

Ο Πογέτ θέλει να δουλέψει και στην ΑΕΚ με το αγγλικό σύστημα, το οποίο προβλέπει τουλάχιστον δυο συνεργάτες στο τιμ, που θα έχουν ιδιότητα του βοηθού προπονητή. Μάλιστα ο Ταρίκο υπήρξε και συμπαίκτης με τον Πογέτ στην Τότεναμ και τους συνδέει και προσωπική, εκτός από επαγγελματική σχέση. Για τους δυο συνεργάτες κουβεντιάζει ο Ουρουγουανός με την ΑΕΚ. Ενώ για την περίπτωση του γυμναστή, όπως επίσης έχετε διαβάσει στο Sport24.gr, θα γίνει ξεχωριστή διαπραγμάτευση και συμφωνία.

Υπάρχει και το ενδεχόμενο να μπει στο τεχνικό τιμ και ένας Έλληνας. Στην λογική να μπορέσει να αποτελέσει συνδετικό κρίκο και με τους Έλληνες παίκτες της ΑΕΚ αλλά και γενικά με το ελληνικό πρωτάθλημα. Ενδεχομένως μάλιστα η ΑΕΚ να προτείνει κάποια ονόματα και ο Πογέτ να αποφασίσει. Αλλά και αυτή η πρόταση, είναι υπό σκέψη και δεν έχει οριστικά διαμορφωθεί.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ