ΑΕΚ

Η "ζυγαριά" του Πόνσε

Ezequiel Ponce of Argentina's Newell's Old Boys, right, fights for the ball with Para of Brazil's Gremio during their Copa Libertadores soccer match in Porto Alegre, Brazil, Thursday, March 13, 2014. (AP Photo/Nabor Goulart)
Ezequiel Ponce of Argentina's Newell's Old Boys, right, fights for the ball with Para of Brazil's Gremio during their Copa Libertadores soccer match in Porto Alegre, Brazil, Thursday, March 13, 2014. (AP Photo/Nabor Goulart) AP PHOTO/NABOR GOULART

Κρίνεται μέσα στις επόμενες ώρες η μεταγραφή του Πόνσε στην ΑΕΚ και το Sport24.gr αναλύει τηn "ζυγαριά" της απόφασης για τον Αργεντινό φορ.

Η ΑΕΚ την υπόθεση του δανεισμού του Εζέκιελ Πόνσε την έψαξε, την προχώρησε με την Ρόμα και πλέον εκείνο που μένει, είναι να αποφασίσει να την ολοκληρώσει. Από την στιγμή που έχει βρεθεί κοινό σημείο επαφής και με τους Ιταλούς και με τον Αργεντινό φορ, το μόνο που μένει για να κλείσει το θέμα, είναι να δεχθεί η ΑΕΚ το πλαίσιο της συμφωνίας.

Πλαίσιο το οποίο βάζει η Ρόμα και που είναι ασφυκτικό, ειδικά ως προς τα οικονομικά δεδομένα του, μετά το τέλος του δανεισμού και στην προοπτική ο παίκτης να αποκτηθεί με ελεύθερη μεταγραφή.

Βεβαίως υπάρχει πάντα και η δυνατότητα να επιλέξει η ΑΕΚ να μπει σ’ έναν νέο κύκλο διαπραγματεύσεων, επιχειρώντας "βελτιώσεις" σ’ αυτό το πλαίσιο. Όμως αυτό είναι κάτι που αφενός η Ρόμα δεν δείχνει διατεθειμένη να κάνει, αφετέρου θα χρειαστεί και σπατάλη χρόνου.

Γι αυτό και στην ΑΕΚ θα βάλουν όλα τα δεδομένα της υπόθεσης στη ζυγαριά και θα πάρουν την οριστική τους απόφαση. Κάτι που ενδέχεται να γίνει ακόμα και τις επόμενες ώρες, καθώς είναι ξεκάθαρη η επιθυμία της Ένωσης, να "τρέξει" τα μεταγραφικά. Και το Sport24.gr επιχειρεί να βάλει στη ζυγαριά τα "ναι" και τα "όχι" για τον Πόνσε.

ΤΑ (ΠΟΛΛΑ) "ΝΑΙ"

- Τα αγωνιστικά στοιχεία του Πόνσε, φαίνεται να ταιριάζουν πολύ στο αγωνιστικό μοντέλο που έχει στο μυαλό του ο Μαρίνος Ουζουνίδης για τη νέα ΑΕΚ. Είναι ένας φορ που μπορεί να κινηθεί και να εκτελέσει τόσο εντός όσο και εκτός περιοχής, αλλά είναι και πολύ δυνατός.

- Ο Πόνσε είναι ένας παίκτης που έφυγε από την Αργεντινό με τεράστιες προσδοκίες και ως το next big thing. Δεν έχει ακόμα καταφέρει να βρει τον ρυθμό του, αλλά αυτό τον κάνει «διψασμένο» και του δίνει έξτρα κίνητρο. Περίπου όπως έγινε και με τον Αραούχο και με τον Λιβάγια.

- Υπάρχει η δυνατότητα να κλείσει άμεσα, μια εξαιρετικά σημαντική μεταγραφική εκκρεμότητα. Θα έχει μεγάλη σημασία να ταξιδέψει η αποστολή της ΑΕΚ στις 2 Ιουλίου για το Κίελτσε, με την μεταγραφή του φορ μέσα στο αεροπλάνο. Και ο Ουζουνίδης να έχει τον επιθετικό του από την πρώτη μέρα του βασικού σταδίου της προετοιμασίας.

- Ανοίγει η ΑΕΚ έναν δίαυλο συνεργασίας με έναν πολύ μεγάλο ευρωπαϊκό σύλλογο όπως η Ρόμα και έναν από τους κορυφαίους ποδοσφαιρικούς παράγοντες, όπως ο Μόντσι. Κάτι που μπορεί να αποφέρει σημαντικά μελλοντικά οφέλη.

ΤΑ "ΟΧΙ"

- Μετά την ιστορία και με τον Λιβάγια, αλλά κυρίως με τον Αραούχο, η ΑΕΚ ενδεχομένως να προτιμούσε να προχωρήσει σε μια ακόμα περίπτωση δανεισμού.

- Κυρίως εκείνο που κάνει τους ανθρώπους της ΑΕΚ επιφυλακτικούς, είναι η υψηλή οψιόν αγοράς για την οποία επιμένει η Ρόμα. Όλες οι πληροφορίες επιμένουν πως οι Ιταλοί θέλουν να βάλουν ρήτρα ελεύθερης μεταγραφής για τον Πόνσε, στα επτά εκατομμύρια. Ποσό απλησίαστο. Και ακόμα και αν καταφέρει να το ρίξει η ΑΕΚ στα πέντε εκατομμύρια, πάλι θα είναι πολύ υψηλό. Επομένως υπάρχει το ενδεχόμενο η Ένωση να αποκτήσει πάλι έναν παίκτη, τον οποίο στο τέλος της επόμενης σεζόν δεν θα μπορεί να κρατήσει.

AP Photo/Nabor Goulart

Το περίμενες 4 χρόνια! Ήρθε η στιγμή να απολαύσεις το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Stoiximan.gr! Αμέτρητα Στοιχήματα και πλούσιο παιχνίδι κάθε μέρα!

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ