ΑΕΚ

Η ζωή χωρίς τον Μάνταλο

Η ζωή χωρίς τον Μάνταλο

Η ΑΕΚ έδωσε τα τρία δύσκολα τεστ χωρίς τον Πέτρο Μάνταλο και τα πέρασε σχεδόν με… άριστα. Το Sport24.gr κάνει το πρώτο ταμείο της Ένωσης, εν τη απουσία του αρχηγού της.

Αν κάποιος στην αρχή της σεζόν έλεγε στον Μανόλο Χιμένεθ, πως θα υποχρεωνόταν να πάει στα παιχνίδια με τη Μίλαν, τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό χωρίς τον Πέτρο Μάνταλο, το πιθανότερο είναι πως θα του έκανε… μήνυση. Για τον Ισπανό τεχνικό ο αρχηγός του ήταν αυτό που σπανίως στο σύγχρονο ποδόσφαιρο συναντιέται: "αναντικατάστατος".

Βεβαίως τα πράγματα ήρθαν έτσι, που η ΑΕΚ θα χρειαστεί να πάει μέχρι και το φινάλε της σεζόν, χωρίς τον "αναντικατάστατό" της. Όμως η αλήθεια είναι, πως τα πρώτα τρία ζόρικα τεστ που χρειάστηκε να δώσει χωρίς τον Μάνταλο, τα πέρασε σχεδόν με άριστα. Η ΑΕΚ έβγαλε αήττητη τα ματς με Μίλαν, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Το Sport24.gr κάνει το πρώτο "ταμείο" της ΑΕΚ, στην επόμενη ημέρα χωρίς τον Μάνταλο.

ΠΗΡΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Η ΑΕΚ χωρίς τον Μάνταλο έπαιξε με αντίπαλο την Μίλαν στο ΟΑΚΑ, τον ΠΑΟΚ εντός έδρας και τον Παναθηναϊκό. Προφανώς και στην Ένωση ήθελαν να έχουν φύγει με το τρίποντο και από την Λεωφόρο. Έτσι όπως εξελίχθηκε όμως το ματς, έμειναν ικανοποιημένοι και με την ισοπαλία. Όπως παραπάνω από ικανοποιημένοι έμειναν με τη "λευκή" ισοπαλία κόντρα στη Μίλαν, αλλά κι απ' τη νίκη με 1-0 επί του ΠΑΟΚ.

ΒΡΗΚΕ ΑΣΙΣΤ

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏÊ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏÊ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το πρώτο πράγμα που θα έλειπε από την ΑΕΚ, εν τη απουσία του Μάνταλου, ήταν η δημιουργία και οι εμπνεύσεις. Η αλήθεια είναι πως υπήρχε έλλειμμα σ’ αυτό το κομμάτι, κυρίως στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Όμως ασίστ η ΑΕΚ βρήκε και μάλιστα από τους χαφ της. Στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ήταν ο Αντρέ Σιμόες αυτός που έδωσε την ασίστ στον Λιβάγια, ενώ στη Λεωφόρο η ασίστ για το γκολ του Κροάτη φορ, ήρθε από τον Αστρίτ Αϊντάρεβιτς

ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΜΕΣΟ

Τα πράγματα ήρθαν έτσι, που η ΑΕΚ και στα τρια παιχνίδια χωρίς τον Μάνταλο, βρέθηκε να παίζει επί της ουσίας χωρίς επιτελικό μέσο. Με τη Μίλαν το σχήμα αντί για 3-5-2, έμοιαζε περισσότερο με 3-4-3. Με τον Αραούχο, τον Μπακασέτα και τον Χριστοδουλόπουλο να παίζουν ουσιαστικά σε μια ευθεία στη γραμμή κρούσης. Με τον ΠΑΟΚ υπήρχε η αποβολή του Αραούχο νωρίς και έτσι το σύστημα γύρισε μόλις στο 7ο λεπτό σε 4-4-1 χωρίς επιτελικό μέσο. Αλλαγή σχήματος υπήρξε νωρίς και στη Λεωφόρο. Όταν στο 10ο λεπτό η ΑΕΚ δέχθηκε το γκολ, ο Χιμένεθ γύρισε το σχήμα σ’ ένα 4-4-1-1, αλλά με τον Μπακασέτα να προσπαθεί να παίξει πολύ κοντά στο Λιβάγια.

ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΕΛΙΚΕΣ

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η μοναδική μετρήσιμη -με στατιστικό- αρνητική επίδραση στο παιχνίδι της ΑΕΚ, από την στιγμή της απώλειας του Μάνταλου, ήταν στις τελικές προσπάθειες. Η Ένωση είχε μέσο όρο κοντά στις 11 στο πρωτάθλημα. Με τον ΠΑΟΚ όμως έκανε μόνο 5 και με τον Παναθηναϊκό μόνο 9. Όμως με τον ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ έπαιζε για 88 λεπτά, με παίκτη λιγότερο.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ