ΑΕΚ

Η χρονιά του Κονέ

Η χρονιά του Κονέ

Η συμφωνία με την ΑΕΚ, το ατομικό πρόγραμμα όταν οι άλλοι ξεκουράζονται, η πρώτη προετοιμασία μετά από δύο άκαρπα καλοκαίρια και η υπομονή για να ξεκαθαρίσει την υπόθεση με την Ουντινέζε.

Όταν στις 31 του περασμένου Αυγούστου, η ΑΕΚ επισημοποιούσε την έναρξη της συνεργασίας της με τον Παναγιώτη Κονέ, ο ίδιος γνώριζε ότι είχε μπροστά του ένα βουνό να ανέβει. Η έλλειψη θερινής προετοιμασίας για δεύτερη συνεχή σεζόν και η μακρά αποχή από επίσημους αγώνες (είχε να παίξει από τις 4/3/2017 με τη φανέλα της Γρανάδα), δεν άφηναν περιθώρια για βιασύνες.

Αν και αρχικώς δημιουργήθηκε η εσφαλμένη εικόνα ότι θα ήταν δυνατή η γρήγορη ένταξή του στη ροή παιχνιδιών, εν τέλει του πήρε περίπου τρεις μήνες για να φορέσει ξανά τη φανέλα της ΑΕΚ σε επίσημο ματς. Η στιγμή κατεγράφη στις 23/11/2017 όταν αγωνίστηκε ως αλλαγή για 22’ λεπτά, στο εντός έδρας 2-2 απέναντι στην κροατική Ριέκα.

Προηγήθηκε ένα δύσκολο διάστημα, επίπονης προσπάθειας, έξτρα ατομικής δουλειάς, γενικότερα ειδικής προσέγγισης από το επιτελείο προετοιμασίας και αποκατάστασης της ομάδας, σε συνεργασία με το αντίστοιχο ιατρικό. Έπρεπε να αποφευχθεί ο παραμικρός κίνδυνος μυϊκών τραυματισμών, οι οποίοι θα ήταν πιθανό να προκληθούν λόγω της μακράς απουσίας, αλλά και της ελλιπούς προπόνησης των περασμένων μηνών. Ετών βασικά...

Όταν ο Κονέ φόρεσε εκ νέου τη φανέλα της ΑΕΚ μετά από 9 1/2 χρόνια (η τελευταία φορά κατεγράφη στις 11/5/2008, σε μάτς πλέι οφς απέναντι στον Πανιώνιο το οποίο κατά σύμπτωση, είχε επίσης ολοκληρωθεί με σκορ 2-2!) ήταν περίπου αυτός που η ομάδα χρειαζόταν σε ένα δύσκολο χρονικό σημείο, με αλλεπάλληλους απαιτητικούς αγώνες και οδυνηρές απώλειες (Μάνταλος - Γιόχανσον). Και λέμε «περίπου», διότι και ο ίδιος ήξερε ότι υπήρχαν κενά που θα ήταν αδύνατο να αναπληρωθούν μέσα σε τρεις μήνες μοναχικής προσπάθειας.

Ο ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ ΚΟΝΕ...

...είναι αυτός που θα εμφανιστεί φέτος. Βοήθησε σημαντικά την ΑΕΚ, έκανε τον Χιμένεθ να τον «ερωτευτεί» και να βρει στο πρόσωπό του τον ιδανικό παρτενέρ του Αντρέ Σιμόες, υπήρξαν ματς στα οποία συνέβαλε ώστε το σύνολο να αποκτήσει το χαρακτήρα ομάδας που αρνείται να χάσει, ακριβώς επειδή διαθέτει σπουδαία προσωπικότητα και γνωρίζει πως να μεταδίδει στοιχεία που αποβάλουν το άγχος ή το φόβο.

Ωστόσο και ο ίδιος παραδέχεται ότι τα στάνταρ του είναι αρκετά υψηλότερα. Και ότι θα καταφέρει να τα εμφανίσει την επόμενη σεζόν, καλώς εχόντων των πραγμάτων παίζοντας εκ νέου με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Έχει ξεκινήσει εδώ και εβδομάδες νέο, πολύ στοχευμένο ατομικό πρόγραμμα, υπό την επιμέλεια των ανθρώπων της ΑΕΚ που τον βοήθησαν να πετύχει τη δύσκολη επιστροφή στην ποδοσφαιρική κανονικότητα.

Συνεχίζει να δουλεύει την ώρα που οι συμπαίκτες του έχουν πάρει το δρόμο των διακοπών και αποζητά την έναρξη της καλοκαιρινής προετοιμασίας, ώστε να δουλέψει από την αρχή με την ομάδα και να εμφανίσει στην επόμενη σεζόν τα στοιχεία του πολύπλευρου ταλέντου του, μέσω των οποίων θα γίνει περισσότερο ενεργός και αποδοτικός.

Ο ΙΔΙΟΣ ΤΟΝΙΖΕΙ ΟΤΙ...

... " θέλω να μείνω εδώ, το έχω ξεκαθαρίσει αυτό, το ξέρουν και στη διοίκηση. Το ίδιο θέλουν και εκείνοι. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν καταστάσεις που δεν εξαρτώνται από εμένα, ενδεχομένως ούτε από την ΑΕΚ. Έχω συμβόλαιο για ακόμα έναν χρόνο με την Ουντινέζε, οπότε πρέπει να λυθεί το θέμα αυτό. Αυτό που θέλω για τον Παναγιώτη είναι να κάνω μετά από δύο χρόνια μια καλή προετοιμασία, ήδη δουλεύω ατομικά γι αυτό. Έχω ακόμα 4-5 χρόνια καλού ποδοσφαίρου μπροστά μου και περισσότερα να δώσω, όντας απόλυτα έτοιμος και με δουλειά στα πόδια μου". Είναι ένα απόσπασμα από την πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Sport Day.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Το Sport24.gr ξέρει για την ύπαρξη (προφορικής ασφαλώς) συμφωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές, που θα αφορά (λογικά) συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών. Ωστόσο πρέπει να ξεπεραστεί ο σκόπελος της Ουντινέζε, η οποία, έχοντας μπροστά της τη σκληρή προσπάθεια παραμονής στην ιταλική Serie A, κρατούσε εδώ και καιρό μια στάση απόμακρη. Κοινώς σε σχετικά ερωτήματα, δεν έχει απαντήσει ούτε στην ΑΕΚ, ούτε στον ποδοσφαιριστή.

Πλέον, μία αγωνιστική πριν από το φινάλε του Καμπιονάτο και με την Ουντινέζε να έχει σχεδόν εξασφαλίσει την παραμονή (πρέπει να ηττηθεί εντός έδρας από την ήδη σωμένη Μπολόνια και να υπάρξει τρελός συνδυασμός αποτελεσμάτων για να πέσει κατηγορία), ο δρόμος ανοίγει. Βέβαια, επειδή η ιταλική ομάδα έχει περίπου 30 δανεικούς παίκτες, ίσως χρειαστεί χρόνος.

Λογικά η υπόθεση θα τελειώσει στις αρχές του Ιουνίου, με τις πιθανότητες να είναι υπέρ της ΑΕΚ και του παίκτη. Βέβαια είτε ο Κονέ πρέπει να εξασφαλίσει την ελευθερία του, είτε η Ένωση να δώσει ένα ποσό στην ιταλική ομάδα για να τον αποκτήσει. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που οι «κιτρινόμαυροι» και ο παίκτης προσδοκούν, είναι το να μην αλλάξει στάση η Ουντινέζε θεωρώντας ότι ο Κονέ της είναι πλέον χρήσιμος. Εκεί τα πράγματα θα περιπλέξουν σημαντικά.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ