ΑΕΚ

Η χειμερινή μεταγραφική εξίσωση

Η χειμερινή μεταγραφική εξίσωση

Στην ΑΕΚ ετοιμάζονται για την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, αλλά το πλάνο έχει και παραμέτρους και… αγνώστους. Το Sport24 έχει το ρεπορτάζ

Μπορεί η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου να απέχει ακόμα περίπου δυο μήνες. Ωστόσο στην ΑΕΚ ήδη έχουν αρχίσει να βάζουν στο τραπέζι την λίστα με τα (πιθανά) ψώνια. Άλλωστε με δεδομένο πως η χειμερινή μεταγραφική περίοδος έχει διάρκεια μόλις έναν μήνα, απαιτείται μια μεγαλύτερη προεργασία.

Πέρυσι δεν έγινε κάτι τέτοιο και η ΑΕΚ «έτρεχε» την τελευταία στιγμή να φέρει δανεικό τον Ζουκουλίνι. Ενώ αντίστοιχα πρόπερσι που έγινε έγκαιρη προετοιμασία, είχε αποκτηθεί ο Γιάκομπ Γιόχανσον.

Η αλήθεια είναι πως το χειμερινό μεταγραφικό πλάνο της ΑΕΚ, μοιάζει περισσότερο με εξίσωση. Με παραμέτρους και αγνώστους. Παρόλο που υπάρχουν θέσεις, όπως αυτή του σέντερ φορ και του χαφ, που είναι ηλίου φαεινότερο πως υπάρχουν κενά και που η κουβέντα για ενίσχυση, έχει ανοίξει εδώ και πολύ καιρό. Και παρόλο που υπάρχουν παίκτες που ήδη στην ΑΕΚ παραδέχονται πως τους αρέσουν. Ωστόσο υπάρχουν και ορισμένες παράμετροι που θα κρίνουν τις οριστικές αποφάσεις.

Οι εισηγήσεις του Μοράις

Η ΑΕΚ πλέον έχει καινούργιο προπονητή. Και είναι δεδομένο πως οι κινήσεις που θα γίνουν τον Γενάρη, θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα των εισηγήσεων αυτού του νέου προπονητή. Ο Ζοσέ Μοράις έχει κάνει μόλις 13, μαζί με την χθεσινή, προπονήσεις με την ΑΕΚ. Κάτι που ο Πορτογάλος τεχνικός το επαναλαμβάνει και όχι τυχαία. Ακόμα μαθαίνει το υλικό που έχει και κυρίως βρίσκεται στην διαδικασία να κατασταλάξει για τον τρόπο που θα το αξιοποιήσει. Για να κάνει όμως τις τελικές εισηγήσεις του για μεταγραφές, θα πρέπει και να το αξιολογήσει. Κάτι που περνά μέσα και από τις οριστικές αποφάσεις για το σύστημα πάνω στο οποίο θα βασιστεί. Ήδη πάντως, η πρώτη σκέψη του Μοράις, φέρεται να είναι, πως η ΑΕΚ χρειάζεται ενίσχυση στο άκρο της επίθεσης. Παρόλα αυτά, ο Πορτογάλος τεχνικός δεν έχει κάνει ακόμα οριστικές εισηγήσεις.

Ο ρόλος του Μαϊστόροβιτς

Την υπόθεση του διαδόχου του Τιμούρ Κετσπάγια, την πήρε πάνω του ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς. Όπερ σημαίνει ότι και στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, τον πρώτο λόγο θα τον έχει ο Σουηδός τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ. Ο Μαϊστόροβιτς βρίσκεται καθημερινά στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων. Και έχει καθημερινή συνεργασία με τον Μοράις. Κάτι που σημαίνει πως επί της ουσίας, γίνονται συνεχείς συσκέψεις κορυφής, αν μπορούν να χαρακτηριστούν έτσι. Και αυτές οι συσκέψεις, όσο πλησιάζει ο Γενάρης, θα έχουν και τις μεταγραφές ως πρώτο προ ημερησίας διάταξης θέμα. Ο Μαϊστόροβιτς δουλεύει εντατικά προκειμένου να προετοιμαστεί για τις αγορές του Γενάρη. Αλλά πριν κινηθεί, θέλει να πάρει στα χέρια του τις οριστικές εισηγήσεις του Μοράις.

Η «εμπλοκή» Μπάγεβιτς

Οι εισηγήσεις για τις θέσεις που η ομάδα θα χρειαστεί ενίσχυση θα γίνουν από τον Μοράις. Ενώ την επιλογή ποδοσφαιριστών θα αναλάβει κυρίως ο Μαϊστόροβιτς. Ωστόσο ο Ντούσαν Μπάγεβιτς παραμένει στην θέση του επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος. Ως εκ τούτου θα έχει λόγο στις αποφάσεις που θα παρθούν και μάλιστα ισχυρό. Θεωρητικά τον τελευταίο πριν από τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Η ελληνική αγορά

Η ΑΕΚ ήδη έχει κάνει ένα πρώτο «χτένισμα» στην ελληνική αγορά. Κάτι που πάντα έτσι κι αλλιώς, είναι το πρώτο που γίνεται. Στην ΑΕΚ έχουν μελετήσει λίγο περισσότερο και μιλούν με καλά λόγια και για τις περιπτώσεις του Ανσαριφάρντ του Πανιώνιου, του Τουράμ της Κέρκυρας αλλά και του Γιακουμάκη του Πλατανιά. Όλες για την επίθεση. Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει πως έχει μπει στο στόχαστρο ή στην μεταγραφική λίστα κάποιος εκ των τριών. Άλλωστε και ο Ιρανός Ανσαριφάρντ αλλά και ο Βραζιλιάνος Τουράμ, είναι ιδιαίτερες περιπτώσεις, ενώ ο 22χρονος Γιακουμάκης είναι περίπτωση επένδυσης. Ωστόσο υπάρχει δρόμος μέχρι κάποιος εκ των τριών, να μπει στην μεταγραφική λίστα της ΑΕΚ και μάλιστα σε… επιλέξιμη θέση. Ενώ δεν έχει γίνει ακόμα το «χτένισμα» των επιλογών από την εκτός συνόρων αγορά.

Photo Credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ασκήσεις (υπο)στήριξης στην ΑΕΚ
Κατέθεσε τα συμπληρωματικά στοιχεία η ΑΕΚ για την "Αγιά Σοφιά"
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ