ΑΕΚ

Η ώρα του Άρθο

Η ώρα του Άρθο
Άρθο INTIME SPORTS

Ο Πογέτ ετοιμάζεται να ξαναβάλει στον ποδοσφαιρικό χάρτη τον Ισπανό κεντρικό αμυντικό, αποφασισμένος να τηρήσει την υπόσχεσή του για ευκαιρίες σε όλους τους ποδοσφαιριστές της ομάδας και κυρίως σε όσους δεν τις πήραν ποτέ.

Μεταγραφή του καλοκαιριού για την ενίσχυση στις θέσεις των στόπερ. Ως τέτοιος παρουσιάστηκε ο Σέζαρ Άρθο και όλοι εύκολα συμπέραναν εξ αρχής ότι δεν επρόκειτο για αυτό που ο τότε προπονητής Τραϊανός Δέλλας είχε κατά νου. Ο πρώην της ομάδας είχε καταστήσει σαφές ότι θα προτιμούσε την προσθήκη ενός αριστεροπόδαρου παίκτη, καθώς τέτοιος δεν υπήρχε στη θέση.

Αν’ αυτού, αντί δηλαδή ενός στόπερ που θα ξέρει να προωθεί με σιγουριά και δίχως να λαθεύει τη μπάλα από την άμυνα προς τη μεσαία γραμμή, αποκτήθηκε ο Ισπανός Σέζαρ Αρθο. Ένα (ποδοσφαιρικά) παραστρατημένο σπουδαίο ταλέντο του παρελθόντος το οποίο εν αντιθέσει με το εκρηκτικό ξεκίνημά του και τις μεγάλες προσδοκίες που δημιουργήθηκαν γύρω από εκείνο, είχε οπισθοβατήσει βγάζοντας το ψωμί του στο Ισραήλ.

Την πορεία τη διαπιστώσαμε άπαντες. Ο Δέλλας δεν του έδωσε ποτέ ευκαιρίες, πατώντας και στο ότι ο Άρθο θα έπρεπε να χάσει κιλά αλλά και να βρει αγωνιστικό ρυθμό που εμφανώς του έλειπε, όμως σήμερα τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Ο Ισπανός δούλεψε πολύ, έχασε το περιττό βάρος, απέκτησε την απαιτούμενη φυσική κατάσταση και πλέον χτυπά την πόρτα της ενδεκάδας.

Ικανός με τη μπάλα

Από τη στιγμή που ο Πογέτ αποφάσισε την περιθωριοποίηση του Τζανετόπουλου και τη χρησιμοποίηση ενός και μόνο κόφτη μπροστά από τους στόπερ, θα έπρεπε να βρει και τον κεντρικό αμυντικό που θα μπορούσε να συμβάλει στη μεταφορά και προώθηση της μπάλας. Αυτό το στοιχείο ο Άρθο το έχει και γι αυτό όλα δείχνουν ότι στο ματς της ερχόμενης Κυριακής απέναντι στον Πανθρακικό, θα αφήσει εκτός ενδεκάδας τον Βασίλη Λαμπρόπουλο.

Τις τελευταίες ημέρες, τρία ήταν τα διαδοχικά τετ-α-τετ που είχε ο προπονητής με τον παροπλισμένο ως σήμερα κεντρικό αμυντικό. Μετά από όσα ο Ουρουγουανός είδε στις προπονήσεις, έκρινε σκόπιμο να έχει συνεχείς συνομιλίες με τον Ισπανό στόπερ. Φαίνεται ότι διέκρινε στοιχεία που το έπεισαν ότι αξίζει ευκαιριών τις οποίες αναμένεται να πάρει σύντομα.

Ασφαλώς και δεν μπορεί πλέον να συνιστά ρίσκο ενδεχόμενη χρησιμοποίησή του στην Κομοτηνή, άλλωστε ο προπονητής προετοίμαζε ψυχολογικά πριν από τη διακοπή τον Άρθο ότι θα παίξει ως βασικός. Και ορθά πράττει ο Πογέτ, κάποια στιγμή πρέπει να ξεκαθαριστεί στα μάτια όλων μας αν τελικά αυτός ο ποδοσφαιριστής κάνει ή όχι για την ΑΕΚ.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ