ΑΕΚ

Η τετράδα της άμυνας και το γκολ του Μάνταλου

Η τετράδα της άμυνας και το γκολ του Μάνταλου
Μάνταλος, Αραβίδης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Τιμούρ Κετσπάγια δούλεψε πολύ στο passing game στην απογευματινή προπόνηση της ΑΕΚ την Πέμπτη (30/6) και φανέρωσε τις πρώτες σκέψεις για την τετράδα της άμυνας. Ο Μάνταλος "έκρινε" το δίτερμα. (VIDEOS).

Από το πρωινό (πολύ) τρέξιμο, οι παίκτες της ΑΕΚ στην απογευματινή προπόνηση εδώ στο Κίελτσε, πήγαν στην (πολλή) μπάλα. Καταρχήν με δουλειά στο passing game, το οποίο ο τεχνικός της ΑΕΚ θεωρεί εξαιρετικά σημαντικό. Κυρίως διότι "είναι δύσκολο να τρέχεις με την μπάλα. Είναι πιο εύκολο έτσι να την χάσεις. Και όταν την χάσουμε την μπάλα, είναι πολύ δύσκολο να την ξανακερδίσουμε".

Γι αυτό και ο Κετσπάγια έβαλε τους παίκτες του, να δουλέψουν πολύ σε ασκήσεις που αφορούσαν τις πάσες "Δείξτε ότι θέλετε την μπάλα με την κίνηση σας" έλεγε συνεχώς στους παίκτες του ο Κετσπάγια και εκείνο που ζητούσε ήταν "καλή και δυνατή πάσα, καλό κοντρόλ" και "όχι μόνο το ένα, αλλά και τα δυο πόδια χρησιμοποιούμε". Μάλιστα ο τεχνικός της ΑΕΚ ανέβαζε τους τόνους όταν υπήρχε λάθος. "Δώσ'του καλά την μπάλα" φώναζε, ενώ φυσικά δεν τσιγκουνευόταν και πάλι τα "μπράβο", όταν το passing game γινόταν σωστά.

Στην σημερινή απογευματινή προπόνηση, όπως και την χθεσινή, ο Κετσπάγια έβαλε τους παίκτες του να παίξουν δίτερμα, χωρίς να αφήσει κανέναν στον πάγκο. Γι αυτό και ήταν ομάδες των δώδεκα ποδοσφαιριστών. Και ως εκ τούτου δεν μπορεί να υπάρχουν αποδείξεις περί των προθέσεων του Κετσπάγια για τους παίκτες που έχουν προβάδισμα για τον βασικό κορμό. Όμως προέκυψαν κάποιες... ενδείξεις. Όπως το γεγονός πως για δεύτερο συνεχόμενο δίτερμα, ο Τσιγκρίνσκι ήταν παρτενέρ του Άρθο στο κέντρο της άμυνας, με τους Γκαλο και Ντίντακ στα δυο άκρα. Και την ένδειξη ενισχύει το γεγονός πως στην τετράδα αυτή, βρίσκεται μπροστά ως κόφτης ο Σιμόες. Όσο για το αποτέλεσμα του "διπλού", αυτό κρίθηκε με το πρώτο γκολ του Μάνταλου για τη νέα σεζόν, με κεφαλιά, στην τελευταία φάση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Φλέτσερ, Ζοζούλια και Τσαβαρία στο προσκήνιο
Έτσι δουλεύει ο Κετσπάγια
"Κλείνει" Τσαβαρία, προχωρά με ακόμα δυο
Τρέξιμο και... τρέξιμο

Photo Credits: Action Images

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ