ΑΕΚ

Η συνταγή Πογέτ

Η συνταγή Πογέτ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γκουστάβο Πογέτ έχει διαφοροποιήσει την τακτική φιλοσοφία της ΑΕΚ και έχει εστιάσει στην καλύτερη αμυντική λειτουργία της. Οι παίκτες-κλειδιά και η υπέρβαση που απαιτείται κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ο ίδιος ο Γκουστάβο Πογέτ, μέσα από τις δημόσιες τοποθετήσεις του και τις παραινέσεις τους προς τις ποδοσφαιριστές της ομάδας, έχει αναγάγει σε ιδιαίτερα ξεχωριστό για εκείνον το σημερινό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Ασφαλώς κάθε αναμέτρηση απέναντι στους Ερυθρόλευκους έχει τη σημαντικότητά της, ακόμα και όταν (όπως εν προκειμένω ισχύει), η βαθμολογική διαφορά της ομάδας είναι αγεφύρωτη.

Ο Ουρουγουανός, ένας κλασικός tactician των πάγκων, θα πρέπει να έχει μεγάλες απαιτήσεις και από τον ίδιο τον εαυτό του. Στη διάρκεια της εβδομάδες μελετούσε καθημερινά τον αντίπαλο προσπαθώντας να εντοπίσει αδυναμίες αλλά και να διαβάσει το πως θα περιορίσει τις πολλές αρετές του. Στα ως σήμερα ματς με τους μεγαλύτερους του ελληνικού ποδοσφαίρου, συγκεκριμένα απέναντι στον ΠΑΟ και στον ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ του Πογέτ κράτησε «καθαρή» την εστία της. Αυτό είναι το ζητούμενο και απόψε.

Εύκολη είναι η ανάγνωση της προσέγγισης που θα έχει η Ένωση απόψε στο ΟΑΚΑ. Θα αφήσει μπάλα στον αντίπαλο και με πολύ τρέξιμο, πίεση και κοντά τις γραμμές της, θα προσπαθήσει αφενός να παραμείνει απόλυτα συμπαγής και αφετέρου να κλέψει μπάλες που θα τη βοηθήσουν να χτυπήσει με ταχύτητα στις αντεπιθέσεις. Όταν θα έχει την κατοχή θα επιχειρεί με πολλές πάσες να πατήσει περιοχή.

Τα μετρημένα κουκιά και η πιθανή έκπληξη

Οι ποδοσφαιριστές που αδιαπραγμάτευτα έχουν θέση στη βασική ενδεκάδα της Ένωσης είναι πολλοί. Η οκτάδα Γκάλο, Ντίντακ, Κολοβέτσιος, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος, Αραβίδης, Μπαρμπόζα δεν σπάει ποτέ, ενώ σταθερά αγωνίζονται και οι Αρθο, Ανέστης Βάργκας. Είναι οι παίκτες που τακτικά υποστηρίζουν σε μεγάλο βαθμό τα θέλω του Πογέτ.

Αν ο Μπαρμπόζα είναι απόλυτα έτοιμος θα ξεκινήσει. Αυτό όμως ίσως φέρει εκτός 11δας τον Βάργκας διότι πλέον εμπλέκεται στην εξίσωση και ο παράγοντας Σουκουλίνι. Ο Πογέτ θέλει τον Αργεντινό στην ενδεκάδα, αλλά αναγνωρίζει ότι ο μοναδικός παίκτης που μεταφέρει τη μπάλα με συνέπεια στην επίθεση είναι ο Μάνταλος. Άρα για να χωρέσει στο βασικό σχήμα ο νεοαποκτηθείς μέσος, θα πρέπει ο διεθνής χαφ να προωθηθεί σε ρόλο που καλύπτουν οι Βάργκας και Μπαρμπόζα.

Είναι το ματς που απαιτεί το περισσότερο τρέξιμο από κάθε άλλο ως σήμερα, διότι με αυτή τη φιλοσοφία ο προπονητής θεωρεί ότι καλύπτονται αδυναμίες και ελλείμματα ποιότητας σε κάποια σημεία του γηπέδου. Περιμένει ότι η τριάδα Σουκουλίνι - Σιμόες - Γιόχανσον θα κυριαρχήσει στη μεσαία γραμμή και ευελπιστεί ότι μέσα από τη δική της αψεγάδιαστη συνεργασία, θα «χτίσει» η ΑΕΚ τον τρόπο με τον οποίο θα έρθει πιο κοντά σε αυτό που επιθυμεί.

​​ΤΑ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΗΣ SUPER LEAGUE ΣΤΟΝ SPORT24 RADIO 103,3
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ