ΑΕΚ

Η συμφωνία με τον Μοράις, οι συνεργάτες και ο Σάντος

Η συμφωνία με τον Μοράις, οι συνεργάτες και ο Σάντος

Οι δέκα μέρες συζητήσεων της ΑΕΚ με τον Πορτογάλο, Ζοζέ Μοράις, η συνάντηση με τον Δημήτρη Μελισσανίδη και η παρέμβαση του Φερνάντο Σάντος.

Η αλήθεια είναι πως είναι η πρώτη φορά που οι διαδικασίες αλλαγής προπονητή στην ΑΕΚ, γίνονται με τόσο αστραπιαίες κινήσεις. Η ανακοίνωση της πρόσληψης του Ζοζέ Μοράις, έγινε περίπου 1,5 ώρα, μετά τον αποχαιρετισμό του Τιμούρ Κετσπάγια στα Σπάτα.

Βεβαίως για να μπορέσει να γίνει αυτή η γρήγορη αλλαγή σκυτάλης στον κιτρινόμαυρο πάγκο, υπήρχε προεργασία πολλών ημερών. Τουλάχιστον δέκα. Στην ΑΕΚ το έψαχναν για προπονητή, αμέσως μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Κάτι που ήταν κοινό μυστικό και ακόμα και ο Κετσπάγια το γνώριζε.

Την περίπτωση Μοράις την ξεχώρισαν ανάμεσα σ' άλλες. Έγιναν επαφές και με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, ενώ υπήρξε και συνάντηση του Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς με τον Πορτογάλο τεχνικό στην Κωνσταντινούπολη, πριν από μερικές μέρες. Απ' αυτή τη συνάντηση, ο Μοράις έγινε το φαβορί για την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ.

Ο Πορτογάλος φορ ειδοποιήθηκε να ταξιδέψει στην Ελλάδα και σήμερα το πρωί έγινε το καθοριστικό ραντεβού με τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Εκεί έδωσαν τα χέρια οι δυο πλευρές.

Πριν ταξιδέψει στην Αθήνα, ο Μοράις είχε φροντίσει να ρωτήσει και τον Φερνάντο Σάντος για την προοπτική να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ. Και φυσικά ο Σάντος του μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την Ένωση και τον προέτρεψε να το κάνει.

Ο Μοράις ήδη έπιασε δουλειά και ενημερώνεται από τον Μαϊστόροβιτς για την ομάδα. Ενώ αύριο θα κάνει την πρώτη του προπόνηση στα Σπάτα. Θα έχει μαζί του έναν δικό του βοηθό προπονητή, έναν γυμναστή και έναν αναλυτή αγώνων, οι οποίοι θα ταξιδέψουν άμεσα στην Αθήνα για να πιάσουν και αυτοί δουλειά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ο Ζοζέ Μοράις νέος τεχνικός της ΑΕΚ
Όταν ο Μοράις τσακώθηκε με τον Κλοπ
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ