ΑΕΚ

Η συγκινητική ανάρτηση του Δημάτου για τον Μαύρο

Η συγκινητική ανάρτηση του Δημάτου για τον Μαύρο

Ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ανδρέας Δημάτος ανέβασε μία συγκινητική ανάρτηση στο facebook για τον Θωμά Μαύρο, με αφορμή την επικείμενη παρουσίαση της αυτοβιογραφίας του θρύλου της Ένωσης.

Την προσεχή Τετάρτη (06/09, 20:30) η ΠΑΕ ΑΕΚ και η Ελληνοεκδοτική παρουσιάζουν την αυτοβιογραφία του Θωμά Μαύρου στα VIP του ΟΑΚΑ.

Με αφορμή την επικείμενη εκδήλωση, ο Διευθυντής Επικοινωνίας της "κιτρινόμαυρης" ΠΑΕ, Ανδρέας Δημάτος ανέβασε ένα απόσπασμα της αυτοβιογραφίας του παλαίμαχου επιθετικού σε συνδυασμό μ' ένα συγκινητικό μηνυμά για τον θρύλο της Ένωσης, αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά του ποστ:

Τον Ιανουάριο παίξαμε ένα παιχνίδι με το Αιγάλεω και νικήσαμε 5-2. Εβαλα πέντε γκολ στη σειρά! Μετά τη λήξη της αναμέτρησης ακολούθησε κάτι που μάλλον θύμιζε τα παιδιά μου χρόνια. Ο πατέρας μου, που με παρατηρούσε όπως συνήθως με το άγρυπνο μάτι του από τις κερκίδες, έφυγε και με περίμενε στο σπίτι μου.

Καθίσαμε σε ένα δωμάτιο μόνοι μας και άρχισε τις ερωτήσεις.

-Επαιξες καλά σήμερα;

-"Χάλια!" φώναξε με σοβαρό ύφος. Τον κοίταξα με απορία.

-"Μπορείς να μου εξηγήσεις αυτό το χάλια, γιατί όπως και να έχει, μπήκαν πέντε γκολ;"

-"Οκτώ έπρεπε να είχες βάλει! Θα σου πω με λεπτομέρειες και πού" μου απάντησε.

Αρχισε, λοιπόν, να αναλύει σε ποιο ακριβώς χρονικό σημείο του αγώνα και σε ποια φάση έπρεπε να είχα βάλει γκολ.

Ωστόσο του είπα: "Αν και στις οκτώ ευκαιρίες μπορούσα να βάλω οκτώ γκολ, δεν θα υπήρχε ομάδα να με χωράει. Πέτυχα τις πέντε από τις οκτώ, άρα είμαι καλά".

Αναψε και κόρωσε: "Λάθος σκέψη! Σου ήρθε αυτό το δώρο από το Θεό και δεν το εκμεταλλεύτηκες, για να κάνεις γκολ αυτές τις τρεις φάσεις; Τώρα θα είχες γραφτεί στην ιστορία ως ο μόνος παίκτης που σημείωσε οκτώ τέρματα σε έναν αγώνα και κανείς δεν θα μπορούσε να σε ξεπεράσει"…

Είχα την τύχη αλλά και την τιμή να έχω στα χέρια από πολύ νωρίς τα πρώτα κείμενα της αυτοβιογραφίας του Θωμά Μαύρου στην εξαιρετικά επιτυχημένη έκδοση της Ελληνοεκδοτικής, που παρουσιάζεται αύριο στις 20.30 στην αίθουσα VIP του ΟΑΚΑ παρουσία πολύ σημαντικών προσωπικοτήτων και με πλατιά εκπροσώπηση της κιτρινόμαυρης οικογένειας.

Θεώρησα εξαρχής το παραπάνω (συμπυκνωμένο) απόσπασμα της βιογραφίας του κορυφαίου σκόρερ στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου ως το πλέον χαρακτηριστικό ενός βιβλίου που αποτελεί περισσότερο manual – εγχειρίδιο με τίτλο… "Μόνο έτσι μπορείτε να γίνετε ένας σημαντικός ποδοσφαιριστής" παρά μία απλή αυτοβιογραφία ενός σπουδαίου παίκτη, που αποτέλεσε έμβλημα υπερηφάνειας μίας ολόκληρης γενιάς ΑΕΚτζήδων, της δικής μας γενιάς.

Πρόκειται για ένα βιβλίο που εκτός από την παράμετρο της σκληρής σχέσης πατέρα – γιου ποδοσφαιριστή (του πατέρα που δεν είδε ποτέ τον γιο του ως το νέο… Πελέ, όπως ίσως οι σύγχρονοι γονείς, αλλά ήταν ο πιο σκληρός κριτής και απαιτούσε από τον γιο του συνεχώς να παλεύει και να βελτιώνεται) αποκαλύπτει σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια το μυστικό της επιτυχίας του –για όσους τον έζησαν και τον θαύμασαν- Θ(ε)ωμά Μαύρου όπως τον "βάφτισε" ο μεγάλος Φαίδωνας Κωνσταντουδάκης.

"Για να κατακτήσεις την κορυφή πρέπει κάθε στιγμή να ξεπερνάς τον εαυτό σου" αναφέρει ο ίδιος ο Θωμάς Μαύρος και αυτή η καθημερινή μάχη με τα ανθρώπινα όρια από την πρώτη μέχρι την τελευταία μέρα της ποδοσφαιρικής του καριέρας αναδεικνύεται σε καθεμία από τις 391 σελίδες του βιβλίου.

Μια μάχη που δεν τελείωσε ποτέ. Αλλά τον έβγαζε πάντα νικητή. Πολύ απλά γιατί είχε αποφασίσει να πετύχει. Και θα έδινε και τη ζωή του για να βγει νικητής. Και το κατάφερε.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ αλλά και η Ελληνοεκδοτική παρουσιάζουν με υπερηφάνεια αύριο Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.30 στα VIP του ΟΑΚΑ την αυτοβιογραφία του Θωμά Μαύρου.

Οσοι τον λάτρεψαν θα είναι εκεί!

Δείτε την ανάρτηση:

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ