ΑΕΚ

Η πρώτη τους φορά

Η πρώτη τους φορά
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πέντε παίκτες της ενδεκάδας του ντέρμπι, θα παίξουν για πρώτη φορά ντέρμπι με την ΑΕΚ. Το Sport24 καταγράφει το… παρελθόν τους και την ψυχολογία τους.

Οι περισσότεροι από τους παίκτες του φετινού ρόστερ της ΑΕΚ, έπαιξαν πέρυσι συνολικά τρια ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Μάλιστα κάποιοι εξ αυτών, όπως ο Ανέστης ή όπως ο Γιόχανσον ή ο Μάνταλος, μετρούν ήδη πέντε ματς απέναντι στους ερυθρόλευκους.

Όμως από την άλλη μεριά, υπάρχουν και πέντε παίκτες που θα βρεθούν στην ενδεκάδα της ΑΕΚ απόψε στο γήπεδο Καραϊσκάκη, που θα πάρουν το βάπτισμα του πυρός, σε ντέρμπι με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Και το Sport24 καταγράφει λίγο πριν την σέντρα, το… παρελθόν τους αλλά και την ψυχολογία τους μετά την χθεσινή (1/10) επίσκεψη του κόσμου στο ξενοδοχείο.

Ο πιο έμπειρος, δεν είχε ξαναζήσει «πάρτι» στο ξενοδοχείο

Για τον Τζολέον Λέσκοτ το αποψινό είναι το πρώτο του εν Ελλάδι ντέρμπι. Όμως αν υπάρχει ένας παίκτης στο ελληνικό πρωτάθλημα, που ξέρει καλύτερα απ’ όλους τι σημαίνει η έννοια ντέρμπι, είναι ο Άγγλος στόπερ. Έχει ζήσει την μάχη του Μάντστεστερ ανάμεσα σε Σίτι και Γιουναϊτεντ. Και μάλιστα σε ματς καυτά σε κούρσα τίτλου. Έχει ζήσει επίσης το ντέρμπι του Μερσερσάιντ ανάμεσα σε Έβερτον και Λίβερπουλ. Επομένως το κλίμα ενός ντέρμπι, του είναι γνώριμο. Εκείνο που έζησε για πρώτη φορά, ήταν το χθεσινό πάρτι του κόσμου στο ξενοδοχείο. Μάλιστα έβγαλε το κινητό του και τράβαγε φωτογραφίες αλλά και βίντεο. Ενώ εκείνο που έλεγε, είναι πως δεν έχει ζήσει ποτέ κάτι ανάλογο. Του έχει τύχει να περιμένουν οπαδοί έξω από το γήπεδο για να χειροκροτήσουν πριν από ντέρμπι, αλλά όχι και αυτό που έγινε χθες στο ξενοδοχείο.

Ο πιο ψύχραιμος, ακόμα και στο… πάρτι

Έτσι κι αλλιώς ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι δεν είναι ένας εκδηλωτικός χαρακτήρας. Περιμένει με… ψυχραιμία το πρώτο του εν Ελλάδι ντέρμπι, υποδέχθηκε με… ψυχραιμία το πάρτι των οπαδών της ΑΕΚ χθες στο ξενοδοχείο. «Έσκασε» κάποια ελαφριά χαμόγελα όταν τον αποθέωνε ο κόσμος, αλλά τίποτα περισσότερο. Στην Ουκρανία έχει παίξει ντέρμπι, αλλά η ατμόσφαιρα δεν έχει καμία σχέση μ’ αυτά του ελληνικού πρωταθλήματος. Ενώ έχει πάρει και… μυρωδιά, από το Ελ Κλάσικο της Ισπανίας, ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ.

Ο πιο φτιαγμένος ψυχολογικά, έγινε ένα με τον κόσμο

Η αλήθεια είναι πως ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος δεν θα παίξει απόψε στο πρώτο του ελληνικό ντέρμπι. Και με τον ΠΑΟΚ και με τον Παναθηναϊκό, ξέρει καλά από ματς απέναντι στον Ολυμπιακό. Αυτό το αποψινό όμως, είναι πολύ ιδιαίτερο για τον Λάζαρο. Όχι μόνο διότι είναι το πρώτο του ντέρμπι με την ΑΕΚ. Κυρίως διότι είναι ένα παιχνίδι στο οποίο ήθελε να παίξει πολύ. Και γι αυτό φαίνεται πως κερδίζει θέση στο βασικό σχήμα, παρόλο που δεν είναι απολύτως έτοιμος από πλευράς φυσικής κατάστασης. Ο Χριστοδουλόπουλος ήταν ήδη «φτιαγμένος» ψυχολογικά. Και «φτιάχτηκε» ακόμα περισσότερο μετά από το χθεσινό «πάρτι» στο ξενοδοχείο. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Λάζαρος ήταν από τους παίκτες που έγιναν περισσότερο «ένα» με τον κόσμο και το απόλαυσε πολύ όλο αυτό που έγινε.

Ο πιο πρωτάρης, απόλαυσε το πάρτι

Ο Πατρίσιο Ροντρίγκες με την μεταγραφή του στην ΑΕΚ έκανε το πρώτο του… άλμα στην Ευρώπη. Και το αποψινό, είναι το πρώτο του ντέρμπι. Είχε συνηθίσει να παίζει σε καυτές έδρες στην Αργεντινή. Αλλά προφανώς το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη είναι κάτι διαφορετικό. Μάλιστα το συνειδητοποίησε ακόμα καλύτερα ο Πατίτο, μετά απ’ ότι έγινε χθες στο ξενοδοχείο. Ο Ροντρίγκες κοιτούσε στην αρχή σαστισμένος, αλλά μετά το απόλαυσε πολύ. Συμμετείχε στα συνθήματα και στο «πάρτι» του κόσμου.

Ο πιο έτοιμος από καιρό

Για τον Τάσο Μπακασέτα η μεταγραφή στην ΑΕΚ, ήταν όνειρο ζωής. Πολύ περισσότερο, η παρουσία του σ’ ένα ντέρμπι με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Ο Μπακασέτας έχει παίξει πολλές φορές στο Καραϊσκάκη απέναντι στον Ολυμπιακό. Όμως η αποψινή θα είναι πολύ διαφορετική. Είναι το πρώτο του ντέρμπι και η αλήθεια είναι πως αυτό το ονειρευόταν από τότε που είχε στο μυαλό του να φορέσει κάποτε την φανέλα της ΑΕΚ. Με το χθεσινό πάρτι προφανώς και δεν αιφνιδιάστηκε, καθώς είναι από τους παίκτες της Ένωσης που ξέρουν καλά τι μπορεί να κάνει η «τρέλα» και η αγάπη του κόσμου για την ομάδα. Φυσικά αποθεώθηκε και φυσικά το απόλαυσε.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ