ΑΕΚ

Η προετοιμασία έκλεισε με "στημένα"

Η προετοιμασία έκλεισε με "στημένα"
INTIME SPORTS

Ο Τραϊανός Δέλλας έτσι κι αλλιώς συνηθίζει στην τελευταία προπόνηση πριν από τα παιχνίδια, να δουλεύει στις στημένες φάσεις. Η ΑΕΚ έχει στο ρόστερ της πολλούς και εξαιρετικούς εκτελεστές και φάουλ και κόρνερ.

Από τον Μάνταλο και τον Μπαρμπόζα, μέχρι τον Βάργκας, τον Μπουονανότε και τον Γκάλο. Αυτή είναι και η μεγάλη της δύναμη. Επίσης η ΑΕΚ έχει εγγενή αδυναμία στις στημένες φάσεις του αντιπάλου, καθότι λείπουν τα ψηλά κορμιά. Επομένως ο Δέλλας είχε περισσότερους από έναν λόγους να κλείσει την προετοιμασία για το αυριανό (17/10) ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, δουλεύοντας στις στημένες φάσεις. Τόσο στα κόρνερ μ’ όλους τους ποδοσφαιριστές του, όσο και στα φάουλ με τους «εκτελεστές» του.

Βεβαίως αυτή την φορά δεν έδωσε σαφές στίγμα για τις προθέσεις του, ως προς την βασική ενδεκάδα. Παρόλα αυτά, με βάση όλα όσα έχουν γίνει στις προηγούμενες προπονήσεις, το σύστημα 4-2-3-1 μοιάζει «κλειδωμένο». Και από εκεί και πέρα, το μοναδικό ερωτηματικό είναι αν θα ξεκινήσει ή όχι ο Ντιέγκο Μπουονανότε. Ένα ερωτηματικό που μπήκε στην χθεσινή (15/10), όταν ο Δέλλας κάποια στιγμή στο δίτερμα έβαλε τον Αργεντινό στην ομάδα των βασικών, αντί για τον Πλατέλλα.

Πάντως ο διεθνής Έλληνας εξτρέμ έχει το προβάδισμα. Όσο για τις υπόλοιπες ακόμα μεγαλύτερο είναι το προβάδισμα που έχει ο Αραβίδης για την κορυφή της επίθεσης, ο Μάνταλος για τον ρόλο του επιτελικού, ο Μπαρμπόζα για το αριστερό άκρο της επίθεσης, ο Γιόχανσον με τον Σιμόες για τα αμυντικά χαφ και ο Γκάλο, ο Ντίντακ, ο Λαμπρόπουλος και ο Τζανετόπουλος για την τετράδα της άμυνας.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ