ΑΕΚ

Η πιο μεγάλη απόφαση του αρχηγού Γεωργέα

Η πιο μεγάλη απόφαση του αρχηγού Γεωργέα
INTIME SPORTS

Ο Νίκος Γεωργέας συμπλήρωσε 13 σεζόν με τη φανέλα της ΑΕΚ και καλείται τώρα να πάρει μία απόφαση ζωής. Το κρέμασμα των παπουτσιών του ή τη συνέχεια για έναν ακόμα χρόνο στην Ένωση.

Το χαμόγελο του, είναι σαν μικρού παιδιού. Η διάθεση και το κέφι του, είναι σαν εφήβου σε σχολική εκδρομή. Την περσινή καλοκαιρινή προετοιμασία της ΑΕΚ, την απόλαυσε και την έζησε σαν να ήταν η πρώτη του, παρόλο που μόνο με τα κιτρινόμαυρα ήταν η υπ’ αριθμόν 13.

Για τον Νίκο Γεωργέα το ποδόσφαιρο γενικά αλλά και στην ΑΕΚ ειδικά, εξακολουθεί να είναι αγάπη, απόλαυση, τρόπος ζωής. Όμως ο χρόνος είναι αμείλικτος και κυρίως ανίκητος. Και ακόμα και κάποιος που μπορεί να τους κερδίσει όλους μόνο μ’ ένα πλατύ χαμόγελο, όπως ο Γεωργέας, τον χρόνο δεν μπορεί να τον νικήσει. Ξέρει λοιπόν πως έφτασε το πλήρωμα του χρόνου, για να πάρει μια απόφαση ζωής. Το κρέμασμα των παπουτσιών ή την συνέχεια για ακόμα έναν χρόνο.

Ο μεγάλος «εχθρός»

Ο αρχηγός της ΑΕΚ «περπατάει» στο 39 έτος της ηλικίας του. Πολλοί ποδοσφαιριστές της γενιάς του, έχουν ήδη «κρεμάσει» τα παπούτσια τους. Έναν απ’ αυτούς άλλωστε, λέγε με Τραϊανό Δέλλα, ο Γεωργέας τον έχει πλέον προπονητή. «Ναι αλλά αυτός είναι πολύ μεγαλύτερος μου» συνηθίζει να λέει ο «Φούλης» όταν τίθεται το θέμα, παρόλο που ξέρει καλά πως είναι ακριβώς της ίδιας κλάσης (γεννηθέντες το 1976). Ο Γεωργέας ξέρει πως κόντρα στον χρόνο δεν μπορεί να πάει, παρόλο που το έχει κάνει κατά το παρελθόν «εκμηδενίζοντας» χρόνους αποθεραπείας μετά από τραυματισμό. «Δεν θέλω να σκέφτομαι τι θα γίνει σε δυο χρόνια και αν θα παίξω στη Superleague, κάθε χρόνο θα τον κοιτάζω ξεχωριστά ανάλογα με το πώς νιώθω το σώμα μου» είχε πει ο ίδιος ο «Φούλης» το καλοκαίρι της επιστροφής του στην ΑΕΚ και όταν ετοιμαζόταν για την Γ’ εθνική. Αλλά από τότε έχει κυλήσει και άλλο νερό στο αυλάκι του χρόνου.

Το σώμα και το μυαλό

Η διάθεση και το κέφι του Γεωργέα για μπάλα, δεν έχει αλλοιωθεί ούτε κατά… χιλιοστό από τον χρόνο που έχει περάσει. Ούτε οι 307 συμμετοχές με την φανέλα της ΑΕΚ έχουν μειώσει την λαχτάρα του να συνεχίσει να την φοράει. Όμως από την άλλη μεριά, τα πόδια του έχουν βαρύνει. Δεν είναι ο Γεωργέας που ήταν. Άλλωστε μέχρι να επιστρατευτεί στα πλέι οφ λόγω του τραυματισμού του Μπακάκη, έκλεισε την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος με τις λιγότερες συμμετοχές μετά τον πιτσιρικά Σβάρνα, απ’ όλους τους παίκτες του ρόστερ. Αγωνιστικά λοιπόν, ελάχιστα μπορεί να προσφέρει την επόμενη σεζόν. Όμως από την άλλη, η παρουσία του στα αποδυτήρια της ΑΕΚ, ίσως είναι πολύτιμη.

Ακόμα λίγες μέρες

Η αλήθεια είναι πως μέχρι τώρα ο Γεωργέας απέφευγε να κάνει την παραμικρή κουβέντα για το μέλλον του. Δεν ήταν εύκολη κουβέντα άλλωστε. Ούτε πολύ περισσότερο εύκολη η απόφαση. Όμως πλέον δεν μπορεί να την καθυστερήσει άλλο. Μετά το χθεσινό (6/6) ματς με την Λάρισα, ο Γεωργέας ήταν αινιγματικός. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν το «τώρα ξεκινάμε» αφορούσε την επιστροφή της ΑΕΚ ή τις δικές τους προθέσεις. Πάντως σίγουρα θα πρέπει να κάνει μέσα στις επόμενες μέρες μια τελεσίδικη κουβέντα πρώτα με τον εαυτό του και μετά με τον Δέλλα.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ