ΑΕΚ

Η περίεργη μοίρα και τα "σπασμένα" κοντέρ

Η περίεργη μοίρα και τα "σπασμένα" κοντέρ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Πέτρος Μάνταλος έχει μια περίεργη μοίρα που τον "δένει" με τον Ολυμπιακό και έναν ιδιαίτερο τρόπο να "κερδίζει" όλους τους τραυματισμούς.

Μέσα σε διάστημα μόλις δυο χρόνων, έχει κερδίσει ένα κύπελλο, ένα περιβραχιόνιο αρχηγού της ΑΕΚ και μια μόνιμη θέση στην εθνική ομάδα. Κέρδη ζηλευτά για κάθε ποδοσφαιριστή. Στο ίδιο χρονικό διάστημα, έχει κάνει επέμβαση χιαστών, έχει πάθει μυϊκό τραυματισμό εννέα μέρες πριν τον τελικό του κυπέλλου και έχει σπάσει και τη μύτη του.

Ζημιές που βρίσκονται στις προσευχές προς αποφυγή, κάθε ποδοσφαιριστή. Η αλήθεια είναι πως ο Πέτρος Μάνταλος είναι όσο χαρισματικός και τυχερός, άλλο τόσο άτυχος. Αν βέβαια ρωτήσετε τον ίδια, δεν θα διαλέξει τίποτε απ’ όλα αυτά. Προτιμά το δυνατός, που μάλλον ταιριάζει μ’ όλα. Βλέπετε, εκείνο που έχει αποδείξει μέχρι τώρα ο αρχηγός της ΑΕΚ, είναι πως έχει τον τρόπο να βγαίνει πάντα πιο δυνατός, ότι και αν του έχει συμβεί.

Ψάχνει να "τριτώσει" το ρεκόρ

Ο Μάνταλος περισσότερες από μια φορές, έχει βρεθεί αντιμέτωπος με το «τέρας» του τραυματισμού. Το αντιμετώπισε και το νίκη. Όλες τις φορές. Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι πως το έκανε σε χρόνους ρεκόρ. Όλες τις φορές. Τον Μάρτη του 2015, ο Μάνταλος χρειάστηκε να μπει στο χειρουργείο για επέμβαση στο γόνατο. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για απουσία τουλάχιστον έξι μηνών από τους αγωνιστικούς χώρους.

Στην πραγματικότητα, τον περίμεναν ξανά σε πλήρη αγωνιστική δράση, περίπου στον Οκτώβρη. Μάλιστα οι άνθρωποι της ΑΕΚ, κινήθηκαν για την απόκτηση του Ντιέγκο Μπουονανότε, έχοντας και στην άκρη του μυαλού τους, πως στο πρώτο διάστημα της σεζόν, ο Μάνταλος δεν θα μπορούσε να βοηθήσει. Φευ όμως. Ο αρχηγός της ΑΕΚ άρχιζε να ανεβάζει ρυθμούς από την καλοκαιρινή προετοιμασία στην Πολωνία και από τις αρχές Σεπτέμβρη τέθηκε ξανά στην διάθεση του προπονητή του.

Ακόμα πιο πολύ, ο Μάνταλος έσπασε τα κοντέρ τον περασμένο Μάη. Ο αρχηγός της ΑΕΚ έβγαλε μυϊκό τραυματισμό εννέα μέρες πριν τον τελικό του κυπέλλου. Ήταν διάταση στους οπίσθιους μηριαίους, στα όρια της θλάσης. Από τον Στέλιο Μανωλά, ο Μάνταλος ζήτησε να τον περιμένει μέχρι και την τελευταία στιγμή, πριν φτιάξει το πλάνο του.

Όπερ και εγένετο. Μέχρι και την προπαραμονή του τελικού, ο Μάνταλος ένιωθε ενοχλήσεις. Λίγες ώρες πριν την σέντρα, δήλωσε παρών στο προσκλητήριο του προπονητή. Έπαιξε στον τελικό και μάλιστα πέτυχε και το πρώτο γκολ.

Και τώρα αυτό που θέλει, είναι να τριτώσει το ρεκόρ. Σχεδόν δέκα μέρες έχει μπροστά του Μάνταλος μέχρι και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης". Είναι αποφασισμένος να δώσει την μάχη του, προκειμένου να εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες, έστω και αν είναι λίγες, για να προλάβει να δώσει το παρών.

Τρίτωσε η περίεργη μοίρα

Αν ισχύει το σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση, πως άραγε ονομάζεται η σύμπτωση που είναι δις επαναλαμβανόμενη. Πιθανότατα μοίρα. Και μάλιστα περίεργη. Αυτό συμβαίνει με τον Μάνταλο και τον Ολυμπιακό. Τον σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο, που τον οδήγησε και στο χειρουργείο, ο αρχηγός της ΑΕΚ τον έπαθε κατά την διάρκεια της ρεβάνς του κυπέλλου με τους ερυθρόλευκους στο ΟΑΚΑ, τον Μάρτη του 2015. Επίσης πριν από τον τελικό του κυπέλλου με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, πέρυσι τον Μάη, ο Μάνταλος έπαθε μυϊκό τραυματισμό και έδωσε αγώνα δρόμου για να προλάβει.

Ενώ τώρα, δέκα μέρες πριν το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη, ο αρχηγός της ΑΕΚ έσπασε την μύτη του. Και πάλι θα τρέχει για να προλάβει το ματς με τον Ολυμπιακό.

photo credits:action images

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ