ΑΕΚ

Η περίεργη επόμενη μέρα της ΑΕΚ

Η περίεργη επόμενη μέρα της ΑΕΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το "άδειασμα" της προοπτικής διεκδίκησης ενός τίτλου, αλλά και οι προσδοκίες για αλλαγές στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το Sport24.gr αναλύει την περίεργη επόμενη μέρα της ΑΕΚ.

Είναι δεδομένο πως την σημερινή (4/3) μέρα, την είχαν πολύ διαφορετικά στο μυαλό τους οι άνθρωποι της ΑΕΚ. Στο ιδανικό σενάριο θα είχαν νικήσει με τέτοιο σκορ στο ματς με τον Ατρόμητο, που ένιωθαν πως έχουν ήδη πατήσει πόδι στον τελικό του κυπέλλου.

Στο κακό σενάριο, θα είχε στραβώσει ο πρώτος ημιτελικός και ήδη θα ετοίμαζαν το πλάνο για την ανατροπή στην ρεβάνς. Σε κάθε περίπτωση, η προοπτική κατάκτησης του κυπέλλου, θα αποτελούσε το μεγάλο στοίχημα για όλους στην ΑΕΚ. Όμως πλέον αυτή η προοπτική φαίνεται να μην υφίσταται, μετά την απόφαση της Πολιτείας για διακοπή του Κυπέλλου. Επομένως η μέρα που ξημέρωσε για την ΑΕΚ είναι μάλλον περίεργη.

Από την μια μεριά υπάρχει η δεδομένη απογοήτευση για το γεγονός πως ξαφνικά και πριν καν μπει η ομάδα στο γήπεδο για να παίξει στα ημιτελικά, βρέθηκε να χάνει τον στόχο της κατάκτησης του κυπέλλου. Μάλιστα κάποιοι από τους παίκτες της ΑΕΚ για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν, για διαφορετικούς λόγους, αισθάνονται πως τους στερούν το δικαίωμα να πάρουν έναν τίτλο.

Και η αλήθεια είναι πως υπήρχε μια «παγωμάρα» χθες (3/3) στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, όταν συνειδητοποίησαν πως το όνειρο του κυπέλλου, τέλειωσε. Υπάρχει απογοήτευση και αυτή την απογοήτευση θα πρέπει να την διαχειριστούν και οι ίδιοι οι παίκτες αλλά και ο Πογέτ, ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.

Από την άλλη μεριά, στην ΑΕΚ εκτιμούν πως αν υπάρχει μια ευκαιρία να γίνει κάτι δραστικό για να αλλάξουν πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αυτή ήρθε τώρα. Έστω και μια απόφαση, που στερεί από την ομάδα το δικαίωμα να διεκδικήσει έναν τίτλο. Στην ΑΕΚ είναι διατεθειμένοι και το επικοινώνησαν δημόσια, να «θυσιάσουν» την προοπτική ενός κυπέλλου, στο βωμό μιας πρωτοβουλίας που μπορεί να οδηγήσει σε κάθαρση.

Άλλωστε θεωρούν, πως ο Σταύρος Κοντονής είναι αποφασισμένος να φτάσει μέχρι τέλους την προσπάθεια, όπως διατείνεται. Και γι αυτό και η ΑΕΚ αποφάσισε να συνταχθεί με την απόφαση του υπουργού, έστω και με κόστος. Οι άνθρωποι της Ένωσης εκτιμούν πως πλέον έχει φτάσει η στιγμή, που πρέπει να παρθούν πρωτοβουλίες και μέτρα δραστικά.

Εκείνο που ξεκαθαρίζουν είναι πως η ΑΕΚ δεν πρόκειται να απειλήσει με καμία αποχώρηση από καμία διοργάνωση. Και είναι διατεθειμένη να μιλήσει και να έρθει σε συνεννόηση με οποιονδήποτε στοχεύει στην εξυγίανση του ελληνικού ποδόσφαιρο. Όμως στην ΑΕΚ θεωρούν πως αυτό θα πρέπει να γίνει εδώ και τώρα.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ