ΑΕΚ

Η μοναξιά του Αραβίδη

Η μοναξιά του Αραβίδη
INTIME SPORTS

Ο επιθετικός της Ένωσης δίνει τις απαντήσεις που πρέπει για την επάρκειά του, ωστόσο η επιθετική γραμμή της ΑΕΚ είναι ελλιπής ενόψει της νέας σεζόν με τρεις περιπτώσεις παικτών να σηκώνουν συζήτηση. Το Sport24.gr αναλύει.

Με τη φόρα που έχει ο Χρήστος Αραβίδης και την ΑΕΚ να έχει σίγουρα 12 (πέντε για πρωτάθλημα, έξι για τα πλέι οφ και εκείνο του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό) ματς μπροστά της τα οποία μπορεί να γίνουν και 15, δεν αποκλείεται να σπάσει το φράγμα των 20 γκολ, για πρώτη φορά μέσα σε μία σεζόν στην καριέρα του.

Ήδη έχει πετύχει 10 στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής και επιπλέον 3 στο Κύπελλο, δείχνει λοιπόν απόλυτα ικανός να καταφέρει μία προσωπική υπέρβαση.

Το αν είναι ικανός και... επαρκής προκειμένου να σηκώσει το βάρος της κιτρινόμαυρης επίθεσης και τη νέα σεζόν, δεν είναι κάτι που χωρά πλέον αμφισβήτηση. Ωστόσο απαιτούνται βοήθειες και αυτές είναι που πλέον σηκώνουν πολλή συζήτηση.

Διότι αν διαβάσει κάποιος την κατάσταση ψύχραιμα αλλά μαζί και αυστηρά, η ΑΕΚ θα χρειαστεί τουλάχιστον ακόμα δύο επιθετικούς (επιπέδου Αραβίδη ή και καλύτερους αν γίνεται) προκειμένου να έχει πληρότητα στην επιθετική γραμμή της στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. Και εξηγούμαστε...

Προβληματισμοί...

Ο Ιβάν Μπρέτσεβιτς έχει μπροστά του έναν προσωπικό Γολγοθά. Ουδείς μπορεί να πει σήμερα με βεβαιότητα αν η δύσκολη επέμβαση στην οποία πρέπει να υποβληθεί προκειμένου να απαλλαγεί διαπαντός από το χρόνιο πρόβλημα στο γόνατό του, θα του επιτρέψει να επιστρέψει το ίδιο αποτελεσματικός.

Βασικά, ούτε ο χρόνος αποθεραπείας δεν μπορεί να προβλεφθεί με ακρίβεια. Αυτό σημαίνει ότι ο προπονητής ξεκινά τον προγραμματισμό του ενόψει της νέας σεζόν δίχως να τον υπολογίζει. Αν του προκύψει στην πορεία θα είναι ένα κέρδος, αυτό όμως δεν είναι σε θέση να τον γνωρίζει εκ των προτέρων...

Πάμε στον Ντακόλ. Ο Βραζιλιάνος έχει βεβαρημένο ιατρικό παρελθόν και φέτος είναι ιδιαίτερα άτυχος. Το πρόβλημα στον ώμο διορθώθηκε, ωστόσο προκύπτουν συνεχώς μυϊκά ζητήματα, τα οποία εφέτος τον έχουν περιορίσει σε μόλις 10 συμμετοχές από τις 25 που θα μπορούσε να είχε πραγματοποιήσει αν ήταν διαθέσιμος σε όλα τα ματς. Σαφώς και είναι λύση ποιότητας, ωστόσο η επιρρέπεια σε τραυματισμούς είναι από μόνη της ένα θέμα που προβληματίζει κάθε προπονητή.

Κλείνουμε με τον Κρισάντους. Ως σήμερα έχει πάρει μόλις τέσσερις συμμετοχές, κυρίως σε «σκοτωμένα» αγωνιστικά λεπτά καθώς η ΑΕΚ έχει «καθαρίσει» τη μπουγάδα και έχει κατεβάσει ταχύτητα. Είναι άδικο να κριθεί καθώς αυτό μπορεί να γίνει από ασφάλεια μέσα από συνεχόμενα ματς στα οποία θα έχει ικανό χρόνο να δείξει τι ψάρια πιάνει, ασφαλώς παίζοντας από την αρχή αγώνων. Ωστόσο από τα λίγα που έχουμε δει ως σήμερα δεν ενθουσιάζει. Σε κάθε περίπτωση είναι κι αυτός ένα αίνιγμα...

Εν κατακλείδι...

... η ΑΕΚ συνοδεύεται αυτή τη στιγμή από τη σιγουριά του Αραβίδη και την αμφιβολία για όλους τους υπόλοιπους. Η κατάσταση δείχνει ότι απαιτούνται τουλάχιστον επιπλέον δύο επιθετικοί ανωτέρου επιπέδου από τους υπάρχοντες ή τουλάχιστον με την αξία και την αποτελεσματικότητά του «Άραβα». Κάθε άλλη επιλογή θα συνιστά ρίσκο το οποίο ενδεχομένως η ομάδα να βρει μπροστά της στη συνέχεια με αρνητικές συνέπειες.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ