ΑΕΚ

Η μάχη των 7 για 4 θέσεις

Η μάχη των 7 για 4 θέσεις
INTIME SPORTS

Ο προπονητής της ΑΕΚ έχει στη διάθεσή του όλα τα όπλα που υπάρχουν στο κιτρινόμαυρο ρόστερ. Ο προβληματισμός του ωστόσο εστιάζεται στον καταρτισμό της μεσοεπιθετικής γραμμής καθώς όπως παραδέχεται, οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται εκεί, του βάζουν δύσκολα.

Είναι αλήθεια ότι το timing ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας της ΑΕΚ ήταν ιδανικό για τον Γκουστάβο Πογέτ. Η Ένωση είχε εξέλθει των συνεχόμενων δύσκολων υποχρεώσεων της (εκκρεμούσε το ντέρμπι με τον ΠΑΟ, για το οποίο ωστόσο δεν θα ήταν υπεύθυνος σε περίπτωση ήττας) και εισερχόταν σε διαδικασία βατών αγώνων. Παράλληλα συντελούνταν η επιστροφή σημαινόντων ποδοσφαιριστών του ρόστερ, όπως ο Τζεμπούρ και ο Μπακάκης.

Ο Ουρουγουανός άδραξε την ευκαιρία, αξιοποίησε την εμπειρία του και έφερε την κατάσταση στα μέτρα του. Τα νικηφόρα αποτελέσματα είναι διαδοχικά (τέσσερις σερί νίκες σε πρωτάθλημα και κύπελλο), οι οπαδοί αναθάρρησαν και πλέον ζητείται διάρκεια, η οποία θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά στο εκτός έδρας ματς του Σαββάτου απέναντι στον Πανιώνιου.

Πρόκειται για παιχνίδι για οποίο, εκτός ατυχούς απρόοπτου, ο Πογέτ θα έχει τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ όλων των ποδοσφαιριστών του ρόστερ, καθώς άπαντες είναι διαθέσιμοι. Τέτοια πολυτέλεια δεν είχαν ο Δέλλας ή ο υπηρεσιακός Μανωλάς, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι η ισχύουσα κατάσταση αφήνει απροβλημάτιστο το νυν τεχνικό της ομάδας ο οποίος πρέπει να φέρει... ντόρτια επιλέγοντας τους πιο κατάλληλους για τη μεσοεπιθετική γραμμή ανάμεσα σε επτά που τον ικανοποιούν.

Σαφέστατα λοιπόν η περισσότερη σκέψη αφορά στο ιδανικό ταίριασμα καθώς ο Ουρουγουανός επί της ουσίας παραδέχθηκε ότι έχει να επιλέξει 4 ανάμεσα σε 7 αφού τόσο δύναται να χωρέσουν στις διαθέσιμες θέσεις (στο 4-3-3 που έχει πλέον κατασταλάξει ότι ταιριάζει στην ομάδα). Ας δούμε μαζί τα φετινά πεπραγμένα των επτά της μεσοεπιθετικής γραμμής που μάχονται για να χωρέσουν στην εξάδα δίπλα στους σίγουρους Σιμόες και Γιόχανσον:

- Χρήστος Αραβίδης: Ίσως θα έπρεπε να λογίζεται εξίσου στους σίγουρους, καθώς το ταίριασμά του με τον Τζιμπούρ αποδεικνύεται εξαιρετικό. Εκτός αν ο Πογέτ επιλέξει περισσότερους μεσοεπιθετικούς αντί για δεύτερο επιθετικό. Ο Άραβας είναι (μαζί με τον Μπουονανότε) ο πρώτος σκόρερ της Ένωσης με 5 τέρματα, ενώ μετράει και μία ασίστ.

- Ραφίκ Τζεμπούρ: Επέστρεψε όπως η ΑΕΚ τον ήθελε. Σοβαρός, πειθαρχικός στο παιχνίδι του, ορεξάτος και κυρίως συμμέτοχος σε σκοράρισμα και ασίστ. Θα δώσει ακόμα περισσότερα στη συνέχεια, όταν θα βρεθεί στα επιθυμητά επίπεδα φυσικής κατάστασης από τα οποία ακόμα απέχει, αλλά όχι πολύ.

- Ντιέγο Μπουονανότε: Βρίσκει σιγά σιγά τη βολή του στην ΑΕΚ ο Αργεντινός, ο οποίος ήταν ωστόσο λίγο παραπάνω φλύαρος από όσο θα έπρεπε στον αγώνα με την Καλλονή ψάχνοντας με υπερβολή σε κάποιες φάσεις, ακόμα ένα τέρμα στο πρωτάθλημα. Έχει βρει δίχτυα 5 φορές στη Σούπερ Λίγκα (1 ασίστ), ενώ είναι ο πρώτος σκόρερ της Ένωσης σε όλες τις διοργανώσεις καθώς έχει πετύχει ακόμα δύο γκολ στο κύπελλο.

- Πέτρος Μάνταλος: Δύσκολη σεζόν η φετινή για τον κατά τεκμήριο πληρέστερο και πιο δημιουργικό κεντρικό χαφ της Ένωσης. Ψάχνει ακόμα το πρώτο του γκολ ενώ έχει δώσει μόλις μία ασίστ σε 11 συμμετοχές. Ο τραυματισμός του έκοψε τη φόρα, ενώ η χρησιμοποίησή του σε 4 διαφορετικές θέσεις τον έχει αποσυντονίσει.

- Ρόναλντ Βάργκας: Έχει περάσει ενάμιση μήνας από την τελευταία φορά που βρήκε δίχτυα, όμως έχει αγωνιστεί σε λιγότερα ματς από τους υπόλοιπους. Τέσσερα είναι τα τέρματα που έχει σημειώσει ως σήμερα, ενώ έχει μοιράσει και δύο ασίστ που κατέληξαν σε γκολ. Ίσως ο πληρέστερος όλων των μεσοεπιθετικών αλλά και αυτός με τις μεγαλύτερες διακυμάνσεις στο παιχνίδι του.

- Έλντερ Μπαρμπόζα: Δύο γκολ και ισάριθμες ασίστ είναι ο ως σήμερα απολογισμός του Πορτογάλου στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. Ικανός να αγωνιστεί και στα δύο φτερά της επίθεσης, ανεβασμένος συγκριτικά με την περυσινή σεζόν, παρόλα αυτά όμως απέχει ακόμα σημαντικά από τον ποδοσφαιριστή που η ΑΕΚ πίστεψε ότι ενέταξε στο δυναμικό της το καλοκαίρι του 2014.

- Βαγγέλης Πλατέλλας: Λογιζόταν ως ο τελευταίος τροχός της αμάξης, ωστόσο με την εργατικότητα και το πείσμα του, αλλά κυρίως τις πολλές (επιθετικές και ανασταλτικές) δουλειές που κάνει εντός των γηπέδων, κέρδισε εν τέλει την εμπιστοσύνη και του Πογέτ. Σημείωσε το πρώτο και μοναδικό τέρμα του στο πρωτάθλημα κόντρα στον Παναιτωλικό και προσδοκά σε περισσότερες παρουσίες στο αρχικό σχήμα.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ