ΑΕΚ

Η "μάχη" για Αραούχο, ο μεγάλος άγνωστος και η εναλλακτική με Αρμεντέρος

Η "μάχη" για Αραούχο, ο μεγάλος άγνωστος και η εναλλακτική με Αρμεντέρος

Στην ΑΕΚ "τρέχουν" για τις τελευταίες προσπάθειες προκειμένου να αποκτήσουν επιθετικό. Η μάχη που δίνουν για τον Αραούχο, ο μεγάλος άγνωστος και η εναλλακτική που έχουν με τον Αρμεντέρος.

Οι τρεις από τις τέσσερις εβδομάδες της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου πέρασαν, χωρίς η ΑΕΚ να έχει καλύψει ακόμα τον στόχο που είχε μπει από την αρχή, ως η πρώτη προτεραιότητα. Μεταγραφή σέντερ φορ ακόμα δεν έχει γίνει και πλέον τα χρονικά περιθώρια είναι τόσο στενά, που έχει μπει και στο τραπέζι ακόμα και το ενδεχόμενο να μην γίνει καν. Άλλωστε ο Μανόλο Χιμένεθ, τις δυο φορές που έχει τοποθετηθεί επισήμως για τις μεταγραφές, έχει αφήσει όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.

Πάντως στην ΑΕΚ δείχνουν αποφασισμένοι να κάνουν έναν τελευταίο… σπριντ μέχρι και το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου, προκειμένου να κάνουν μια κίνηση για φορ. Και μάλιστα κίνηση δυνατή, καθώς ο Χιμένεθ έχει ξεκαθαρίσει πως δεν θέλει να γίνει μεταγραφή μόνο για να γίνει, αλλά περιμένει έναν παίκτη που θα μπορεί να προσφέρει πραγματικά.

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΑΟΥΧΟ

Η ΑΕΚ το έψαξε και όπως έχετε διαβάσει ήδη από χθες στο Sport24.gr, το ψάχνει ακόμα για να κάνει το μεγάλο κόλπο με τον Σέρχιο Αραούχο. Από τα πιο επίσημα χείλη, δηλαδή αυτά του προέδρου της Λας Πάλμας, έχει καταστεί σαφές πως ο Αργεντινός φορ θα φύγει από την ομάδα. «Για να αλλάξει περιβάλλον» όπως ο ίδιος δήλωσε. Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει πως άνοιξε ο δρόμος για να έρθει ο παίκτης στην ΑΕΚ.

Σύμφωνα με τους Ισπανούς, ο Αραούχο δεν «ψήνεται» τόσο με την προοπτική της Ελλάδας, αλλά δεν την απορρίπτει κιόλας. Στο παιχνίδι έχει κάνει μπάσιμο και η Γκρέμιο από την Βραζιλία, αλλά και ιταλικές ομάδες, που όμως ακόμα δεν έχουν κάνει συγκεκριμένη πρόταση στην Λας Πάλμας.

Επισήμως βεβαίως, η ΑΕΚ έχει καταστήσει σαφές πως η περίπτωση του Αραούχο είναι δύσκολη και ως εκ τούτου δεν ασχολείται. Ανεπισήμως, όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα, πως η μοναδική ομάδα που έχει προσεγγίσει την Λας Πάλμας για τον Αργεντινό φορ, είναι η ΑΕΚ. Χωρίς αυτό να μπορεί να καθορίσει τις εξελίξεις, καθώς η υπόθεση του Αραούχο είναι και δύσκολη και περίπλοκη.

ΑΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ ΟΝΟΜΑ

Σ’ αυτό το τελευταίο σπριντ των ανθρώπων της ΑΕΚ για μεταγραφή φορ, δεν παίζει μόνο του το όνομα του Αργεντινού επιθετικού της Λας Πάλμας. Φαίνεται να υπάρχει και ακόμα μια περίπτωση φορ, την οποία δουλεύουν υπό άκρα μυστικότητα. Όπως δηλαδή είχαν επιχειρήσει να κάνουν και με τον Αραούχο, μέχρι ο συνονόματος του προπονητή της ΑΕΚ, Ισπανός δημοσιογράφος, αποκαλύψει το θέμα. Προς το παρόν για την δεύτερη περίπτωση, δεν έχει βρεθεί ένας αντίστοιχος… Χιμένεθ. Πάντως και αυτή φαίνεται πως είναι εξίσου δύσκολη, γι αυτό και ούτε έχει κλείσει ακόμα, ούτε μπορεί να πει κανείς με σιγουριά πως θα κλείσει.

Η ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΡΜΕΝΤΕΡΟΣ

Υπάρχει βέβαια πάντα και εναλλακτική του Αρμεντέρος. Του Σουηδού φορ της Χέρακλες, που όπως διαβάσατε στο Sport24.gr, έχει προταθεί και εξετάζεται. Και μοιάζει και σχετικά πιο εύκολη, με δεδομένο πως το συμβόλαιο του παίκτη με την ολλανδική ομάδα, λήγει το καλοκαίρι. Πάντως δεν είναι μια περίπτωση που φαίνεται, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, να ενθουσιάζει τους ανθρώπους της ΑΕΚ. Άλλωστε υπάρχει και η θέση του Χιμένεθ, που έχει λόγο στα μεταγραφικά, πως δεν πρέπει να γίνει μια κίνηση, απλώς και μόνο για να γίνει. Από την άλλη μεριά βέβαια, η ΑΕΚ έχει ανάγκη από ενίσχυση στην επιθετική της γραμμή.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ