ΑΕΚ

Η λύση του μυστηρίου για τον Τσόσιτς

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ένα ιατρικό ζήτημα που αντιμετώπισε σε μικρή ηλικία, καθιστά απαγορευτική τη χορήγηση κορτιζόνης στον Ούρος Τσόσιτς προκειμένου να απαλλαγεί γρηγορότερα από το οστικό οίδημα που τον ταλαιπωρεί.

Στις 2 του περασμένου Νοέμβρη, ο σέρβος κεντρικός αμυντικός Ούρος Τσόσιτς υπερέβαλε εαυτόν για να επιστρέψει από διάστρεμμα στον αστράγαλο και να δώσει το παρών στον αγώνα με τη Μίλαν στο ΟΑΚΑ. Πιέστηκε στα όριά του, έπαιξε, τα κατάφερε. Ακολούθως δηλώθηκε στην ενδεκάδα για το ματς της 5 Νοεμβρίου με τον ΠΑΟΚ, όμως στο ζέσταμα υπέστη νέο διάστρεμμα και δεν έπαιξε.

Πέρασαν 22 ημέρες προσπάθειας για να το ξεπεράσει και να επανεμφανιστεί στο παιχνίδι της 27 του ίδιου μήνα απέναντι στον Πλατανιά. Όμως δεν πατούσε πάλι απόλυτα καλά, έμοιαζε να το προστατεύει κι εν τέλει του δημιουργήθηκε άλλο πρόβλημα ψηλά στο πόδι, κοντά στον προσαγωγό! Το οποίο στην πορεία εξελίχθηκε σε οστικό οίδημα, καθώς υποτροπίασε.

Είχε ήδη χαθεί πολύτιμο έδαφος και έγινε γνωστό ότι θα χανόταν ακόμα περισσότερο, όταν ο Τσόσιτς ενημέρωσε το ιατρικό - φυσιοθεραπευτικό επιτελείο της ομάδας ότι δεν θα μπορούσε να ακολουθήσει θεραπεία με κορτιζόνη, η οποία συνιστάται σε αυτές τις περιπτώσεις όταν τα αντιφλεγμονώδη δεν αποδίδουν. Ο Σέρβος είχε κάνει λήψη κορτιζόνης σε μικρή ηλικία για άλλο πρόβλημα, το οποίο παραλίγο να του δημιουργήσει δυσλειτουργία στα νεφρά.

Αμέσως, με τη σύμφωνη γνώμη των ιατρών, εγκαταλείφθηκε η ιδέα χορήγησης τέτοιας θεραπείας (η οποία γίνεται πάντα υπό παρακολούθηση όλων των δεικτών των οργάνων καθώς η κορτιζόνη είναι ύπουλη) και η κατάσταση του Τσόσιτς επανεκτιμάται ημέρα με την ημέρα.

Αυτός είναι και ο λόγος της μακράς αποχής και του γεγονότος ότι ούτε οι ιατροί είναι σε αυτές τις περιπτώσεις σε θέση να υπολογίσουν με ακρίβεια την επιστροφή του ποδοσφαιριστή. Είναι κάτι που εξαρτάται καθαρά από τον οργανισμό του Τσόσιτς, ο οποίος καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να επιστρέψει και δεν είναι θέμα το οποίο άπτεται σε μυϊκή επιρρέπεια στους τραυματισμούς όπως πολλοί νομίζουν.

Ο όρος "οστικό οίδημα"συνήθως αναφέρεται σε περιοχές εντοπισμένης οστικής ευαισθησίας μετά από τραυματική βλάβη όπου ακτινολογικά δεν καταγράφεται κάταγμα. Εάν όμως ο αθλητής αγνοήσει τον πόνο, το αμέσως επόμενο στάδιο είναι να καταρρεύσει το φλοιώδες οστό και να προκληθεί κάταγμα κόπωσης.


TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ