ΑΕΚ

Η λογική και η έκπληξη

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Όλα δείχνουν πως υπάρχουν δυο διαφορετικές εκδοχές για το αγωνιστικό πλάνο που θα επιλέξει ο τεχνικός της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ για το ματς της Πέμπτης (14/9, 20:00) με τη Ριέκα.

Στην τελευταία προπόνηση επί ελληνικού εδάφους, η δουλειά που έκανε ο Μανόλο Χιμένεθ στην τακτική, αφορούσε το παιχνίδι της Ριέκα και όχι της ΑΕΚ. Όπως ήδη διαβάσατε στοSport24.gr, ο Ισπανός τεχνικός έδειξε βίντεο με παιχνίδια της κροατικής ομάδας και ανέλυσε τακτικά την επιθετική και την αμυντική λειτουργία.

Τις σκέψεις του ωστόσο για την τακτική της ΑΕΚ, ο Χιμένεθ δεν τις φανέρωσε. Όμως το γεμάτο απουσιολόγιο, δεν αφήνει πολλά περιθώριο επιλογών στον Ισπανό τεχνικό. Έστω και αν η παρουσία του Αντρέ Σιμόες, δίνει μια εξαιρετικά σημαντική λύση στη μεσαία γραμμή.

Ακόμα πάντως και με την επιστροφή του Πορτογάλου μέσου, χωρίς Γαλανόπουλο και Τσιγκρίνσκι, ο Χιμένεθ είναι υποχρεωμένος να μην έχει ως πρώτη του σκέψη, το σχήμα 3-5-2, με το οποία πήγε στα τρία από τα τέσσερα τελευταία ευρωπαϊκά ματς. Η ποδοσφαιρική λογική, δίνει προβάδισμα στο μυαλό του Ισπανού τεχνικού, στο 4-2-3-1, με το οποίο παρέταξε την ΑΕΚ στο ματς της περασμένης Κυριακής (10/9) με την Λάρισα.

Σύστημα που αφενός έδωσε νίκη και αφετέρου είναι το πιο δουλεμένο από κάθε άλλο, στη φετινή καλοκαιρινή προετοιμασία. Με τον Σιμόες να παίρνει σίγουρα την θέση του Αϊντάρεβιτς στο πλευρό του Γιόχανσον στα αμυντικά χαφ. Και μ’ ένα μικρό παραθυράκι ανοικτό, για τον Αραούχο στη θέση του Λιβάγια στην κορυφή.

Εκτός από την λογική επιλογή, που είναι να διατηρήσει ο Χιμένεθ το ίδιο σχήμα με το παιχνίδι με την Λάρισα, υπάρχει και το ενδεχόμενο της έκπληξης. Του αιφνιδιασμού. Άλλωστε από το μυαλό του Ισπανού τεχνικού, δεν έχει φύγει εντελώς η εκδοχή του συστήματος με τριάδα στην άμυνα.

Όμως για να υλοποιηθεί, χρειάζεται είτε ρίσκο με τον Τζανετόπουλο (που δεν έχει μέχρι τώρα ούτε λεπτό συμμετοχής) σε ρόλο λίμπερο, είτε αλχημείες στη μεσαία γραμμή. Γι αυτό και η συγκεκριμένη εκδοχή, είναι μόνο στην… άκρη του μυαλού του Χιμένεθ και όχι ως πρώτη σκέψη.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ