ΑΕΚ

Η κριτική των παικτών της ΑΕΚ

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ με πρωταγωνιστή τον σούπερ Αραούχο, πήρε εύκολα το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Η κριτική των 14 ποδοσφαιριστών που επέλεξε ο Χιμένεθ.

Με δύο γκολ του Αραούχο και ένα ακόμη του Γκάλο, η ΑΕΚ κέρδισε με σκορ 3-0 τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ κάνοντας ένα βήμα πιο κοντά στον τίτλο. Η κριτική των παικτών του "Δικεφάλου" από το Sport24.gr:

Μπάρκας: Έκανε την απόκρουση του ματς στο 8λεπτό, στο εξ επαφής σουτ του Κουλιμπαλί. Ενώ και στη συνέχεια, όσες φορές χρειάστηκε να επέμβει, κυρίως σε σέντρες, το έκανε με πειστικό τρόπο.

Μπακάκης: Έπαιξε στο δεξί άκρο της επίθεσης και σ’ ολόκληρο το ματς έβγαλε πολλές συνεργασίες με τον Γκάλο. Έκανε πολλές κούρσες και έβγαλε πολλή δουλειά από την πλευρά του

Τσιγκρίνσκι: Ξεκίνησε το ματς μουδιασμένα. Δεν πατούσε καλά και αυτό φαινόταν καθ’ όλη την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Όσο όμως περνούσε η ώρα, τόσο ο Ουκρανός έβρισκε ρυθμό. Και στο δεύτερο ημίχρονο, όσες φορές χρειάστηκε λειτούργησε σωστά και κυρίως σταθερά.

Βράνιες: Δεν ήταν από τα καλύτερα παιχνίδια του Βόσνιου στόπερ. Έχασε αρκετές φορές την θέση του, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο και είχε και βιαστικές αντιδράσεις. Πάντως και ο Βράνιες πατούσε καλύτερα στα δυο δεύτερο ημίχρονο.

Χουλτ: Δυο διαφορετικά πρόσωπα είχε ο Σουηδός μπακ. Στο πρώτο ημίχρονο είχε αρκετά ζητήματα στα ανασταλτικά του καθήκοντα από την πλευρά του. Γι αυτό και άργησε να αρχίσει ανεβάσματα. Ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο, έκανε εξαιρετικό ματς. Έδωσε την ασίστ στο γκολ του Γκάλο μετά από εξαιρετική προσπάθεια, ενώ πήρε πολλές πρωτοβουλίες.

Σιμόες: Μέτρια ήταν η παρουσία και του αρχηγού της ΑΕΚ. Κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, ο Πορτογάλος μέσος έκανε λάθη με την μπάλα στα πόδια, ενώ έχασε και αρκετές μονομαχίες, παρότι έτρεξε πολύ. Στο δεύτερο ημίχρονο, ισορρόπησε κάπως τα πράγματα και ανέβασε την απόδοση του.

Κονέ: Από τους καλύτερους παίκτες της ΑΕΚ στο παιχνίδι. Και πιο πολύ στο πρώτο ημίχρονο, όταν τον είχε περισσότερο ανάγκη ο Χιμένεθ. Ο Κονέ έβγαλε και πάθος και τρεξίματα και αποτελεσματικό πρέσινγκ, ενώ πήρε και πολλές πρωτοβουλίες με την μπάλα στα πόδια.

Γκάλο: Έπαιξε σε ρόλο δεξιού εξτρέμ, όπως και στο παιχνίδι της Τούμπας. Και ο Βραζιλιάνος έκανε εξαιρετικό ματς. Εκτός από τα γκολ που πέτυχε, είχε πολλά και αποτελεσματικά ανεβάσματα από την πλευρά του.

Μπακασέτας: Μπορεί να μην έγραψε το όνομα του στο σκόρερ, ωστόσο έκανε ένα πολύ μεστό παιχνίδι. Τόσο στο πρώτο, όσο και στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν από τους πιο κινητικούς παίκτες στην επίθεση της ΑΕΚ. Ενώ είχε τρεις χαμένες ευκαιρίες, όπως και ένα σουτ στο δοκάρι στο 78’.

Χριστοδουλόπουλος: Στο πρώτο ημίχρονο δεν πήρε τόσες πολλές πρωτοβουλίες. Ή για την ακρίβεια δεν του βγήκαν αυτές οι πρωτοβουλίες που πήρε στην επίθεση. Αντίθετα ανέβασε και αυτός πολύ την απόδοση του στο δεύτερο ημίχρονο. Και είχε και ένα σουτ στο δοκάρι, μετά από μια εντυπωσιακή προσωπική ενέργεια.

Αραούχο: Ο κορυφαίος παίκτης και της ΑΕΚ και του γηπέδου. Πέτυχε δυο γκολ και ειδικά το πρώτο ήταν «ποίημα». Ενώ και το δεύτερο ήταν προσωπική του ενέργεια. Εκτός όμως από τα δυο γκολ, ο Αραούχο ήταν από τους πιο κινητικούς και τους πιο ουσιαστικούς παίκτες της ΑΕΚ από την αρχή του ματς. Πίεζε πολύ, κυνηγούσε φάσεις και ήταν πολύ επικίνδυνος.

Μασούντ: Ήταν η πρώτη κίνηση του Χιμένεθ από τον πάγκο. Ο Ιρανός προσπάθησε να πάρει πρωτοβουλίες με την μπάλα στα πόδια, όμως δεν του βγήκαν όλες. Πάντως μπήκε κεφάτος.

Γαλανόπουλος: Η δεύτερη κίνηση για φρεσκάδα στη μεσαία γραμμή. Ο νεαρός μέσος μπήκε και αυτός με κέφι στον αγωνιστικό χώρο και βοήθησε στην λειτουργία της μεσαίας γραμμής, καθώς με εξαίρεση μια φάση, είχε σωστές επιλογές με την μπάλα στα πόδια.

Γιακουμάκης: Η τελευταία αλλαγή του Χιμένεθ. Ο νεαρός φορ έπαιξε λιγότερο από δέκα λεπτά. Πρόλαβε να "τρυπώσει" δυο φορές στην περιοχή του Παναθηναϊκού και να ψάξει το γκολ, αλλά δεν πρόλαβε να εκτελέσει.

Photo credits: eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χιμένεθ: "Κλειδί το γκολ του Αραούχο, θα γιορτάσω όταν κλειδώσουμε τον τίτλο"
Η βαθμολογία της Super League μετά τη νίκη της ΑΕΚ
Τριάρα τίτλου για την ΑΕΚ, 3-0 τον Παναθηναϊκό
Ο πανηγυρισμός του Μελισσανίδη στο ΟΑΚΑ
Οι πανηγυρισμοί του Αραούχο στο γκολ
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ