ΑΕΚ

Η κριτική των παικτών της ΑΕΚ

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ - ΑΕΚ / EUROPA LEAGUE / DYNAMO KYIV - AEK (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
Μπακάκης EUROKINISSI

Η ΑΕΚ αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Europa League μετά το 0-0 με τη Ντινάμο Κιέβου στην Ουκρανία. Το Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση των παικτών της Ένωσης στην αναμέτρηση του Ολιμπίνσκι.

Δεν έχασε (0-0), αλλά με το 1-1 του ΟΑΚΑ η ΑΕΚ έμεινε εκτός Ευρώπης. Η Ένωση αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα στο Ολιμπίνσκι με τη Ντινάμο Κιέβου και γνώρισε τον αποκλεισμό από τους "16". Το Sport24.gr σκιαγραφεί την απόδοση των παικτών του Μανόλο Χιμένεθ. Μια πολύ καλή εμφάνιση από τους περισσότερους "κιτρινόμαυρους".

ΜΠΑΡΚΑΣ: Ήσυχο πρώτο ημίχρονο για τον γκολκίπερ της ΑΕΚ. Αναγκάστηκε να επέμβει μόνο στο 27' στη σέντρα - σουτ του Γκονζάλες, καθώς στο ίδιο λεπτό γι' αυτόν "καθάρισε" ο Αραούχο μετά την κεφαλιά του Χάρμας. Σταθερός και στο δεύτερο μέρος ο Μπάρκας. Στο 79' χρειάστηκε να επέμβει για να κρατήσει το μηδέν και το έκανε στο σουτ του Τσινγκάκοβ, ενώ στο 84' "έβγαλε" το σουτ του Γκονζάλες, που είχε βγει στην πλάτη του Μπακάκη.

ΓΚΑΛΟ: Ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ ήταν πολύ καλός στα αμυντικά του καθήκοντα, ενώ πολλές φορές στο πρώτο μέρος βρέθηκε σε θέση εξτρέμ για να προκαλέσει ρήγμα στην άμυνα της Ντινάμο. Όπως στο πρώτο, έτσι και στο δεύτερο μέρος, είχε αρκετές προωθήσεις και συνεργάστηκε με τον Λάζαρο. Ένας εκ των κορυφαίων της Ένωσης, αστείρευτες δυνάμεις.

ΤΣΙΓΚΡΙΝΣΚΙ: Εξαιρετικός ο Ουκρανός κεντρικός αμυντικός. Έβγαινε πρώτος και νικητής στις μονομαχίες, έπαιζε με δύναμη και κυριάρχησε στον αέρα. Στο δεύτερο μέρος αντιμετώπισε μερικά προβλήματα με τον Μοράες, χωρίς όμως να εκθέσει την άμυνά του. Στα τελευταία λεπτά με "όπλο" την εμπειρία του αναχαίτισε τους συμπατριώτες του ενώ εγκυμονούσε σοβαρός κίνδυνος για γκολ.

ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ο παρτενέρ του Τσιγκρίνσκι ήταν σταθερός, δεν υπέπεσε σε κάποιο λάθος στο πρώτο μέρος και άφησε τον Ουκρανό να κάνει τη δύσκολη δουλειά με τον Μοράες και τη λοιπή μεσοεπιθετική γραμμή της Ντινάμο. Στο δεύτερο μέρος ήταν ακόμα καλύτερος. Έπαιξε παθιασμένα, με τσαμπουκά, αν και σε 2-3 στιγμές θα μπορούσε να ενεργήσει καλύτερα.

ΜΠΑΚΑΚΗΣ: Αρκετή δουλειά είχε στο πρώτο μέρος ο αριστερός μπακ της ΑΕΚ. Οι Ουκρανοί έκαναν επίθεση κυρίως από αριστερά, με τον Γκονζάλες, όμως στις περισσότερες αντεπεξήλθε με επιτυχία. Μάλιστα όταν του δόθηκε η δυνατότητα βγήκε μπροστά για να δώσει βοήθειες στην ανάπτυξη της ομάδας του. Στο δεύτερο μέρος ήταν τρομερός. Έχασε σημαντική ευκαιρία στο 50', στο 53' διόρθωσε λάθος του Τσιγκρίνσκι και στο ίδιο λεπτό με αυτοθυσία αποσόβησε γκολ σε απίθανη προσπάθεια του Ζούνιορ Μοράες που είχε ντριμπλάρει Γαλανόπουλο - Τσιγκρίνσκι. Διακρίθηκε στο ματς.

ΣΙΜΟΕΣ: Ο αρχηγός της ΑΕΚ ένα περίφημο πρώτο μέρος: 30/33 πάσες και τρία κλεψίματα. Έμπαινε δυναμικά στις μονομαχίες και έδωσε πολύτιμες βοήθειες στο μεσοαμυντικό κομμάτι της ομάδας του. Ίδια εξαιρετική εμφάνιση και στο δεύτερο μέρος από τον αρχηγό του Δικεφάλου, παρότι οι Ουκρανοί βρήκαν τρόπο να περάσουν περισσότερες πάσες στη μεσοεπιθετική γραμμή και να βγάλουν τελικές.

ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: Ο νεαρός αμυντικός μέσος έριξε μπόλικο τρέξιμο στο πλευρό του Σιμόες. Κλασικός μαχητικός Γαλανόπουλος, που προσπάθησε να κλείσει χώρους και να μην επιτρέψει στους Ουκρανούς να προκαλέσουν ρήγματα. Ίδια εικόνα και στο β' μέρος, μέχρι που Μανόλο Χιμένεθ αποφάσισε στο 80' να τον κάνει αλλαγή, καθώς εμφάνισε σημάδια κόπωσης.

ΜΑΣΟΥΝΤ: Ο Ιρανός είχε 9/10 εύστοχες πάσες στο τρίτο μισό -προς την επίθεση- κομμάτι του γηπέδου και πρώτος στη δημιουργία ευκαιριών με τρεις. Στο 51ο λεπτό έχασε ευκαιρία που λογικά δεν θα ξεχάσει ποτέ, στέλνοντας τη μπάλα πάνω από το δοκάρι προ κενής εστίας από κοντά. Στα λεπτά που ακολούθησαν δεν μπόρεσε να είναι ουσιαστικός στο παιχνίδι της ΑΕΚ. Μετά την αλλαγή του Χριστοδουλόπουλου πέρασε στη θέση του, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει τη διαφορά.

ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ: Αριστερά στην επίθεση ξεκίνησε ο Μπακασέτας. Πήρε και αυτός πολλές μπάλες, προσπάθησε να την κρατήσει και να δώσει ηρεμία στο παιχνίδι της ομάδας του, ενώ δοκίμασε να σουτάρει εκτός περιοχής. Στο δεύτερο μέρος έδωσε έτοιμο γκολ στον Μασούντ, αλλά ο Ιρανός αστόχησε. Στο 70' έγινε αλλαγή για να μπει ο Κλωναρίδης.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Πολύ δραστήριος ο διεθνής δεξιός εξτρέμ. Πήρε πολλές μπάλες στο πρώτο μέρος και επιχείρησε να διασπάσει την άμυνα της Ντινάμο από την αριστερή πλευρά της. Τροφοδοτήθηκε αρκετά από τους συμπαίκτες του, ενώ δοκίμασε και το πόδι του έξω από την περιοχή. Κεφάτος και στο δεύτερο μέρος ο Λάζαρος. Στο 63' είδε το καταπληκτικό του φάουλ να εξουδετερώνεται από τον Μπόικο. Αντικαταστάθηκε στο 74', παρότι έδειξε να έχει δυνάμεις και να είναι ο παίκτης που θα μπορούσε να κάνει τη "ζημιά".

ΑΡΑΟΥΧΟ: Μεστό πρώτο μέρος από τον Αργεντινό επιθετικό. Ήταν μέσα στις περισσότερες επιθετικές προσπάθειες της ΑΕΚ στο πρώτο μισό, ενώ βοήθησε και αμυντικά, με χαρακτηριστική την ευκαιρία του 27'. Στο δεύτερο μέρος δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο αισθητή την παρουσία του. Με την είσοδο του Γιακουμάκη γύρισε λίγο πιο πίσω για να κάνει παιχνίδι.

ΑΛΛΑΓΕΣ

ΚΛΩΝΑΡΙΔΗΣ: Μπήκε στο 70' αντί του Μπακασέτα. Δεν έκανε καθόλου αισθητή την παρουσία του. Μια αλλαγή που δεν βγήκε καθόλου στον Χιμένεθ.

ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ: Πέρασε στον αγώνα αντί του Χριστοδουλόπουλου στο 74'. Ο Κρητικός στράικερ δεν κατόρθωσε να απειλήσει την άμυνα της Ντινάμο. Και αυτή η αλλαγή δεν λειτούργησε ευεργετικά για την ΑΕΚ. Όχι γιατί δεν έπιασε καλή απόδοση ο Γιακουμάκης, αλλά γιατί αποδείχθηκε λανθασμένη η αντικατάσταση του Λάζαρου

ΑΪΝΤΑΡΕΒΙΤΣ: Αντικατέστησε στο 80' τον Γαλανόπουλο. Στα περίπου 13 λεπτά που έπαιξε δεν φάνηκε ιδιαίτερα.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ