ΑΕΚ

Η κριτική των παικτών της ΑΕΚ

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΑΟΥΣΤΡΙΑ ΒΙΕΝΝΗΣ - ΑΕΚ / EUROPA LEAGUE / AUSTRIA WIEN - AEK / ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ(Α) ΦΕΛΙΠΕ ΠΙΡΕΣ(Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Χριστοδουλόπουλος EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση των παικτών της ΑΕΚ στην ισοπαλία (0-0) κόντρα στην Αούστρια που οδήγησε τους "κιτρινόμαυρους" στη φάση των 32 του Europa League.

Η ΑΕΚ, με όπλο την άμυνα, αναδείχθηκε ισόπαλη (0-0) με την Αούστρια Βιέννης και πανηγύρισε την πρόκριση στη φάση των 32 του Europa League για πρώτη φορά ύστερα από δέκα χρόνια.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΒΙΕΝΝΗ: ΗΛΙΑΣ ΚΑΛΛΟΝΑΣ

Οι "κιτρινόμαυροι" παρά το γεγονός πως μεσοεπιθετικά δεν έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης, κατάφεραν να φύγουν με θετικό αποτέλεσμα απ' την Αυστρία και θα συνεχίσουν την πορεία τους και μετά τον Δεκέμβριο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Το Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση των παικτών της ΑΕΚ, με τους Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, Μιχάλη Μπακάκη και Μάρκο Λιβάγια να ξεχωρίζουν.

ΤΣΙΝΤΩΤΑΣ:Ο Παναγιώτης Τσιντώτας πήρε φανέλα βασικού για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό παιχνίδι. Ο γκολκίπερ της ΑΕΚ δεν αντιμετώπισε προβλήματα στο πρώτο ημίχρονο, αφού οι Αυστριακοί ήταν ακίνδυνοι. Στο δεύτερο μέρος λόγω της αύξησης της πίεσης της Αούστριας χρειάστηκε να κάνει πιο αισθητή την παρουσία του. Βέβαια, στο 69' μία κακή αντίδραση και διώξιμο με γροθιές θα μπορούσε να κοστίσει στην ομάδα του, αλλά η κεφαλιά του Πρόκοπ κατέληξε λίγο άουτ. Στο 95' βγήκε και "καθάρισε" επιβλητικά με έξοδο το φάουλ - τελευταία φάση του ματς!

ΒΡΑΝΙΕΣ:Ο Βόσνιος στόπερ ήταν γι' ακόμα μία αναμέτρηση καλός στον αέρα, κέρδισε αρκετές προσωπικές μονομαχίες απ' τον Φρίζενμπιχλερ και είχε σωστό διάβασμα των φάσεων. Βέβαια, δεν έλειψε η σκληράδα στο παιχνίδι του, η οποία και του κόστισε την κίτρινη κάρτα λίγο πριν την λήξη του πρώτου μέρους.

ΤΣΙΓΚΡΙΝΣΚΙ:Ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι συνέχισε την ανοδική πορεία του τελευταίου διαστήματος. Ο Ουκρανός αμυντικός χρησιμοποιήθηκε γι'ακόμα ένα παιχνίδι ως λίμπερο, μία θέση που φαίνεται να του ταιριάζει "γάντι". Παράλληλα, ήταν κι ο παίκτης που οργάνωνε το παιχνίδι της Ένωσης από πίσω. Στο δεύτερο μέρος, παρά την πίεση των Αυστριακών, τα πήγε εξαιρετικά και βοήθησε σημαντικά με την εμπειρία του.

ΜΠΑΚΑΚΗΣ:Ο βραχύσωμος μπακ είχε ως ρόλο να καλύπτει τα ανεβάσματα του Έλντερ Λόπες. Τα πήγε πολύ καλά κόντρα στον ιδιαίτερα δραστήριο Τατζούρι, βγαίνοντας τις περισσότερες φορές νικητής στις "μάχες" τους. Στο δεύτερο ημίχρονο, παρά την πίεση της Αούστρια, διατήρησε την απόδοσή του σε υψηλά επίπεδα, βοηθώντας τα μέγιστα την ομάδα του.

ΓΚΑΛΟ:Ο Ροντρίγκο Γκάλο είχε ως πρωταρχικό στόχο να ανταποκριθεί σωστά τα αμυντικά καθήκοντά τού, αφού ο Φελίπε Πιρές ήταν έναν απ' τους πιο επικίνδυνους παίκτες της Αούστρια. Ωστόσο, όποτε είχε τη δυνατότητα, ανέβαινε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και βοηθούσε και στον τομέα της ανάπτυξης.

ΛΟΠΕΣ:Εν αντιθέσει με τον Γκάλο, ο Έλντερ Λόπες είχε περισσότερα ανεβάσματα στην αντίπαλη περιοχή, βοηθώντας επιθετικά και τους "κιτρινόμαυρους". Παρ' όλα αυτά, δεν παραμέλησε τα αμυντικά καθήκοντά του, ενώ η σιγουριά του... Μπακάκη ήταν ακόμα ένα συν προκειμένου να έχει το κεφάλι του ήσυχο.

ΣΙΜΟΕΣ:Γι' ακόμα μία αναμέτρηση ο Αντρέ Σιμόες ήταν το "μηχανάκι" στη μεσαία γραμμή της ΑΕΚ. Ο Πορτογάλος χαφ είχε δύσκολο έργο απέναντι στους Αμπντουλαχί και Πρόκοπ, οι οποίοι πρέσαραν ψηλά, αλλά παρ' όλα αυτά κατάφερε να αντεπεξέλθει σωστά και με ηρεμία. Παρότι προσπάθησε να βοηθήσει και στον δημιουργικό τομέα, δεν κατάφερε, αφού δεν φημίζεται γι' αυτό το το στοιχείο στο παιχνίδι του.

ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ:Ο Κώστας Γαλανόπουλος μπήκε με διάθεση στον αγωνιστικό χώρο και έχασε μία καλή ευκαιρία να χριστεί σκορ μόλις στο 5ο λεπτό,αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε λίγο έξω απ' την εστία του Πεντς. Είχε τρεξίματα και θέληση να βοηθήσει στο επιθετικό κομμάτι, αλλά η πίεση των Αυστριακών στη μεσαία γραμμή τον οδήγησε σε αρκετά λάθη.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ:Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος είχε έναν πιο ελεύθερο ρόλο, αγωνιζόμενος κυρίως ως δεξιός χαφ-εξτρέμ. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός ζήτησε μπάλα προκειμένου να απειλήσει μα ατομικές προσπάθειες, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, αφού οι παίκτες της Αούστρια τον είχαν κλείσει εξαιρετικά και δεν του άφηναν χώρους. Δεν βρέθηκε σε καλό βράδυ ο 31χρονος εξτρέμ, με αποτέλεσμα να γίνει αλλαγή στο 64'.

ΛΙΒΑΓΙΑ:Ο Κροάτης φορ παρότι δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης στο πρώτο ημίχρονο, κατάφερε να είναι καταλυτικός για την ομάδα του, αφού απ' τα δικά του πόδια προήλθε η σημαντικότερη ευκαιρία των "κιτρινόμαυρων", αλλά ο Αραούχο δεν κατάφερε να χριστεί σκόρερ από πλεονεκτική θέση. Ο 24χρονος επιθετικός κράτησε μπάλα, έδωσε μάχες κι ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης επιθετικά για την ΑΕΚ.

ΑΡΑΟΥΧΟ:Μέτριο παιχνίδι απ' τον Σέρχιο Αραούχο.Ο Αργεντινός επιθετικός μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και έχασε μία σπουδαία ευκαιρία να στείλει την μπάλα στα δίχτυα στο 15', αλλά αστόχησε από το ύψος της μικρής περιοχής. Η συγκεκριμένη φάση φαίνεται πως τον επηρέασε, καθώς στην συνέχεια δεν απείλησε με αξιώσεις την εστία του Πεντς, πέρα από μία καλή στιγμή στο 65'.

ΑΛΛΑΓΕΣ

ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ:Πέρασε στο 64' στη θέση του Χριστοδουλόπουλου και κατάφερε να κάνει άμεσα αισθητή την παρουσία του, αφού έβγαλε μία υπέροχη κάθετη στον Αραούχο, με τον Αργεντινό να μην καταφέρνει να χριστεί σκόρερ. Προσπάθησε κι αυτός να κρατήσει μπάλα, να ροκανίσει το χρόνο και είχε συμβολή στην πρόκριση της Ένωσης.

ΚΛΩΝΑΡΙΔΗΣ:Ο Βίκτωρ Κλωναρίδης μπήκε στη θέση του Αραούχο στο 73' προκειμένου να δώσει τρεξίματα και να ανεβάσει μέτρα την ομάδα του. Πίεσε τους στόπερ της Αούστρια, δεν πρωταγωνίστησε σε κάποια αξιόλογη αντεπίθεση.

ΚΟΝΕ: Αγωνίστηκε λίγο και δεν μπορεί να κριθεί.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ