ΑΕΚ

Η κριτική των παικτών της ΑΕΚ

ΑΕΚ-ΡΙΕΚΑ (EUROPA LEAGUE) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)
ΑΕΚ-ΡΙΕΚΑ (EUROPA LEAGUE) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ICON

Το Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση των παικτών της ΑΕΚ στην ισοπαλία (2-2) με τη Ριέκα για την 5η αγωνιστική του Europa League. Καθοριστικός ο Μάρκο Λιβάγια, "ανεβασμένος" ο Αραούχο, προβλήματα στην άμυνα.

Η ΑΕΚ, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2 και να πάρει μία σημαντική ισοπαλία κόντρα στη Ριέκα, όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι. Οι "κιτρινόμαυροι" αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα στην άμυνα, αλλά έβγαλαν πάθος και κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση, παίρνοντας ένα μεγάλο αποτέλεσμα.

Πλέον, την τελευταία αγωνιστική, η Ένωση θα πρέπει να μην χάσει απ' την Αούστρια στη Βιέννη προκειμένου να πάρει την πρόκριση στους "32".

Το Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση των παικτών της ΑΕΚ. Καθοριστικός ο Μάρκο Λιβάγια, "ανεβασμένος" ο Σέρχιο Αραούχο, κατώτεροι οι Ροντρίγκο Γκάλο, Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι και Όγκνιεν Βράνιες.

ΑΝΕΣΤΗΣ: Ο Γιάννης Ανέστης δεν φέρει ευθύνη στα γκολ που δέχθηκε η ΑΕΚ, αφού "προδόθηκε" απ' την άμυνά του. Στο πρώτο ημίχρονο, πέρα απ' τις δύο φάσεις των γκολ, δεν χρειάστηκε να επέμβει σε κάποια άλλη προσπάθεια των Κροατών, αφού οι φιλοξενούμενοι είχαν και δύο δοκάρια. Στο δεύτερο ημίχρονο, είχε ρόλο θεατή, αφού η Ριέκα δεν απείλησε, ούσα κλεισμένη στα καρέ της, λόγω της... αντεπίθεσης των "κιτρινόμαυρων".

ΓΚΑΛΟ: Ο Βραζιλιάνος μπακ, εν αντιθέσει με τον αγώνα κόντρα στη Μίλαν, δεν πραγματοποίησε καλή εμφάνιση. Μπήκε μουδιασμένα στον αγωνιστικό χώρο, υπέπεσε σε αρκετά λάθη, ενώ έδειχνε επηρεασμένος απ' το γρήγορο γκολ της Ριέκα. Έγινε αλλαγή στο 29' προκειμένου να περάσει ο Μάρκο Λιβάγια, αφού η Ένωση χρειαζόταν γκολ.

ΒΡΑΝΙΕΣ: Ο Όγκνιεν Βράνιες δεν έπιασε υψηλή απόδοση, αφού αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα απ' τον ιδιαίτερα δραστήριο Γκαβράνοβιτς. Μάλιστα, το δεύτερο γκολ της Ριέκα έχει ευθύνη, αφού δεν υπολόγισε σωστά την πορεία της μπάλας, με αποτέλεσμα να δώσει την ευκαιρία στον Γκόργκον να βγει απέναντι στον Ανέστη. Στο δεύτερο μέρος ανέβασε απόδοση, έσπρωξε την ομάδα του στην επίθεση, ενώ κέρδισε και αρκετές προσωπικές μονομαχίες.

ΤΣΙΓΚΡΙΝΣΚΙ: Ύστερα από τρεις μήνες, ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι επέστρεψε στη δράση, αγωνιζόμενος ως λίμπερο. Ο Ουκρανός στόπερ έδειξε εμφανώς επηρεασμένος απ' το μεγάλο διάστημα αποχής του. Είχε σημαντικά προβλήματα στις εναέριες, αλλά και τις προσωπικές μονομαχίες. Στο δεύτερο μέρος μίλησε η εμπειρία του, αφού σε πολλές περιπτώσεις έβγαλε μπροστά τους συμπαίκτες του, κάνοντας παιχνίδι από πίσω. Σίγουρα ο έμπειρος αμυντικός δείχνει πως χρειάζεται χρόνο για να επιστρέψει στα υψηλά στάνταρ απόδοσης.

ΜΠΑΚΑΚΗΣ: Ο Μιχάλης Μπακάκης ξεκίνησε ως αριστερό μπακ, έχοντας ως αρμοδιότητα να περιορίσει τον δραστήριο Ακόστι. Ο Έλληνας μπακ τα βρήκε σκούρα απέναντι στον ταχύτατο εξτρέμ της Ριέκα τόσο στις προσωπικές μονομαχίες, όσο και στις στημένες φάσεις. Μετά τα δύο γκολ των Κροατών, αλλά και την έξοδο του Ροντρίγκο Γκάλο, ο Μπακάκης αγωνίστηκε στη φυσική του θέση και ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του. Έδωσε την ασίστ στον Σέρχιο Αραούχο για το 1-2, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο είχε πολλά ανεβάσματα στην αντίπαλη περιοχή και ήταν μόνιμη πηγή κινδύνων για τους αντιπάλους του.

ΛΟΠΕΣ: Ο Έλντερ Λόπες μπήκε μουδιασμένα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Πορτογάλος μπακ είχε προβλήματα στα αμυντικά καθήκοντά του, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, αφού οι Ακόστι και Βέσοβιτς τον πίεσαν αρκετά και του δημιούργησαν προβλήματα. Στο δεύτερο μέρος, είχε περισσότερα ανεβάσματα, αλλά δεν είχε καλές σέντρες προς την αντίπαλη περιοχή.

ΣΙΜΟΕΣ: Ο αρχηγός της ΑΕΚ ήταν γι' ακόμα μία αναμέτρηση "μηχανάκι" στη μεσαία γραμμή, κινούμενος σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου. Στο πρώτο 20λεπτο αντιμετώπισε κάποια προβλήματα, κυρίως μεσοαμυντικά, αλλά διατήρησε την ψυχραιμία και τη σοβαρότητα στο παιχνίδι του. Προσπάθησε να βοηθήσει και στο δημιουργικό κομμάτι, αλλά δίχως αποτέλεσμα, αφού δεν είναι ένα απ' τα στοιχεία του παιχνιδιού του. Στο δεύτερο μέρος, όπως κι οι υπόλοιποι παίκτες, είχε πιο εύκολο έργο, καθώς οι "κιτρινόμαυροι" σφυροκοπούσαν τους Κροάτες.

ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: Ο Κώστας Γαλανόπουλος έδωσε τρεξίματα στη μεσαία γραμμή της ΑΕΚ, αγωνίστηκε γι' ακόμα ένα ματς με πάθος και ένταση, αλλά δεν ήταν ουσιαστικός. Αδυνατούσε να βρεθεί κοντά στην περιοχή για να απειλήσει την εστία, ενώ δεν είχε καλές μεταβιβάσεις σε αρκετά σημεία του αγώνα. Λόγω της αδυναμίας του στο δημιουργικό-επιθετικό κομμάτι, έγινε αλλαγή, με τον Παναγιώτη Κονέ να περνάει στη θέση της.

ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ: Ο Τάσος Μπακασέτας αγωνίστηκε ως αντί-Μάνταλος, ζητώντας διαρκώς την μπάλα προκειμένου να κάνει παιχνίδι, αλλά και να ανοίξει χώρους στους συμπαίκτες του. Μετά από ένα μουδιασμένο πρώτο 30λεπτο, ανέβασε ρυθμούς (βοήθησε κι η είσοδος του Λιβάγια), και είχε καλή παρουσία. Βέβαια, δεν κατάφερε, πέρα από ένα μακρινό φάουλ, να φανεί επικίνδυνος.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος επηρεάστηκε απ' το γρήγορο γκολ της Ριέκα, με αποτέλεσμα να βγάλει μία νευρικότητα στο παιχνίδι. Ζήτησε και πήρε ατομικές προσπάθειες στο πρώτο ημίχρονο, αλλά έπεφτε πάνω στον καλά διαβασμένο Ζούτα. Μετά την είσοδο του Λιβάγια απέκτησε μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων κι ήταν αυτός που ισοφάρισε σε 2-2 για την ΑΕΚ, διαβάζοντας σωστά την εξέλιξη της φάσης.

ΑΡΑΟΥΧΟ: Η καλύτερη φετινή εμφάνιση του Σέρχιο Αραούχο. Ο Αργεντινός επιθετικός μετουσίωσε σε γκολ την πρώτη ευκαιρία του στον αγώνα, ξεκινώντας την αντεπίθεση της ΑΕΚ. Γενικότερα, ο 25χρονος φορ έβγαλε ένταση στο παιχνίδι του, κέρδισε πολλές προσωπικές μονομαχίες, ενώ στο 89' θα μπορούσε να χριστεί για δεύτερη φορά σκόρερ, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, καθώς κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.

ΑΛΛΑΓΕΣ

ΛΙΒΑΓΙΑ: Ο MVP της ΑΕΚ. Ο Μάρκο Λιβάγια απέδειξε στον Μανόλο Χιμένεθ πως έκανε λάθος που δεν του ξεκίνησε απ' την αρχή. Ήταν καθοριστικός για την ολική επαναφορά των "κιτρινόμαυρων", αφού μπορεί να μην σημείωσε κάποιο γκολ, αλλά ουσιαστικά "ξύπνησε" τους συμπαίκτες του. Εξαιρετικό παιχνίδι απ' τον Κροάτη που αποδεικνύεται σε μεταγραφή της χρονιάς για την Ένωση.

ΚΟΝΕ: Ο Παναγιώτης Κονέ έκανε ντεμπούτο στη φετινή σεζόν, σε μία κρίσιμη αναμέτρηση για την ομάδα του. Ο Έλληνας μέσος φόρεσε ξανά τα κιτρινόμαυρα μετά από εννιά χρόνια κι έδειξε πως θα δώσει σημαντικές βοήθειες στον Μανόλο Χιμένεθ. Μπήκε με διάθεση, κέρδισε μονομαχίες, έβγαλε πάθος, ενώ βοήθησε και στον δημιουργικό τομέα.

ΠΑΤΙΤΟ: Πέρασε στο 85' αντί του Χριστοδουλόπουλου και προσπάθησε να αποδείξει πράγματα. Έβγαλε ένταση στο παιχνίδι του, πήρε ατομικές προσπάθειες και έδειξε πως αξίζει περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ