ΑΕΚ

Η κριτική των παικτών της ΑΕΚ

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΑΕΚ EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ "τσίμπησε" βαθμό στο 90'+5', στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Το Sport24.gr "ακτινογραφεί" την απόδοση των παικτών της Ένωσης, μετά το 1-1 για την 11η αγωνιστική της Super League.

Η ΑΕΚ πήρε "χρυσό" βαθμό στη Λεωφόρο, σκοράροντας με τον Μάρκο Λιβάγια στο 90'+5' ( 1-1 με τον Παναθηναϊκό). Διαβάστε την κριτική των ποδοσφαιριστών της Ένωσης που έπαιξαν στη Λεωφόρο, στο ντέρμπι της 11ης αγωνιστική της Super League.

Ανέστης:Ελάχιστη δουλειά είχε ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ. Στο γκολ δεν είχε περιθώρια αντίδρασης. Όμως όσες άλλες φορές χρειάστηκε να επέμβει, το έκανε σωστά. Και διαχείριση με σωστό τρόπο, όσες φάσεις κλήθηκε να το κάνει.

Λόπες: Στο μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού, έπαιξε ως καθαρό αριστερό εξτρέμ, σε σχηματισμό 4-4-1-1. Δεν του βγήκαν οι φάσεις και οι προσπάθειες που είχε σε προηγούμενα παιχνίδια. Πήρε μπάλα στα πόδια του, αλλά δεν του βγήκαν επιθετικές προσπάθειες. Στο τελευταίο κομμάτι του ματς, γύρισε ως αριστερό μπακ.

Λαμπρόπουλος:Φέρει ίσως την μεγαλύτερη ευθύνη για το γκολ που δέχθηκε η ΑΕΚ από τον Παναθηναϊκό, καθώς ήταν ο παίκτης που είχε χρεωθεί τον Μολέντο στα στημένα και τον έχασε. Και γενικώς έδειχνε να μην έχει γερά πατήματα, καθώς έχασε μάχες.

Μπακάκης: Το πλάνο ήταν να παίξει αριστερό στόπερ σε τριάδα, τελικά από το γκολ του Μολέντο χρειάστηκε να πάρει θέση αριστερού μπακ. Ανασταλτικά κράτησε σωστά την θέση του και τις περισσότερες μονομαχίες με τον Βιγιαφάνιες, τις κέρδισε. Επιθετικά ανέβηκε ελάχιστες φορές.

Βράνιες: Ο Βόσνιος στόπερ έδωσε πολλές μάχες και τις περισσότερες τις κέρδισε, ενώ έβγαινε και τις πιο πολλές φορές πρώτος πάνω στην μπάλα. Ωστόσο υπήρχαν φορές που και πάλι έκανε βιαστικές και επιπόλαιες ενέργειες. Γενικώς όμως, βοήθησε πολύ στην αμυντική λειτουργία.

Γκάλο: Στο πρώτο ημίχρονο ήταν από τους παίκτες που αισθάνθηκε περισσότερο το… άκρο της άμυνας του Παναθηναϊκού. Έκανε ανεβάσματα και προσπάθησε να δημιουργήσει ρήγματα. Ενώ ήταν και αυτός που έκανε την πάσα στον Γαλανόπουλο στην καλύτερη ευκαιρία της ΑΕΚ στο πρώτο μέρος.

Σιμόες: Από τους παίκτες της ΑΕΚ που το πάλεψε περισσότερο στη Λεωφόρο. Χρειάστηκε να κάνει πολλές δουλειές στη μεσαία γραμμή και τις περισσότερες με ελάχιστες βοήθειες. Έβγαλε πολλή ενέργεια, πάλεψε πολύ, αλλά έκανε και λάθη με την μπάλα στα πόδια.

Λιβάγια: Δεν ήταν σε καλό βράδυ ο Κροάτης επιθετικός. Αλλά και πάλι ήταν αυτός που έδωσε την λύση στην επίθεση, με το γκολ που πέτυχε στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού. Και παρότι έχασε ένα… άχαστο σε άδειο τέρμα, πέτυχε το δύσκολο στις καθυστερήσεις.

Μπακασέτας: Ήταν ο παίκτης που επί της ουσίας θα έπρεπε να αναλάβει περισσότερες πρωτοβουλίες στο δημιουργικό κομμάτι, απόντος του Μάνταλου. Κυρίως διότι ήταν αυτός που έπαιξε ως ελεύθερος στο μεγαλύτερο διάστημα. Όμως ο Μπακασέτας δεν ανταποκρίθηκε. Χωρίς εμπνεύσεις και με λάθη, δεν βοήθησε καθόλου.

Γαλανόπουλος: Κλήθηκε να μπει στα παπούτσια του Γιόχανσον, στο πλευρό του Σιμόες ως δεύτερο αμυντικό χαφ. Στο ανασταλτικό κομμάτι δουλειά έκανε και αρκετή, καθώς έτρεξε πολύ. Όμως στο δημιουργικό, δεν βοήθησε. Και έχασε και την καλύτερη ευκαιρία της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο.

Κλωναρίδης: Δεν βοήθησε καθόλου την ΑΕΚ στα 54 λεπτά που αγωνίστηκε. Από το γκολ του Παναθηναϊκού και μετά, αγωνίστηκε στο δεξί άκρο της επίθεσης. Αλλά ούτε πρωτοβουλίες με την μπάλα στα πόδια πήρε, ούτε είχε συνεργασίες με τον Γκάλο. Ενώ έχανε συχνά την θέση του.

Χριστοδουλόπουλος: Από την στιγμή που μπήκε στο γήπεδο έδωσε στην ΑΕΚ πνοή, ενέργεια και κυρίως μια πιο ορθολογική επιθετική λειτουργία. Επίσης της έδωσε ακόμα και απειλή με σουτ έξω από την περιοχή. Άλλωστε δικό του σουτ ήταν αυτό, που δεν κατάφερε να μπλοκάρει ο Βλαχοδήμος και έφερε την μεγαλύτερη ευκαιρία της ΑΕΚ.

Αϊντάρεβιτς: Ο Χιμένεθ έριξε τον Σουηδοαλβανό μέσο στο ματς για να μπορέσει να αποκτήσει περισσότερη δημιουργία στη μεσαία γραμμή. Και ήταν αυτός που έκανε την σέντρα για το γκολ της ισοφάρισης.

Γιακουμάκης: Η τελευταία κίνηση του Χιμένεθ από τον πάγκο. Ο νεαρός φορ μπήκε φουριόζος, έβγαλε ενέργεια και πίεσε πολύ τους αντιπάλους. Ωστόσο σχεδόν καμία φορά από την ώρα που μπήκε στο γήπεδο, η μπάλα δεν έφτασε ορθόδοξα στην περιοχή του Παναθηναϊκού.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ