ΑΕΚ

Η κριτική των παικτών της ΑΕΚ

05/11/2017 AEK Vs PAOK for Superleague season 2017-18, in OAKA Stadium, in Athens - Greece

Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography
05/11/2017 AEK Vs PAOK for Superleague season 2017-18, in OAKA Stadium, in Athens - Greece Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography 05/11/2017 AEK VS PAOK FOR SUPERLEAGUE SEASON 2017-18, IN OAKA STADIUM, IN ATHENS - GREECE PHOTO BY: ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Το Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση των παικτών της ΑΕΚ στη νίκη με 1-0 επί του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής της Super League Σουρωτή. MVP ο Μάρκο Λιβάγια, σπουδαίο ματς από Αντρέ Σιμόες, Ροντρίγκο Γκάλο και Όγκνιεν Βράνιες.

Σε μια αναμέτρηση με πολλά νεύρα, τρεις αποβολές και μεγάλη ένταση, η ΑΕΚ επικράτησε 1-0 του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής και επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας για συγκάτοικο τον Ατρόμητο.

Το παιχνίδι δεν ήταν καλό όσον αφορά στο θέαμα, αλλά η Ένωση κατάφερε να πάρει το "τρίποντο" χάρη στην μεσοεπιθετική ποιότητά της, αλλά και την εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία της.

Το Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση των παικτών της ΑΕΚ, με τον Μάρκο Λιβάγια να παίρνει τον τίτλο του MVP και τους Αντρέ Σιμόες, Ροντρίγκο Γκάλο και Όγκνιεν Βράνιες να ακολουθούν από κοντά.

ΑΝΕΣΤΗΣ: Είχε θετική παρουσία, δίχως να χρειαστεί να κάνει τη μεγάλη απόκρουση. Ο γκολκίπερ της ΑΕΚ πέρασε ένα ήσυχο πρώτο ημίχρονο, αφού πέρα από ένα δυνατό σουτ του Βιεϊρίνια στο 15ο λεπτό, στο οποίο είχε σωστή αντίδραση, δεν χρειάστηκε να παρέμβει. Μία σύγκρουση με τον Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς είχε ως αποτέλεσμα να αισθανθεί ενοχλήσεις στη μέση, αλλά παρ' όλα αυτά συνέχισε κανονικά το ματς.

ΒΡΑΝΙΕΣ: O Όγκνιεν Βράνιες είχε το δύσκολο έργο να περιορίσει το "επιθετικό όπλο" του ΠΑΟΚ, Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς. Ο Βόσνιος στόπερ έδωσε πολλές και δυνατές μάχες με τον Σέρβο επιθετικό, απ' τις περισσότερες εκ των οποίων κατάφερε να βγει νικητής. Σταθερός ο σκληροτράχηλος αμυντικός της ΑΕΚ με καίριες τοποθετήσεις και επεμβάσεις στο δεύτερο μέρος.

ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ: Μπήκε απ' το παράθυρο στην αρχική ενδεκάδα λόγω των ενοχλήσεων που αισθάνθηκε ο Ούρος Τσόσιτς κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης. Ο 27χρονος αμυντικό αγωνίστηκε ως λίμπερο και είχε πολύ θετική παρουσία, λειτουργώντας ως... σκούπα. Σε πολλές περιπτώσεις έβγαινε πρώτος στην μπάλα, διάβαζε σωστά τις φάσεις, ενώ ήταν πολύ καλός και στο ψηλό παιχνίδι.

ΜΠΑΚΑΚΗΣ: Ο Μανόλο Χιμένεθ τον τοποθέτησε γι' ακόμα μία αναμέτρηση στην τριάδα των στόπερ, με τον Μιχάλη Μπακάκη να ανταποκρίνεται πολύ καλά στα καθήκοντά του. Στο πρώτο ημίχρονο, βοηθούσε -κυρίως- τον Έλντερ Λόπες στην αριστερή πλευρά, ανακόπτοντας πολλές απ' τις επικίνδυνες επικίνδυνες επιθέσεις του ΠΑΟΚ.

ΓΚΑΛΟ: Ο Ροντρίγκο Γκάλο ερχόταν με... φόρα απ' την εξαιρετική εμφάνιση στο παιχνίδι με τη Μίλαν και συνέχισε σε υψηλά στάνταρ απόδοσης. Λειτούργησε εξαιρετικά τόσο στον αμυντικό τομέα, περιορίζοντας τον Δημήτρη Πέλκα, ενώ κι επιθετικά έδωσε σημαντικές βοήθειες. Άλλωστε, απ' τα δικά του πόδια αρχίζει η φάση του 1-0 της ΑΕΚ.

ΛΟΠΕΣ: Ο Έλντερ Λόπες, όπως κι ο Γκάλο, συνέχισε τις υψηλές πτήσεις του. Το 3-5-2 ταιριάζει στον Πορτογάλο μπακ, ο οποίος ανέβαινε ψηλά, βοήθησε πολύ στον τομέα της δημιουργίας, ενώ δεν παραμέλησε και τα αμυντικά καθήκοντά του.

ΣΙΜΟΕΣ: Ο Αντρέ Σιμόες βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση. Ο Πορτογάλος χαφ, γι' ακόμα ένα παιχνίδι, ήταν "μηχανάκι" στη μεσαία γραμμή, κινούμενος σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου. Μάλιστα, τη φετινή χρονιά "πατάει" πολύ περισσότερο και την αντίπαλη περιοχή, λειτουργώντας ως box to box μέσος. Απόδειξη, η ασίστ που δίνει στον Μάρκο Λιβάγια στο 1-0 της ΑΕΚ.

ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ: Ο Γιάκομπ Γιόχανσον έχει ανεβάσει αισθητά την απόδοσή του στα τελευταία παιχνίδια, ύστερα από ένα διάστημα μέτριων εμφανίσεων, και ήταν καταλυτικός για την Ένωση. Ο Σουηδός μέσος ήταν εξαιρετικός, έκλεισε χώρους, ενώ έχασε και μία καλή ευκαιρία στο 28' για να χριστεί σκόρερ. Ολοκληρωμένο ματς απ' τον αρχηγό της Ένωσης ελλείψει του τραυματία Μάνταλου.

ΛΙΒΑΓΙΑ: Ο Μανόλο Χιμένεθ τον επέλεξε ως αντι-Μάνταλο, αλλά η γρήγορη αποβολή του Σέρχιο Αραούχο είχε ως αποτέλεσμα να μετακινηθεί στην κορυφή της επίθεσης. Ο Κροάτης φορ όχι μόνο δεν επηρεάστηκε, αλλά με... σεντερφορίσια κίνηση, έδωσε το προβάδισμα στην ΑΕΚ με κοντινή προβολή στο 25ο λεπτό. Εκτός, όμως, απ' το γκολ, κέρδισε και το δεύτερη κίτρινη κάρτα του Κάρλος Σαμπράνο και κατ' επέκταση την αποβολή του, επαναφέροντας την αριθμητική ισορροπία. Γενικότερα, ο 24χρονος επιθετικός πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση μέχρι το 65' όταν κι έγινε αλλαγή.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος μπήκε με διάθεση στον αγωνιστικό χώρο, αλλά η αποβολή του Σέρχιο Αραούχο τον επηρέασε ψυχολογικά, με αποτέλεσμα στο πρώτο μέρος να παρουσιάσει νευρικότητα. Παρότι προσπάθησε, δεν κατάφερε να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Ροδρίγο Ρέι. Στο δεύτερο ημίχρονο θέλησε να πάρει επιθετικές πρωτοβουλίες, αλλά δεν του βγήκαν οι φάσεις, ενώ στο 74' έγινε αλλαγή για λόγους τακτικής.

ΑΡΑΟΥΧΟ: Ήταν αρνητικός πρωταγωνιστής για την ΑΕΚ, αφού μόλις στο 8ο λεπτό πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια με απευθείας κόκκινη κάρτα για χτύπημα εκτός φάσης στον Κάρλος Σαμπράνο. Ο Αργεντινός αντέδρασε λανθασμένα και ανάγκασε την ομάδα του να μείνει με παίκτη λιγότερο για 25 λεπτά, μέχρι την αποβολή του Σαμπράνο. Γενικότερα, ο "Τσίνο" δείχνει μία ανεξήγητη νευρικότητα στα περισσότερα παιχνίδια της Ένωσης, η οποία στο συγκεκριμένο ματς του κόστισε την αποβολή. Δεν θα παίξει με τον Παναθηναϊκό.

ΑΛΛΑΓΕΣ

ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ: Πέρασε στο 65ο λεπτό στη θέση του Μάρκο Λιβάγια, με στόχο να δώσει επιθετική "φρεσκάδα" στην ομάδα του. Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός κράτησε την μπάλα, πίεσε ψηλά και βοήθησε κυρίως αμυντικά την ομάδα του προκειμένου να "ροκανίσει" τον εναπομείναντα χρόνο. Μάλιστα, με την... ψυχραιμία του κέρδισε και την αποβολή του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ στις καθυστερήσεις.

ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: Πέρασε στο 74' αντί του Χριστοδουλόπουλου με σκοπό να βοηθήσει με τα τρεξίματά του και να δώσει ανάσες σε Σιμόες και Γιόχανσον. Κι ο πιτσιρικάς τα κατάφερε εξαιρετικά, βοηθώντας την ΑΕΚ να πάρει ένα σημαντικό "τρίποντο".

Photo credits: Tourette

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ