ΑΕΚ

Η κριτική των παικτών της ΑΕΚ

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÏÓÖÐ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÏÓÖÐ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η ΑΕΚ έκανε την ανατροπή κι από 0-2 πήρε τη νίκη με 3-2 επί του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ στο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής της Super League Σουρωτή. Το Sport24.gr καταγράφει την απόδοση των "κιτρινόμαυρων".

Με μπροστάρη τον σούπερ γι' ακόμη μια φορά Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος πέτυχε τα δύο εκ των τριών γκολ της ομάδας του, αποφασιστικό για την αλλαγή της εικόνας στο δεύτερο ημίχρονο τον Μάρκο Λιβάγια και τον Πέτρο Μάνταλο να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια επί του Ολυμπιακού στο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής της Super League Σουρωτή.

Κι όλα αυτά σε ένα ματς, στο οποίο η Ένωση βρέθηκε να χάνει με 0-2 μέχρι και 64ο λεπτό. Το Sport24.gr καταγράφει την απόδοση των "κιτρινόμαυρων" στην ολοκλήρωση μια επικής ανατροπής.

ΑΝΕΣΤΗΣ: Δεν έφερε ευθύνη στα δύο γκολ του Ολυμπιακού (Μάριν, Οφόε), καθώς σε αμφότερα η άμυνά του ήταν απούσα και τον εξέθεσε. Στο πρώτο η προσπάθεια του Γερμανού ήταν υψηλής τεχνικής, ενώ και στο δεύτερο το σουτ του Βέλγου ήταν εξαιρετικό. Μάλιστα, στο 32ο λεπτό προέβη σε εξαιρετική επέμβαση στο σουτ του Καρσελά. Δεν μπορεί να του προσάψει κάποιος ευθύνη.

ΓΚΑΛΟ: Είχε τη μεγάλη ευκαιρία του 12ου λεπτού, όταν υποδέχθηκε την μπάλα έξω από την περιοχή, έπιασε ένα εξαιρετικό σουτ, αλλά η απόκρουση του Καπίνο ήταν εξίσου εξαιρετική. Είχε περισσότερες προωθήσεις σε σχέση με τον Μπακάκη και προσπάθησε να βοηθήσει περισσότερο δημιουργικά, αλλά όπως είναι λογικό σε αυτές τις περιπτώσεις άφηνε και περισσότερα κενά.

ΒΡΑΝΙΕΣ: Ήταν αυτός που μάρκαρε τον Οφόε στη φάση από την οποία προήλθε το πλάγιο για να έρθει το πρώτο γκολ. Θα ήταν αδύνατον, από τη στιγμή που είχε πέσει για τάκλιν, να μπορέσει να επιστρέψει. Εντελώς κυνικά, θα μπορούσε να παρεμποδίσει τον Βέλγο στην εκτέλεση κλείνοντας του το οπτικό πεδίο. Αλλά, βέβαια όλα αυτά τα "θα" προκύπτουν εκ των υστέρων. Τόσο η γρήγορη εκτέλεση όσο και η γρήγορη κίνηση του σκόρερ του Ολυμπιακού, ήταν αμφότερες ευφυείς.

ΤΣΟΣΙΤΣ: Και τα δύο γκολ, αλλά και οι ευκαιρίες που είχε ο Ολυμπιακός μαρτυρούν ότι υπήρχε σύγχυση και έλλειψη επικοινωνίας σε καίριες φάσεις. Στην πρώτη η συνολική αμυντική ευθύνη είναι προφανής. Δεν μπορεί να πει κανείς ότι Βράνιες και Τσόσιτς υστέρησαν σε ατομικό επίπεδο και προσωπικές μάχες, αλλά στη συνολική εικόνα κάπου... έμπαζε. Αποβλήθηκε στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΜΠΑΚΑΚΗΣ: Αγωνίστηκε κατά συνθήκη στη θέση του αριστερού μπακ και ήταν εμφανής η δυσκολία του - όσο κι αν το επιδίωξε - να αντεπεξέλθει τουλάχιστον στο δημιουργικό κομμάτι. Είχε και την ευκαιρία να σκοράρει, αλλά έπεσε πάνω στον εξαιρετικό Στέφανο Καπίνο. Θα μπορούσε να βοηθήσει στη φάση του πρώτου γκολ συμμετέχοντας στην αλληλοκάλυψη. Μάλιστα, οι πρώτες φωνές των Βράνιες και Ανέστη είχαν αυτόν παραλήπτη. Στο δεύτερο θα μπορούσε να διώξει πιο αποφασιστικά και δυνατά όταν η μπάλα μετά την κόντρα του Εμενίκε κατέληξε στον Οφόε.

ΣΙΜΟΕΣ: Αγωνίστηκε μόνο για εικοσιέξι (26) λεπτά κι αυτά με ενοχλήσεις στον προσαγωγό. Δύσκολα μπορεί να κριθεί ο Πορτογάλος, ειδικά από τη στιγμή που αγωνίστηκε και με πρόβλημα τραυματισμού. Σε αυτό το διάστημα δεν μπορεί κανείς παρά να του αναγνωρίσει ότι έδωσε αρκετές μάχες με τους μεσοεπιθετικούς του Ολυμπιακού.

ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ: Καλός ο Σουηδός, ο οποίος όπως είθισται μένει στα στάνταρ που ο ίδιος έχει ορίσει. Με τη δουλειά του αθόρυβη, αλλά ουσιαστική, κατάφερε να έχει απόδοση διαρκώς αύξουσα. Άλλωστε το πρώτο γκολ προέρχεται από μια στημένη φάση κατά την οποία πιάστηκε κοιμώμενη όλη η άμυνα της ΑΕΚ, το δεύτερο από αδυναμία να απομακρυνθεί έγκαιρα η μπάλα. Οι χαφ της Ένωσης δεν μπορεί να πει κανείς ότι δεν έκαναν τη δουλειά τους.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ο κορυφαίος της Ένωσης γι' ακόμη ένα ματς. Ο άνθρωπος που δίνει τη λύση όταν δεν μπορούν οι άλλοι. Το πρώτο του γκολ έδωσε το "σύνθημα" στους συμπαίκτες να πιστέψουν ότι το ματς δεν έχει χαθεί. Το δεύτερο ήταν "έργο τέχνης". Ο Λάζαρος είναι σε απίστευτη φόρμα κι αυτό αποτυπώνεται στην "αύρα" που προσδίδει στην ομάδα του.

Δεν είναι μόνο το γκολ που πέτυχε. Είναι και το γεγονός ότι σε όλη τη διάρκεια του ματς ήταν ο πιο δραστήριος, έχοντας συμμετοχή στις μεγαλύτερες φάσεις της Ένωσης. Όπως αυτή του πρώτου λεπτού, όπως αυτή του εβδόμου (σουτ με το εξωτερικό φάλτσο). Όλες οι κινήσεις του έδιναν την εντύπωση ότι καλό θα μπορούσε να φέρει στην ομάδα του. Έδωσε τη θέση του στον Αϊντάρεβιτς στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων. MVP, χωρίς δεύτερη σκέψη.

ΜΑΝΤΑΛΟΣ: Πολλά νεύρα από τον αρχηγό της Ένωσης στο μεγαλύτερο μέρος του ματς. Ίσως και γιατί μπλοκαρίστηκε από τους χαφ του Ολυμπιακού, οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερη σπουδή για το μαρκάρισμά του. Αλλά, τι να του προσάψει κανείς; Ήταν εκεί την κρίσιμη στιγμή και πέτυχε το νικητήριο γκολ. Κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει τον Μάνταλο κι έδειξε ότι μπορεί να εκμεταλλευτεί αυτές τις στιγμές, σε αυτά τα μεγάλα ματς.

ΚΛΩΝΑΡΙΔΗΣ: Πενιχρή η παρουσία του Βίκτωρα Κλωναρίδη. Μπορεί να πίεσε μπροστά και να κρατούσε πίσω τους μπακ του Ολυμπιακού, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αποτέλεσε πηγή κινδύνων για την "ερυθρόλευκη" άμυνα. Μάλλον σε αυτό συνηγορεί και η αντικατάστασή του από τον Μανόλο Χιμένεθ, για να περάσει ο Λιβάγια στον αγωνιστικό χώρο.

ΑΡΑΟΥΧΟ: Ο Αργεντινός έδωσε μάχες κι άγγιξε το γκολ. Η μεγαλύτερή του ήταν στη φάση του 59ου λεπτού, όταν έπιασε την κεφαλιά προ του εξερχόμενου Καπίνο. Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότερες προσπάθειες και πρωτοβουλίες που ανέλαβε δεν του βγήκαν ή... βρήκαν "ερυθρόλευκο" τοίχο. Το πάλεψε ο "Τσίνο", αλλά αποτέλεσμα δεν έφερε. Η ΑΕΚ πρέπει να κρατήσει τη μαχητικότητα που επέδειξε σε αυτό το ντέρμπι.

ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: Πέρασε στο 26ο λεπτό στη θέση του Αντρέ Σιμόες και σίγουρα προσέφερε περισσότερα μιας κι ο Πορτογάλος ταλαιπωρήθηκε από ενοχλήσεις. Ισχύει ότι και στην περίπτωση του Γιόχανσον, καθώς τα γκολ του Ολυμπιακού προήλθαν από αδυναμία της αμυντικής τετράδας.

ΛΙΒΑΓΙΑ: Πέρασε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου για να αντικαταστήσει τον Βίκτωρα Κλωναρίδη και σίγουρα ήταν καλύτερος. Ατύχησε να συμπέσει με το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού στα πρώτα δευτερόλεπτα του παιχνιδιού, αλλά είναι βέβαιο ότι ανέβασε κατά μία ταχύτητα την επιθετικότητα της ΑΕΚ. Το πάθος του, η δύναμη με την οποία έμπαινε στις φάσεις, κέρδιζαν μέτρα αγωνιστικού χώρου και στημένες φάσεις για την ομάδα του. Αποκορύφωμα; Η φάση του πέμπτου γκολ της αναμέτρησης, του τρίτου και νικητήριου για την Ένωση. Κουβάλησε πάνω του έναν αμυντικό κι έδωσε έτοιμο γκολ στον Πέτρο Μάνταλο, ο οποίος έβαλε την προβολή για να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

ΑΪΝΤΑΡΕΒΙΤΣ: Πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ασφαλώς και δεν μπορεί να κριθεί, αλλά στα δευτερόλεπτα που αγωνίστηκε κατάφερε να "ροκανίσει" το χρόνο.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ