ΑΕΚ

Η κριτική των παικτών της ΑΕΚ

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÑÉÅÊÁ - ÁÅÊ / EUROPA LEAGUE / RIJEKA - AEK (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÑÉÅÊÁ - ÁÅÊ / EUROPA LEAGUE / RIJEKA - AEK (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση των παικτών της ΑΕΚ στη σπουδαία νίκη με 2-1 επί της Ριέκα στην Κροατία. Ποιοι ξεχώρισαν και ποιοι υστέρησαν για την Ένωση.

Η ΑΕΚ νίκησε με 2-1 την Ριέκα στην Κροατία και σε συνδυασμό με το Αούστρια - Μίλαν 1-5 απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης από το πρώτο ματς, μαζί ασφαλώς με τους Ιταλούς που είναι φαβορί. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των 14 παικτών που χρησιμοποίησε ο Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος πήρε καλή απόδοση από τους περισσότερους παίκτες, κυρίως από τους αμυντικούς!

ΑΝΕΣΤΗΣ: Στο 3' αποσόβησε το 1-0 σε πλασέ του Χέμπερ, γενικά ήταν σταθερός στο α' ημίχρονο και δεν ευθύνεται στη φάση του γκολ. Πιο τολμηρός στις εξόδους του, σχεδόν αλάνθαστος σε όλο το ματς, πολύ καλή εμφάνιση χωρίς ιδιαίτερη πίεση.

ΜΠΑΚΑΚΗΣ: Πολύ καλός στο α' μέρος, με πολλά ανεβάσματα, τέσσερα κερδισμένα φάουλ (και μία κίτρινη κάρτα στον Μπράνταριτς). Νικήθηκε μόνο στο 80' από τον Έμπερ σε επικίνδυνη κεφαλιά του Βραζιλιάνου, τον οποίο αντιμετώπισε αποτελεσματικά. Από τους πιο σταθερούς της ΑΕΚ, αλλά δεν βοήθησε επιθετικά στο β' μέρος παρότι είχε την αντοχή να κάνει σλάλομ 40 μέτρων στο 85'! Από τους καλύτερους της Ένωσης.

ΒΡΑΝΙΕΣ: Στο 2' έκανε αποτελεσματικό τάκλιν στον Γκαβράνοβιτς, γενικά στο α' μέρος ήταν ο ηγέτης της άμυνας και δεν αντιμετώπισε προβλήματα με τον Γκοργκόν. Το μοναδικό σοβαρό σφάλμα του στο 50΄, όταν χάρισε τη μπάλα στον Γκαβράνοβιτς εκτός περιοχής. Από τους κορυφαίους, αν όχι ο καλύτερος της ΑΕΚ.

ΤΣΟΣΙΤΣ: Δεν έκανε σφάλματα στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν ενέπνεε και την... απόλυτη σιγουριά. Έδωσε λύσεις στο β' μέρος, πρέπει να έχει περισσότερη τόλμη και στο κατέβασμα της μπάλας.

ΛΟΠΕΣ: Αρκετά προβλήματα έως το 25', με αντιπάλους Βέσοβιτς – Κβρζιτς, κυρίως επειδή ο Κλωναρίδης δεν έδινε τις βοήθειες που έπρεπε. Εν συνεχεία, με τον Λάζαρο μπροστά του, αμυντικά βρήκε τα πατήματά του, αλλά δεν βοήθησε επιθετικά. Πολύ καλό β΄ μέρος, σχεδόν απροσπέλαστος. Δυναμικός και συγκεντρωμένος, απέφυγε τα λάθη και έδωσε λύσεις σε επικίνδυνες στιγμές τρεις φορές μέσα στην περιοχή.

ΣΙΜΟΕΣ: Πολύ καλό πρώτο ημίχρονο και αμυντικά και με τις κινήσεις του χωρίς τη μπάλα μέχρι την αντίπαλη περιοχή. Ο πιο σταθερός χαφ σε όλο το 90λεπτο, έτρεξε περισσότερο από Μάνταλο – Γιόχανσον, έκανε και 3-4 λάθη, αλλά σε γενικές γραμμές βοήθησε και ανασταλτικά και επιθετικά.

ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ Στο 5' δεν είχε γρήγορα αντανακλαστικά σέντερ φορ για να πλασάρει εύστοχα από το κόρνερ του Λάζαρου. Ευθύνεται για την ισοφάριση της Ριέκα, με αργή αντίδραση προ του σκόρερ, Έλεζ. Κακή εμφάνιση και στο β΄ μέρος, με λίγες αντοχές και κακές επιλογές στη μεσαία γραμμή. Χρειάζεται περισσότερα από τον διεθνή Σουηδό η ΑΕΚ.
ΚΛΩΝΑΡΙΔΗΣ: Ταχύς, κεφάτος, αλλά επιπόλαιος στις πάσες του και ανεπαρκής αμυντικά ως αριστερός χαφ μέχρι το 25'. Βελτιώθηκε ως δεξιός εξτρέμ εν συνεχεία, έδωσε “πάρε – βάλε” κεφαλιά στον Μάνταλο στο 41', δεν φάνηκε στο β΄ μέρος και σωστά αντικαταστάθηκε από τον Μπακασέτα.

ΛΙΒΑΓΙΑ: Πολύ κινητικός στο πρώτο ημίχρονο, με σωστές κινήσεις εκτός περιοχής, μαχητικός και ομαδικός. Δεν βρέθηκε σε θέση βολής. Στο δεύτερο μέρος είχε και πάλι θετική παρουσία, σέρβιρε στο πιάτο το 1-3 για τον Σιμόες που το έχασε στο 69', ξανασέρβιρε στο 70' στον Λάζαρο που αστόχησε. Πάλεψε μέχρι την αντικατάστασή του, πολύ καλή εμφάνιση.

ΜΑΝΤΑΛΟΣ: Στο 7' έχασε την ευκαιρία για το 0-1 σουτάροντας βιαστικά και άστοχα από το ημικύκλιο, αλλά στο 16' δεν αστόχησε με το δεξί “ξερό” εντός περιοχής! Έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 41΄ όταν το αριστερό, δυνατό σουτ απέκρουσε εντυπωσιακά με το αριστερό χέρι του ο Πρσκάλο, ήταν παραγωγικός ως “8-10άρι” στο πρώτο μέρος. “Χάθηκε” στο β' ημίχρονο, έκανε λάθη, κράτησε τη μπάλα περισσότερο απ΄όσο έπρεπε σε κάποιες περιπτώσεις.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Καλός στο πρώτο ημίχρονο, χωρίς ωστόσο να πρωταγωνιστήσει σε κάποια ευκαιρία. Αποδοτικός περισσότερο από αριστερά. Στο δεύτερο ημίχρονο πέτυχε το γκολ, είχε μια επιπλέον χαμένη ευκαιρία, κατέθεσε την πείρα και την προσωπικότητά του.

ΑΛΛΑΓΕΣ

ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ: Μπήκε στο 60' αντί του Κλωναρίδη και στην πρώτη φάση κέρδισε το φάουλ από το οποίο προήλθε το 1-2. 'Ηθελε, μάλιστα να το εκτελέσει, αλλά... υπερίσχυσε με εντολή Χιμένεθ ο Λάζαρος. Έτρεξε πολύ, αλλά δεν μπήκε στο ρυθμό του ματς όπως θα μπορούσε.

AΪΝΤΑΡΕΒΙΤΣ: Μπήκε στο 78' στη θέση του Λάζαρου για να ενισχύσει τη μεσαία γραμμή και να βοηθήσει στην κυκλοφορία της μπάλας. Δεν φάνηκε πουθενά και έχασε και σε δύο περιπτώσεις παίκτες της Ριέκα που σούταραν άστοχα...

ΑΡΑΟΥΧΟ: Μπήκε στο 86' αντί του Λιβάγια και στην πρώτη φάση – αφού δεν καταλογίστηκε φάουλ υπέρ του - “κλάδεψε” τον Ακόστι, ρισκάροντας κόκκινη κάρτα! Τελικά τη γλίτωσε με κίτρινη αντάλλαξε “γαλλικά” με τον Βέσοβιτς και συνέχισε... Πάρα πολύ μαχητικός, κράτησε πίσω τους αμυντικούς της Ριέκα για 7-8 πολύτιμα λεπτά στο τέλος...

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ