ΑΕΚ

Η κριτική των παικτών της ΑΕΚ

Η κριτική των παικτών της ΑΕΚ

Η ΑΕΚ ηττήθηκε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με σκορ 0-2 στο ΟΑΚΑ. Η κριτική των παικτών της "Ένωσης" από το Sport24.gr.

Για τα προκριματικά του Champions League, η ΑΕΚ γνώρισε την ήττα στο ΟΑΚΑ από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με σκορ 0-2 και το Sport24.gr. αξιολογεί την απόδοση των παικτών της.

Γιάννης Ανέστης: Δεν φέρει ευθύνη για κανένα από τα δυο γκολ, καθώς είναι εκτελέσεις εξ επαφής. Επίσης διαχειρίστηκε σωστά όλες τις μπάλες με τα πόδια και πιστώθηκε και μια απόκρουση σε τετ α τετ στο δεύτερο ημίχρονο και μετά το 2-0.

Μιχάλης Μπακάκης: Από τους κορυφαίους παίκτες της ΑΕΚ, παρότι έπαιξε ως αριστερός μπακ και όχι στην φυσική του θέση, που είναι στο δεξί άκρο της άμυνας. Εξαιρετικός στα αμυντικά του καθήκοντα, αν και δεν είχε βοήθειες και κλήθηκε να αντιμετωπίσει ψηλότερους αντιπάλους.

Όγκνιεν Βράνιες: Καλό ματς από τον Βόσνιο στόπερ που έσωσε πολλές και δύσκολες μάχες στην άμυνα της ΑΕΚ και μάλιστα χρειάστηκε αρκετές φορές να καλύπτει κενά. Με δυναμισμό και πολλή ενέργεια στο παιχνίδι του, είχε καταλυτική παρουσία στην αμυντική λειτουργία της ομάδας.

Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι : Καλό ξεκίνημα αλλά συνολικά κακό ματς από τον Ουκρανό στόπερ. Από την στιγμή που έκανε λάθος εκτίμηση στην φάση του πρώτου γκολ των Ρώσων, έχασε και το μυαλό του και την συγκέντρωσή του. Στο δεύτερο ημίχρονο έχανε και μονομαχίες, έχανε και την θέση του, έκανε και επιπόλαιες ενέργειες με την μπάλα στα πόδια του.

Ροντρίγκο Γκάλο: Μπήκε πολύ καλά στο ματς ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ και έκανε σχετικά καλό πρώτο ημίχρονο. Ήταν σταθερός και σωστός αμυντικά, προσπαθούσε να ανέβει ο ίδιος από την πλευρά του και να ανεβάσει και την ομάδα. Μάλιστα μετά από μια ατομική προσπάθεια, είχε ένα καλό σουτ το οποίο πέρασε άουτ. Ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο φάνηκε πολύ λιγότερο.

Αντρέ Σιμόες : Ως κόφτης μπροστά από τους στόπερ χρειάστηκε να κάνει πολλά χιλιόμετρα. Έδωσε πολλές μάχες και τις περισσότερες τις κέρδισε, όμως έχασε την πιο… καθοριστική από τον Βέρνμπλουμ, στη φάση του δεύτερου γκολ της ΤΣΣΚΑ.

Γιάκομπ Γιόχανσον: Δεν ήταν από τα καλύτερα παιχνίδια του Σουηδού μέσου, παρόλο που και αυτός στο πρώτο ημίχρονο βοήθησε ως εσωτερικός μέσος στο 4-3-3. Όμως όσο περνούσε η ώρα, έδειχνε να ξεμένει από δυνάμεις και από σωστές επιλογές.

Αστρίτ Αϊντάρεβιτς : Δημιουργικά στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο μοναδικός που λίγο προσπαθούσε να νοικοκυρέψει το παιχνίδι της ΑΕΚ. Όμως αμυντικά είχε προβλήματα και έχανε μονομαχίες στον αέρα. Όσο περνούσε η ώρα έμενε και από δυνάμεις.

Πέτρος Μάνταλος : Δεν ήταν καλό το βράδυ ούτε για τον αρχηγό της ΑΕΚ. Απομονώθηκε στο αριστερό άκρο στο 4-3-3 και δεν του πήγε απολύτως τίποτα. Ελάχιστες οι πρωτοβουλίες που πήρε στο ματς και αυτές ημιτελείς, ελάχιστες και οι καλές συνεργασίες με τους υπόλοιπους στην επίθεση.

Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος: Από τους πιο κινητικούς της ΑΕΚ στην επίθεση, τον «αισθάνθηκε» η αντίπαλη άμυνα. Είχε την καλύτερη στιγμή της ΑΕΚ στο ματς αλλά την σπατάλησε, καθυστερώντας για κλάσματα του δευτερολέπτου να σουτάρει. Πήρε πάντως προσπάθειες πάνω του. Περισσότερες απ’ όλους τους κιτρινόμαυρους. Έκανε ωστόσο και λάθος εκτίμηση στον τρόπο που διαχειρίστηκε την φάση που έφερε το κόρνερ και το πρώτο γκολ των Ρώσων.

Μ άρκο Λιβάγια: Με εξαίρεση την καλή πάσα που έδωσε στον Χριστοδουλόπουλο στο τετ α τετ με τον Ακινφέεφ, δεν φάνηκε στην επίθεση της ΑΕΚ. Στο μεγαλύτερο διάστημα που αγωνίστηκε είχε άχαρο ρόλο, καθώς είχε ελάχιστη συμμετοχή στο παιχνίδι της ΑΕΚ. Μόνο μάχες για την πρώτη μπάλα έδωσε.

Βίκτωρ Κλωναρίδης: Μπήκε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο και όταν το σκορ ήταν ήδη 2-0 υπέρ των Ρώσων. Δυο σουτ έξω από την περιοχή τα οποία δεν βρήκαν στόχο, ήταν η συνεισφορά του στην επιθετική λειτουργία της ΑΕΚ, καθώς σε καμία στιγμή δεν βρήκε τους χώρους για να μπορέσει να πατήσει το γκάζι και να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του.

Ούγκο Αλμέιδα: Μπήκε και ο Πορτογάλος φορ ως αλλαγή πολύ νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά όταν ήδη το σκορ ήταν στο 2-0 υπέρ των Ρώσων. Ο Αλμέιδα το προσπάθησε να βοηθήσει στην επίθεση. Τροφοδοτήθηκε ελάχιστα, αλλά είχε ένα πολύ καλό σουτ έξω από την περιοχή, το οποίο πέρασε ελάχιστα άουτ.

Πατίτο Ροντρίγκες: Μια κεφαλιά πάνω στην αγκαλιά του Ρώσου τερματοφύλακα μετά από ένα κόρνερ, ήταν το μοναδικό που έδωσε στην επίθεση της ΑΕΚ, η είσοδος του Αργεντινού στο ματς. Κυνήγησε φάσεις αλλά δεν του βγήκε τίποτα.

Μανόλο Χιμένεθ: Η έμπνευση γι αυτό το 4-3-3, δεν του βγήκε καθόλου. Η ΑΕΚ είχε μεγάλες αποστάσεις, αλλά και εμφανή αδυναμία στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και στο κτίσιμο επιθέσεων. Επίσης, παρόλο που είχε δουλέψει στις στημένες φάσεις, δέχθηκε δυο γκολ από κόρνερ. Μοναδική έμπνευση που βγήκε στον Ισπανό, είναι η μετάθεση του Μπακάκη στο αριστερό άκρο της άμυνας.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ