ΑΕΚ

Η κριτική των παικτών της ΑΕΚ

ÊÕÐÅËËÏ ÅËËÁÄÁÓ / ÔÅËÉÊÏÓ / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ÊÕÐÅËËÏ ÅËËÁÄÁÓ / ÔÅËÉÊÏÓ / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση των παικτών της ΑΕΚ στην ήττα με 2-1 απ' τον ΠΑΟΚ στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Ανίκητος ο Όγκνιεν Βράνιες, λίγα πράγματα απ' τον Σέρχιο Αραούχο.

Η ΑΕΚ γνώρισε την ήττα με 2-1 απ' τον ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, έχοντας σοβαρά παράπονα απ' τη διαιτησία, καθώς στο δεύτερο γκολ ο Πέντρο Ενρίκε ήταν σε εμφανή θέση οφσάιντ.

Οι "κιτρινόμαυροι" δεν έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης, αλλά παρ' όλα αυτά, θα μπορούσαν να φτάσουν στην κατάκτηση του τροπαίου, αφού ο νικητής κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

Το Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση των παικτών της ΑΕΚ.

ΑΝΕΣΤΗΣ: O Γιάννης Ανέστης έδειξε σταθερότητα καθώς, όποτε χρειάστηκε, δήλωσε παρών και αποσόβησε τον κίνδυνο για την ομάδα του. Αποκορύφωμα, η επέμβαση στο 13ο λεπτό στην κεφαλιά του Εβγέν Σάχοβ. Στη φάση του γκολ του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ δεν φέρει ευθύνη, αφού "προδόθηκε" απ' τους αμυντικούς του. Γενικά, ενέπνεε σιγουριά και είχε καλές εξόδους. Στη φάση του δεύτερου, πέρα απ' το γεγονός πως ήταν οφσάιντ ο Πέντρο Ενρίκε, δεν μπορούσε να αντιδράσει στην κοντινή κεφαλιά του Βραζιλιάνου.

ΓΚΑΛΟ: Ο Ροντρίγκο Γκάλο δεν είχε τα ανεβάσματα των προηγούμενων αγώνων, αφού έπρεπε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στα ανασταλτικά του καθήκοντα. Η αλήθεια είναι πως ο Βραζιλιάνος μπακ τα βρήκε σκούρα απέναντι στον δραστήριο Μπίσεσβαρ, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, χωρίς ωστόσο να φέρει ευθύνη στο γκολ του Ολλανδού μεσοεπιθετικού.

ΒΡΑΝΙΕΣ: Ο Όγκνιεν Βράνιες αγωνίστηκε με πάθος και σοβαρότητα, όντας ένας απ' τους διακριθέντες της Ένωσης παρά την ήττα. Ο Βόσνιος στόπερ έμπαινε δυνατά στις φάσεις, εξουδετερώνοντας τον Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς, ο οποίος δεν απείλησε σε κανένα σημείο του πρώτο μέρους. Γενικότερα, ο 27χρονος αμυντικός είχε μία εξαιρετική παρουσία.

ΤΣΙΓΚΡΙΝΣΚΙ: Η εμπειρία και η ποιότητα του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι ήταν απαραίτητη στο συγκεκριμένο παιχνίδι για την ΑΕΚ, με τον Ουκρανό αμυντικό να στέκεται στο ύψος του, με μοναδική παραφωνία, ίσως, στη φάση του γκολ του Μπίσεσβαρ, την οποία διάβασε σωστά αρχικά, αλλά στη συνέχεια έχασε τον Ανγκολέζο εξτρέμ. Μάλιστα, στο πρώτο μέρος βοήθησε και επιθετικά μέσω των στημένων φάσεων, έχοντας μία καλή στιγμή στο 36ο λεπτό, με την μπάλα να περνάει δίπλα απ' το δεξί δοκάρι του Παναγιώτη Γλύκου.

ΝΤΙΝΤΑΚ: Ο Ντίντακ Βιλά, όπως κι ο Γκάλο, δεν είχε πολλά ανεβάσματα στην αντίπαλη περιοχή υπό το φόβο του Τζάλμα Κάμπος. Ο φόβος του Ισπανού μπακ δικαιώθηκε, αφού στη φάση του γκολ του ΠΑΟΚ χάνει τον Ανγκολέζο μεσοεπιθετικό. Γενικότερα, ο 26χρονος αμυντικός έδειχνε βαρύς.

ΣΙΜΟΕΣ: Ο Πορτογάλος μέσος, όπως σε κάθε αναμέτρηση, έτρεψε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου, βοηθώντας σημαντικά στον ανασταλτικό τομέα την ΑΕΚ. Πραγματοποίησε μία πολύ καλή εμφάνιση, είχε καλή συνεργασία με τον Γιάκομπ Γιόχανσον, αλλά και τον Κώστα Γαλανόπουλο, ενώ βοήθησε και στην ανάπτυξη.

ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ: Ο Γιάκομπ Γιόχανσον είχε πιο... δημιουργικό ρόλο σε σχέση με τον Αντρέ Σιμόες, ανεβαίνοντας ψηλά και πιέζοντας στο τελευταίο τέταρτο του γηπέδου. Επιθετικά δεν προσέφερε σημαντικές βοήθειες πέρα από ένα μακρινό σουτ στο 61' που πέρασε ψηλά άουτ.

ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΣ: Ο Πατίτο Ροντρίγκες μπήκε με διάθεση στον αγωνιστικό χώρο, ζητώντας σ' αρκετές πολλές την μπάλα και συγκλίνοντας προκειμένου να δοκιμάσει το πόδι του, αλλά χωρίς επιτυχία. Στον ανασταλτικό τομέα, εν εντιθέσει με τα προηγούμενα παιχνίδια, έδειξε μεγαλύτερη συνέπεια, βοηθώντας τον Ντίντακ. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνο έχασε μία σημαντική ευκαιρία να κάνει το 2-1, αλλά το πλασέ που επιχείρησε κατέληξε λίγο άουτ. Όπως συμβαίνει στα περισσότερα παιχνίδια, έγινε αλλαγή περίπου στο 70ό λεπτό, αφού δεν είχε άλλες δυνάμεις.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος δεν άρχισε καλά την αναμέτρηση, καθώς "παγιδεύτηκε" ανάμεσα στους Μαρίν Λέοβατς και Γκόικο Τσίμιροτ. Παρ' όλα αυτά, μία έμπνευσή του στο 26' ήταν αρκετή -σε συνδυασμό με το λάθος του Γλύκου- για να δώσει στην ΑΕΚ το πολυπόθητο γκολ, ένα λεπτό μετά το 1-0 του ΠΑΟΚ. Το γκολ του έδωσε ψυχολογία, με αποτέλεσμα λίγο αργότερα, να δοκιμάσει το πόδι του ξανά από μακρινή απόσταση, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα έξω απ' το αριστερό δοκάρι του γκολκίπερ του "Δικεφάλου του Βορρά". Στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν το ίδιο καλός, παρότι προσπάθησε να ατομικές προσπάθειες να κάνει αισθητή την παρουσία του.

ΜΑΝΤΑΛΟΣ: Ο Πέτρος Μάνταλος μπήκε στον αγωνιστικό χώρο αποφασισμένος να αφήσει πίσω την μέτρια εμφάνιση στον δεύτερο ημιτελικό με τον Ολυμπιακό. Και τα κατάφερε. Ο αρχηγός της ΑΕΚ έδειξε διάθεση, ζήτησε μπάλα, άλλαξε πολλές φορές σωστά το παιχνίδι, ενώ πίεσε ψηλά, δημιουργώντας προβλήματα στην άμυνα του ΠΑΟΚ. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του, καθώς παρασύρθηκε απ' τη γενικότερη μετριότητα του αγώνα.

ΑΡΑΟΥΧΟ: Ο Σέρχιο Αραούχο ήταν "χαμένος" στα πρώτα 20 λεπτά, αφού οι αμυντικοί του ΠΑΟΚ τον είχαν κλείσει εξαιρετικά, γνωρίζοντας πόσο επικίνδυνος είναι στη φάση της μίας επαφής. Όσο περνούσε η ώρα, ο Αργεντινός στράικερ ανέβαζε την απόδοσή του, απειλώντας, για πρώτη φορά, μέσα απ' την μεγάλη περιοχή στο 45', αλλά η κεφαλιά που επιχείρησε κατέληξε στην αγκαλιά του Γλύκου. Γενικότερα, ο 25χρονος στράικερ δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης, αποτελώντας ένας απ' τους λόγους που η Ένωση δεν απείλησε ιδιαίτερα επιθετικά.

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ

ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: Πέρασε στο 68ο λεπτό αντί του Πατίτο Ροντρίγκες με σκοπό να τονώσει τη μεσαία γραμμή και να ανακόψει τις αντεπιθέσεις του ΠΑΟΚ. Βοήθησε με τη φρεσκάδα του, όμως το γκολ του Πέντρο Ενρίκε άλλαξε τα δεδομένα του παιχνιδιού.

ΑΛΜΕΪΔΑ: Πέρασε στο 83ο λεπτό στη θέση του Αντρέ Σιμόες και δεν μπορεί να κριθεί.

ΒΑΡΓΚΑΣ: Πέρασε στο 86ο λεπτό αντί του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλο και δεν μπορεί να κριθεί.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ