ΑΕΚ

Η κριτική των παικτών της ΑΕΚ

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ νίκησε (1-2) τον Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης" κι έκανε μεγάλο βήμα για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Το Sport24.gr καταγράφει την απόδοση των "κιτρινόμαυρων".

Με κορυφαίο και σκόρερ του πρώτου γκολ τον Αραούχο και τον Πατίτο να κάνει τη διαφορά με το γκολ που πέτυχε η ΑΕΚ έκανε το πρώτο και μεγάλο βήμα για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς επικράτησε με 2-1 του Ολυμπιακού στο "Γ. Καραϊσκάκης". Σε πολύ καλή ημέρα το αμυντικό δίδυμο (Βράνιες - Τσιγκρίνσκι), σταθεροί οι Γκάλο, Γιόχανσον και Σιμόες, εμφάνιση αντάξια του ρόλου του από τον Μάνταλο.

ΑΝΕΣΤΗΣ: Ξεκίνησε άσχημα το ματς. Ήδη ένα λεπτό μετά την έναρξή του έκανε λανθασμένη εκτίμηση στη σέντρα του Ρέτσου, με το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του να στέκεται εμπόδιο στην πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα. Δεν απέφυγε τις βεβιασμένες ενέργειες, αν και στο γκολ του Φιγκέιρας δε φέρει ευθύνη. Σωτήρια η επέμβασή του στο 41ο λεπτό, όταν κι απομάκρυνε με τα πόδια το τετ-α-τετ του Ρομάο. Καλύτερος και πιο σίγουρος στο δεύτερο ημίχρονο. Μπορεί εκείνη η φάση στο 41' να ήταν και κομβική για την οικονομία του ματς.

ΓΚΑΛΟ: Τα πήγε καλά απέναντι στον Σεμπά στο πρώτο ημίχρονο. Ο Βραζιλιάνος της ΑΕΚ, άλλωστε, σπάνια βγαίνει έξω από τα στάνταρ του. Συνεπής στα αμυντικά του καθήκοντα, έβγαινε με ασφάλεια όποτε είχε τα περιθώρια και προσπάθησε να βοηθήσει και τον Χριστοδουλόπουλο για την ανάπτυξη από τη δεξιά πλευρά. Σταθερός ο Γκάλο κι από τους "αφανείς" πρωταγωνιστές του ματς, ενώ εκτέλεσε το κόρνερ, από το οποίο προήλθε το δεύτερο γκολ της Ένωσης.

ΤΣΙΓΚΡΙΝΣΚΙ: Ο Ουκρανός έλειπε από την άμυνα της Ένωσης. Η ηρεμία του, η εμπειρία του, η σιγουριά του. Δεν αντιμετώπισε - ως δίδυμο με τον Βράνιες - προβλήματα στην αντιμετώπιση του Καρντόσο. Υπήρχε συνολική σύγχυση στη φάση της ισοφάρισης. Το ίδιο καλά τα πήγε (πήγαν) απέναντι και στον Ανσαριφάρντ. Ο υγιής Τσιγκρίνσκι αποτελεί κέρδος για την ΑΕΚ και είναι οφθαλμοφανές.

ΒΡΑΝΙΕΣ: Απέφυγε τα νεύρα ο Βόσνιος αμυντικός κι "αποτυπώθηκε" στην εικόνα που παρουσίασε στον αγωνιστικό χώρο. Σταθερός, έχοντας καλή συνεργασία με τον Τσιγκρίνσκι δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα στο μαρκάρισμα του Καρντόσο. Έκανε ο,τι έπρεπε στη φάση του δευτέρου γκολ της ΑΕΚ. Πήδηξε σταθερά, εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση στην "ερυθρόλευκη" άμυνα και έπιασε τη δυνατή κεφαλιά. Δεν σκόραρε ο ίδιος, αλλά το έκανε ο συμπαίκτης του.

ΝΤΙΝΤΑΚ: Αντιμετώπισε πολλά προβλήματα με τον Μάριν. Δεν απαιτεί κανείς από τον Καταλανό να είναι "κολλημένος" πάνω στον Μάριν, αλλά στη φάση από την οποία προήλθε το γκολ, ο Γερμανός είχε και χώρο και χρόνο να κάνει την κίνησή του. Γενικά δεν ενέπνεε σιγουριά και αυτό φαινόταν σε κάθε επαφή. Ούτε καλή κάλυψη είχε με τον Πατίτο, γι' αυτό και ο Χιμένεθ τους κάλεσε σε διακοπές του πρώτου ημιχρόνου να τους κάνει συστάσεις. Στο δεύτερο ημίχρονο βελτιώθηκε αρκετά. Αυτή η ατομική του βελτίωση αντικατοπτρίστηκε στη γενικότερη βελτίωση της ομάδας του.

ΣΙΜΟΕΣ: Έδωσαν αρκετές μάχες μαζί με τον Γιόχανσον στο χώρο του κέντρου. Άλλες τις κέρδισαν, άλλες τις έχασαν. Ξέρεις τι περιμένεις από τον Πορτογάλο όταν αγωνίζεται. Στη φάση του γκολ, ίσως να έπρεπε να κινηθεί προς τον Φιγκέιρας να τον πιέσει και να του περιορίσει το οπτικό πεδίο, αλλά πολλές τέτοιες φάσεις συμβαίνουν σε κάθε ματς. Θετικό πρόσημο για τον Ίβηρα.

ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ: Ισχύει ο,τι και στον Σιμόες. Ίσως ο Σουηδός να ήταν ένα κλικ παραπάνω από τον Πορτογάλο. Πιο δυναμικός στις διεκδικήσεις και με καθαρό μυαλό. Σε ένα ντέρμπι και θα κερδίσεις και θα χάσεις μάχες είναι προφανές. Ο Σκανδιναβός γι' άλλη μια φορά απέδειξε την ποιότητά του.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό ο Λάζαρος. Κυνήγησε την μπάλα, προσπάθησε να πάρει ευκαιρίες, αλλά ο Ρέτσος του έβαλε δύσκολα. Δεν του βγήκαν οι πρωτοβουλίες που ανέλαβε και δεν σίγουρα δεν κατέστη απειλητικός για την άμυνα του Ολυμπιακού. Τον "ζόρισε" αρκετά ο μικρός του Ολυμπιακού. Έδωσε τη θέση του στον Μπακασέτα στο 89ο λεπτό.

ΠΑΤΙΤΟ: Αναλώθηκε στα νεύρα με τον Φιγκέιρας στο πρώτο ημίχρονο. Οι "κοκορομαχίες" δεν ωφέλησαν κανέναν εκ των δύο. Ο Αργεντινός ήταν καλύτερος επιθετικά, αλλά χειρότερος στο σκέλος της αλληλοκάλυψης συγκρινόμενος με τον Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος έδρασε από την άλλη πλευρά. Στο δεύτερο πείσμωσε, έπαιξε με καθαρότερο μυαλό. Στη φάση του γκολ ήταν εκεί που έπρεπε κι έκανε αυτό που έπρεπε. Αφού έκανε τη δουλειά, αποχώρησε δίνοντας τη θέση του στον Γαλανόπουλο. Το γκολ του έκανε τη διαφορά εν τέλει.

ΜΑΝΤΑΛΟΣ: Εξαιρετική η πάσα του στη φάση του γκολ της ΑΕΚ. Βέβαια σε μια κομπίνα συμμετέχουν κι άλλοι (και ο σκόρερ). Εκτέλεση άριστα το πρώτο σκέλος της δουλειάς με ψύχραιμη κάθε πάσα στον Αραούχο. Δεν πρόλαβε την μπαλιά του "Τσίνο" στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, κυνήγησε και να αλλάξει ρόλο (από δημιουργός σε εκτελεστή) στο 69ο λεπτό, αλλά δεν τα κατάφερε. Έδωσε τη θέση του στον Αραβίδη στο 81ο λεπτό. Εμφάνιση αντάξια του ρόλου του, στο "Γ. Καραϊσκάκης".

ΑΡΑΟΥΧΟ: Ο Αργεντινός είναι όλα τα λεφτά και την ΑΕΚ και το επιβεβαίωσε σε ένα ακόμη ματς. Μόνιμος κίνδυνος για την άμυνα του Ολυμπιακού, "πήρε τον αέρα" των αντιπάλων του από νωρίς. Αρχικά με το γκολ, εξαιρετική κίνηση, υποδοχή της πάσα και εξαιρετικό τελείωμα. Αλλά, και μετά το γκολ και πριν έρθει η ισοφάριση δημιούργησε συνθήκες απειλητικές και για δεύτερο γκολ. Όταν στο 11ο λεπτό έβγαλε στον Μάνταλο,όταν στη συνέχεια της φάσης προσπάθησε να νικήσει για δεύτερη φορά τον Καπίνο. Ανεπιτυχώς, ωστόσο. Με διαρκείς κινήσεις και κάθετες πάσες (49' στον Μάνταλο) ανάγκασε την "ερυθρόλευκη" άμυνα να έχει τα μάτια της δεκατέσσερα.

ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: Πέρασε στη θέση του Πατίτο στο 74ο λεπτό, σε μια προσπάθεια του Μανόλο Χιμένεθ να "θωρακίσει" το κέντρο του. Είχε τρεξίματα, κάλυψε χώρους και βοήθησε.

ΑΡΑΒΙΔΗΣ: Πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 81ο λεπτό στη θέση του Μάνταλου. Είχε το πάθος που τον διακρίνει, αν και δεν μπορεί να κριθεί στον ελάχιστο χρόνο συμμετοχής του.

ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ: Πέρασε στη θέση του Χριστοδουλόπουλου στο 89'. Δεν μπορεί να κριθεί.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ