ΑΕΚ

Η κριτική των παικτών της ΑΕΚ

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟ (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟ (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ICON

Το Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση των παικτών της ΑΕΚ στην ήττα με 3-2 απ' τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της 26ης αγωνιστικής της Super League. Απογοητευτική εμφάνιση απ' τον Όγκνιεν Βράνιες, "όαση" ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος.

H AEK, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, ισοφάρισε σε 2-2, αλλά στο τέλος γνώρισε την ήττα με 3-2 απ' τον Παναθηναϊκό χάρη στο γκολ του Μάρκους Μπεργκ στο 90ό λεπτό του αγώνα.

Οι "κιτρινόμαυροι" ήταν κάκιστοι στο πρώτο μέρος, ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους στο δεύτερο, αλλά "προδόθηκαν" απ' την άμυνά τους.

Το Sport24.gr σχολιάζει την απόδοση των παικτών της ΑΕΚ.

ΜΠΑΡΚΑΣ: Ο νεαρός τερματοφύλακας της ΑΕΚ δεν φέρει ευθύνη στα δύο πρώτα γκολ του Παναθηναϊκού, αφού βρέθηκε εκτεθειμένος απ' τους αμυντικούς του. Μάλιστα, στο 42ο κράτησε το σκορ στα επίπεδα του 2-0 με εξαιρετική απόκρουση σε τετ α τετ με τον Λούκας Βιγιαφάνιες. Στο δεύτερο ημίχρονο είχε ρόλο... θεατή για 44 λεπτά, αλλά στο 90' είχε λάθος αντίδραση, με τον Μπεργκ να πλασάρει προ κενής εστίας για το 3-2.

ΓΚΑΛΟ: Ο Βραζιλιάνος μπακ αντιμετώπισε σημαντικά προβλήματα απέναντι στον δραστήριο Πολ Ζοζέ Εμποκού. Γι' αυτό το λόγο, δεν είχε αρκετά ανεβάσματα στην αντίπαλη περιοχή, αφού είχε ως πρωταρχικό στόχο να περιορίσει τον Κονγκολέζο μεσοεπιθετικού του Παναθηναϊκού. Στο δεύτερο ημίχρονο βοήθησε σημαντικά στα come back της ΑΕΚ, αλλά στο τέλος μένει η "πικρή γεύση" εξαιτίας της ήττας.

ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ο Έλληνας στόπερ προσπάθησε να συμμαζέψει τα... ασυμμάζευτα στην άμυνα της ΑΕΚ στα πρώτα λεπτά, αφού ο Όγκνιεν Βράνιες ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Βγήκε αρκετές φορές πρώτος στην μπάλα, διάβασε σωστά πολλές φάσεις, όμως φέρει ευθύνη στο πρώτο γκολ του Παναθηναϊκού, καθώς χάνει τον Μάρκους Μπεργκ, απ' τα πόδια του οποίου αρχίζει η φάση του 1-0. Στο δεύτερο ημίχρονο είχε εύκολο έργο μέχρι το 89', αφού ο Παναθηναϊκός δεν απειλούσε την εστία του Μπάρκα, όμως σ' εκείνο το σημείο έχασε για δεύτερη φορά τον Μπεργκ, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 3-2.

ΒΡΑΝΙΕΣ: Απογοητευτική εμφάνιση απ' τον Βόσνιο κεντρικό αμυντικό, ο οποίος έχει, βέβαια, ως άλλοθι το γεγονός πως προερχόταν από τραυματισμό. Στο πρώτο γκολ του Παναθηναϊκού στέλνει την μπάλα στο δοκάρι, προτού ο Βίκτωρ Κλωναρίδης την στείλει στα δίχτυα, ενώ από δικό του λάθος ξεκινάει η φάση για το 2-0 των "πρασίνων". Γενικότερα, ο 27χρονος στόπερ υπέπεσε σε πολλά αβίαστα λάθη, δείχνοντας πως βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου.

ΝΤΙΝΤΑΚ: Ο Ισπανός μπακ πραγματοποίησε μία σωτήρια προβολή σε κοντινό σουτ του Λούκας Βιγιαφάνιες στο 6ο λεπτό, αλλά από εκείνο το σημείο κι ύστερα παρασύρθηκε απ' τη γενικότερη μετριότητα της Ένωσης στο πρώτο μέρος. Εν αντιθέσει με τον Ροντρίγκο Γκάλο, βοήθησε περισσότερο στον επιθετικό τομέα, βάζοντας δύσκολα στον Ουσμάν Κουλιμπαλί και τον Λούκας Βιγιαφάνιες.

ΣΙΜΟΕΣ: Ο Αντρέ Σιμόες διασώθηκε απ' το "ναυάγιο" της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο, τρέχοντας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου με σκοπό να διορθώσει τις ανορθογραφίες των συμπαικτών του. Μετά τη μείωση του σκορ, ο Μανόλο Χιμένεθ τον "θυσίασε" προκειμένου να περάσει στον αγωνιστικό χώρο τον Τάσο Μπακασέτα.

ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ: Ο Σουηδός μέσος μπήκε μουδιασμένα και νικήθηκε κατά κράτος απ' τους Δημήτρη Κουρμπέλη και Κάρλος Ζέκα, οι οποίοι κέρδισαν με ευκολία το χώρο του κέντρου. Μετά το 2-0, ανέβασε την απόδοσή του και επιχείρησε να τονώσει επιθετικά την ομάδα του, παίρνοντας μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Μετά το 65', ανέλαβε το ρόλο του "κόφτη", λόγω της αποχώρησης του Σιμόες, έχοντας μία θετική παρουσία.

ΑΪΝΤΑΡΕΒΙΤΣ: Ο Αστρίτ Αϊντάρεβιτς, εν αντιθέσει με τα προηγούμενα ντέρμπι κόντρα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα, όντας ένας απ' τους χειρότερους παίκτες της ΑΕΚ. Ο Σουηδός μέσος δεν βοήθησε καθόλου στον ανασταλτικό τομέα, με αποτέλεσμα οι επιθετικοί του Παναθηναϊκού να "χτυπούν" διαρκώς στο transition. Ο Μανόλο Χιμένεθ δεν έμεινε καθόλου ικανοποιημένος απ' την απόδοσή του, με συνέπεια να τον κάνει αλλαγή με την έναρξη του δευτέρου μέρους.

ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΣ: Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός προτιμήθηκε αντί του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, όμως, παρότι μπήκε με διάθεση στον αγωνιστικό χώρο και ζήτησε την μπάλα, δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του. Ο Νίκλας Χουλτ του πήρε τον... αέρα απ' την αρχή του ματς, ενώ στον αμυντικό τομέα δεν βοήθησε αρκετά τον Γκάλο, με αποτέλεσμα πολλές φορές οι "πράσινοι" να βγαίνουν διαρκώς δύο εναντίον ενός. Αποτέλεσμα, να γίνει αλλαγή με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.

ΜΑΝΤΑΛΟΣ: Στο πρώτο μέρος ήταν σκιά του καλού εαυτού του, αφού δεν κατάφερε να βοηθήσει ούτε στον παραγωγικό, αλλά ούτε στον δημιουργικό τομέα. Αντίθετα, στο δεύτερο ημίχρονο κινήθηκε περισσότερο στον άξονα, προκαλώντας ρήγματα στην αντίπαλη περιοχή. Μπορεί να μην απείλησε την εστία του Βλαχοδήμου, αλλά είχε σημαντική συμβολή στην επιστροφή της ομάδας του. Ίσως, θα έπρεπε να είναι λιγότερο νευρικός στα τελευταία λεπτά.

ΑΡΑΟΥΧΟ: Ο Σέρχιο Αραούχο δεν τροφοδοτήθηκε καθόλου στο πρώτο ημίχρονο, καθώς ήταν εξαιρετικά κλεισμένος απ' τους αμυντικούς του Παναθηναϊκού. Γι' αυτό το λόγο, βγήκε αρκετά εκτός περιοχής, ζητώντας μπάλα και προσπαθώντας να απειλήσει κυρίως μέσω ατομικών προσπαθειών, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στο δεύτερο ημίχρονο κινήθηκε πιο περιφερειακά λόγω της εισόδου του Τόμας Πέκχαρτ, έχοντας ένα πολύ καλό σουτ στο 59', το οποίο απέκρουσε με δυσκολία ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος.

ΑΛΛΑΓΕΣ

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Πέρασε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου αντί του αρνητικού Πατίτο Ροντρίγκες και απέδειξε στον Μανόλο Χιμενεθ πως έκανε λάθος που δεν του έδωσε φανέλα βασικού. Ο έμπειρος εξτρέμ είχε δύο καλές ευκαιρίες στο 55' και το 59', ενώ μετουσίωσε σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του στο 62ο λεπτό. Παράλληλα, μοίρασε την ασίστ στον Πέκχαρτ για το 2-2, όντας ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην ολική επαναφορά των "κιτρινόμαυρων". Θα ήταν ο MVP του ματς, αν ο Μπεργκ δεν πετύχαινε το 3-2 στο 90'.

ΠΕΚΧΑΡΤ: Ο Τσέχος επιθετικός πέρασε στο 46' αντί του Αστρίτ Αϊντάρεβιτς κι άλλαξε άρδην μαζί με τον Χριστοδουλόπουλο την εικόνα της ΑΕΚ. Ο υψηλόσωμος φορ "γέμισε" την αντίπαλη περιοχή, έβαλε δύσκολα στους αμυντικούς του Παναθηναϊκού, ενώ ισοφάρισε σε 2-2 με "σεντερφορίσιο" γκολ.

ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ: Ο Τάσος Μπακασέτας πέρασε στο 62ο λεπτό αντί του Αντρέ Σιμόες, αλλά γι' ακόμα μία αναμέτρηση δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του. Μόνο θετικό, το γεγονός πως απ' τα δικά του πόδια ξεκινά το γκολ της ισοφάρισης της ΑΕΚ.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ