ΑΕΚ

Η κριτική των παικτών της ΑΕΚ

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ νίκησε με 3-0 τον ΠΑΟΚ, στο ΟΑΚΑ, για το ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής της Super League. Το Sport24.gr καταγράφει την απόδοση των "κιτρινόμαυρων".

Με κορυφαίο τον Σέρχιο Αραούχο, ο οποίος πέτυχε δύο ωραία γκολ η ΑΕΚ νίκησε με 3-0 τον ΠΑΟΚ για την 24η αγωνιστική της Super League. Σε καλή ημέρα όλοι οι "κιτρινόμαυροι" με τους Βράνιες και Λαμπρόπουλο να εξουδετερώνουν τον Πρίγιοβιτς και τον Μπάρκα να επεμβαίνει καταλυτικά όπου αυτό κρίθηκε απαραίτητο.

Στα (ακόμη πιο) θετικά για την Ένωση, η επιστροφή του Χρήστου Αραβίδη με γκολ. Αυτός ήταν που πέτυχε το τρίτο γκολ της ΑΕΚ και της αναμέτρησης.

Η κριτική των παικτών της ΑΕΚ

ΜΠΑΡΚΑΣ: Δεν χρειάστηκε να επέμβει στο πρώτο ημίχρονο, παρά μόνο στις καθυστερήσεις αυτού. Αλλά όταν χρειάστηκε, αντέδρασε όπως έπρεπε. Μετά την εκτέλεση του κόρνερ, ο Μάτος πήρε την κεφαλιά και ο γκολκίπερ της ΑΕΚ απέκρουσε, αποτρέποντας την παραβίαση της εστίας του. Δήλωσε "παρών" και στην εκτέλεση φάουλ του Πέντρο Ενρίκε στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου.

ΓΚΑΛΟ: Φάνηκε η απουσία του από τα προηγούμενα ματς της ΑΕΚ, καθώς βοήθησε αρκετά στην ανάπτυξη της Ένωσης από τη δεξιά πτέρυγα. Αντιμετώπισε κάποια προβλήματα με τον Πέντρο Ενρίκε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν κόστισαν στην ομάδα του. Αποτελεί "σταθερά" για την Ένωση, ο Βραζιλιάνος.

ΒΡΑΝΙΕΣ: Είχε αυτό το δυναμισμό που είναι απαραίτητος σε τέτοιας φύσης ματς. Στα πλαίσια της νομιμότητας, με το μόνο σκληρό του φάουλ να είναι πάνω στον Μπίσεσβαρ στο 48ο λεπτό. Κατάφεραν μαζί με τον Λαμπρόπουλο να απενεργοποιήσουν τον Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς.

ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ: Λειτούργησε αποφασιστικά στη φάση του 9ου λεπτού, όταν ο Πέντρο Ενρίκε σούταρε από διαγώνια θέση και ο κεντρικός αμυντικός της ΑΕΚ έβαλε το πόδι του κι απομάκρυνε σε κόρνερ. Καλή συνεργασία του με τον Βόσνιο αμυντικό της Ένωσης, κι εμπόδισαν τον Πρίγιοβιτς να φθάσει στην μπάλα είτε με το πόδι, είτε με το κεφάλι. Είναι αλήθεια, ωστόσο, ότι στυλ παιχνιδιού του ΠΑΟΚ, βοήθησε το αμυντικό δίδυμο των γηπεδούχων.

ΝΤΙΝΤΑΚ: Είχε ανεβάσματα από την αριστερή πλευρά, δίνοντας όπως πάντα προτεραιότητα στη διατήρηση της θέσης του και τα αμυντικά του καθήκοντα. Ήταν αυτός που έκλεψε την μπάλα από τον Πέντρο Ενρίκε, για να έρθει ύστερα το δεύτερο γκολ της Ένωσης. Από τις καλύτερες φετινές εμφανίσεις του.

ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ: Αρκετά κλεψίματα στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο από τον Γιόχανσον που έχουν συνηθίσει. Ο Σουηδός ήταν "πανταχού παρών" και δεν περιορίστηκε μόνο στα ανασταλτικά του καθήκοντα.

ΣΙΜΟΕΣ: Είχε πολλά τρεξίματα και άσκησε πίεση μαζί με το alter ego του στο νευραλγικό αυτό χώρο της μεσαίας γραμμής. Είχε και μια καλή ευκαιρία με το σουτ που επιχείρησε, αλλά εξουδετέρωσε ο Γλύκος. Η κάρτα που αντίκρισε ήταν αναγκαία για να εμποδίσει την ανάπτυξη επίθεσης του ΠΑΟΚ.

ΑΪΝΤΑΡΕΒΙΤΣ: Συνεννοήθηκε καλά με τον Βάργκας στο 27', βγήκε τετ-α-τετ με τον Γλύκο, αλλά η έμπνευσή του να τον "κρεμάσει" δεν "έπιασε". Προσπάθησε να κάνει το ίδιο που έκανε με τον Ολυμπιακό, αλλά αυτή τη φορά η εκτέλεση φάουλ δεν ήταν τόσο καλή. Σταθερός ο Σουηδός σε γενικές γραμμές ισοκατένειμε τη συνεισφορά του σε δημιουργικό κι ανασταλτικό κομμάτι. Έδωσε τη θέση του στον Μπακασέτα στο 63ο λεπτό.

ΒΑΡΓΚΑΣ: Από τους κορυφαίους της Ένωσης. Αυτός ήταν που πέρασε την κάθετη πάσα στον Αϊντάρεβιτς κι έβγαλε τον Σουηδό τετ-α-τετ με τον Γλύκο. Πήρε δύο κάρτες στο πρώτο ημίχρονο από μαρκαρίσματα που του έγιναν, από τους Κρέσπο και Μαλεζά. Ουσιαστικός σε κάθε επαφή του με την μπάλα, την έδινε σωστά όποτε έπρεπε να αναπτυχθεί η ομάδα του, την κρατούσε όποτε έπρεπε να το κάνει. Κουράστηκε στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης και δεν είχε το καθαρό μυαλό που διέθετε στο υπόλοιπο του ματς. Έδωσε τη θέση του στον Βάργκας στο 78ο λεπτό.

ΜΑΝΤΑΛΟΣ: Είχε καλή "χημεία" και συνεργασία με τους Βάργκας και Αραούχο, υπήρχαν στιγμές - όπως στη φάση του 50ού λεπτού - που "έκρυψαν" την μπάλα. Μετά την αποβολή του Μαλεζά βρήκε και περισσότερους χώρους για να αναπτύξει το δημιουργικό του ταλέντο. Ενδεικτικό τούτου, η εξαιρετική μπαλιά προς τον Βάργκας στο 75ο λεπτό.

ΑΡΑΟΥΧΟ: Αξιοποίησε την πρώτη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε στην αναμέτρηση. Πήρε την μπάλα μετά τη σύγχυση στην άμυνα του ΠΑΟΚ και τελείωσε με ιδανικό τρόπο τη φάση, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα. Έτσι, έδωσε το προβάδισμα στην Ένωση από το πρώτο λεπτό κιόλας. Έκανε την ντρίμπλα στον Μαλεζά, ο οποίος έκοψε την μπάλα με το χέρι, και πήρε τη δεύτερη κίτρινη κι αποβολή του αμυντικού της ΑΕΛ. Έχασε σπουδαία ευκαιρία να "ντουμπλάρει" τα τέρματά του στη φάση του 50ού λεπτού. Αλλά, φύλαγε το καλύτερο για το τέλος. Είδε τον Γλύκο λίγο έξω και με εξαιρετική σύλληψη κι εκτέλεση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του για το 2-0.

ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ: Πέρασε στη θέση του Αϊντάρεβιτς στο 63ο λεπτό. Δεν εγκλιματίσθηκε άμεσα και μάλλον δεν μπήκε ποτέ στο κλίμα του ματς. Έτρεξε στη μισή ώρα παιχνιδιού που χρειάστηκε, αλλά έκανε και λάθη στο διάστημα αυτό.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στο 78', στη θέση του Ρόναλντ Βάργκας. Από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού του, είχε την όρεξη να βάλει την μπάλα κάτω και να απειλήσει τον ΠΑΟΚ. Καλύτερη στιγμή του, στο 81ο λεπτό, μετά το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή που απέκρουσε ο Γλύκος.

ΑΡΑΒΙΔΗΣ: Πέρασε στη θέση του Αραούχο στο 88ο λεπτό. Τι κι αν είχε τόσο καιρό να φορέσει σε ματς την "κιτρινόμαυρη" φανέλα; Στο ελάχιστο χρονικό διάστημα που αγωνίστηκε, κατάφερε και βρήκε δίχτυα. Και ήταν αυτός που έκανε το 3-0, καθώς εκμεταλλεύτηκε την κακή έξοδο του Γλύκου. Μάλλον δεν θα μπορούσε να φανταστεί με τον καλύτερο τρόπο την επιστροφή του σε ματς της ομάδας.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ