ΑΕΚ

Η κριτική των παικτών της ΑΕΚ

ÓÏÕÐÅÑËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÁÅÊ (Eurokinissi Sports)
ÓÏÕÐÅÑËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÁÅÊ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ αναδείχθηκε εκτός έδρας ισόπαλη 0-0 με τον Παναθηναϊκό, στο ντέρμπι της 11ης (εξ' αναβολής) αγωνιστικής της Super League. Το Sport24.gr καταγράφει την απόδοση των "κιτρινόμαυρων".

Με κορυφαίο τον Βασίλη Μπάρκα, ο οποίος ήταν εξαιρετικός και προέβη σε σπουδαίες επεμβάσεις, η ΑΕΚ αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς γκολ, στο "Απόστολος Νικολαϊδης" για το ντέρμπι της 11ης (εξ' αναβολής) αγωνιστικής της Super League, με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Στα στάνταρ τους Γκάλο και Σιμόες. Δεν βοήθησαν Αϊντάρεβιτς και Χριστοδουλόπουλος.

ΜΠΑΡΚΑΣ: Χρειάστηκε να περάσει περίπου μισή ώρα στο ματς για να απειληθεί και να αντιδράσει σωστά. Όπως στο σουτ του Μπεργκ, όπως στην απολύτως επιτυχημένη έξοδο πάνω στον Λέτο, λίγο αργότερα. Ενστικτώδης η απόκρουσή του στο τετ-α-τετ με τον Βιγιαφάνιες, αλλά σωτήρια. Και σπουδαία. Ξανά στο 64ο λεπτό, είδε τον Σεμπαστιάν Λέτο να βγαίνει τετ-α-τετ και πάλι ενήργησε ενδεδειγμένα, βγαίνοντας γρήγορα και κόβοντάς του το δρόμο καθαρά με τα πόδια. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ήταν ο κορυφαίος της Ένωσης.

ΓΚΑΛΟ: Ο Βραζιλιάνος ήταν γι' ακόμη μια φορά σταθερός, παρά το γεγονός ότι δέχθηκε μεγάλη πίεση εξαιτίας του τρόπου ανάπτυξης του Παναθηναϊκού από τη δική του αριστερή επιθετική πλευρά. Δεν είναι πιο γρήγορος ή εκρηκτικός από τον Βλαχοδήμο, αλλά κατάφερε και κάλυψε αυτό το ντεζαβαντάζ παίζοντας από κοντά τον αντίπαλό του. Γενικά, στα στάνταρ που τον έχουμε συνηθίσει.

ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ήταν αυτός που άκουσε τις περισσότερες παρατηρήσεις από τον Ζοζέ Μοράις. Ο Πορτογάλος τον φώναζε να βρίσκεται κοντά τόσο με τον Γκάλο, όσο και με τον Κολοβέτσιο. Βέβαια, είχε μια μεγάλη ευκαιρία να βρει δίχτυα στο 40ό λεπτό όταν και προωθήθηκε στην εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου. Δεν ήταν σε καλή ημέρα το "κιτρινόμαυρο" αμυντικό δίδυμο και ήταν οφθαλμοφανές.

ΚΟΛΟΒΕΤΣΙΟΣ: Πατούσε καλύτερα από το alter ego του στο κέντρο της "κιτρινόμαυρης" άμυνας στο πρώτο ημίχρονο. Κάποιες άστοχες τοποθετήσεις του Ντίντακ, τον υποχρέωναν συχνά-πυκνά να μετακινείται στα αριστερά για να "καθαρίσει" τις φάσεις ή να εμποδίσει το οπτικό πεδίο του αντιπάλου (συνήθως ήταν ο Βιγιαφάνιες). Εκτίμησε λάθος τη φάση του 64ου λεπτού, με αποτέλεσμα να βγει μόνος του ο Λέτο με τον Μπάρκα.

ΝΤΙΝΤΑΚ: Δεν μπήκε καλά στο ματς και δείγμα τούτου, το κακό γύρισμα με το κεφάλι προς τον Μπάρκα. Παρά το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός προτιμούσε περισσότερο τη δική του αριστερή επιθετική πλευρά, όταν το έκανε από τη δεξιά έδειχνε να έχει περισσότερες πιθανότητες για κάτι καλό (και) λόγω του Καταλανού. Γλίστρησε σε μια θεωρητικά εύκολη για να απομακρύνει φάση κι έδωσε στον Βιγαφάνιες μια μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει με τον Μπάρκα να αποτρέπει την παραβίαση της εστίας του. Μέτριος.

ΣΙΜΟΕΣ: Δεν έκανε κάτι διαφορετικό από αυτό που μας έχει συνηθίσει να κάνει ο Πορτογάλος, αν και σίγουρα η "χημεία" Σιμόες - Αϊντάρεβιτς είναι ασθενέστερη από την αντίστοιχη Σιμόες - Γιόχανσον. Έδωσε μάχες ο Πορτογάλος και δεν άφησε πεδίο ελεύθερο στους χαφ του Παναθηναϊκού, αναγκάζοντάς τους να ψάξουν άλλες επιλογές.

ΑΪΝΤΑΡΕΒΙΤΣ: Σε "ρηχά νερά" η απόδοση του Σουηδού. Υπήρξαν στιγμές που έκανε κατάχρηση της κατοχής της μπάλας, αλλά ακόμη κι όταν την κρατούσε με ασφάλεια, προτίμησε να τη δώσει κοντά και σίγουρα, παρά να ψάξει κάποιον εκ των Πατίτο, Πέκχαρτ ή Χριστοδουλόπουλο για να δημιουργήσει απειλητικές συνθήκες για τον αντίπαλο. Στο 54ο λεπτό το έκανε με σέντρα και βρήκε τον πρώτο, με αποτέλεσμα η Ένωση να δημιουργήσει ευκαιρία. Αποχώρησε στο 75ο λεπτό.

ΜΑΝΤΑΛΟΣ: Είχε την πρώτη ευκαιρία της ΑΕΚ και της αναμέτρησης, τρία λεπτά μετά την έναρξη αυτής, όταν κι επωφελήθηκε από τη λανθασμένη απομάκρυνση του Ευαγγέλου, αλλά το σουτ του κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Παναθηναϊκού. Προσπάθησε, όταν πήρε την μπάλα, να την "σπάσει" στα πλάγια, αλλά δεν τα κατάφερε. Τα νεύρα που είχε, δεν ήταν σύμμαχος.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Έδωσε αρκετές βοήθειες στον Γκάλο, ο οποίος είχε να αντιμετωπίσει τον Βλαχοδήμο και τον Λέτο στο πρώτο ημίχρονο. Ωστόσο, δεν έδωσε αυτό που έλειπε από την ΑΕΚ στην επίθεση. Ταλαιπώρησε, ορισμένες φορές, με τις κοφτές του ντρίμπλες τον Χουλτ, αλλά στερήθηκαν ουσίας οι ενέργειές του. Βγήκε από τον αγωνιστικό χώρο στο 68', για να περάσει στη θέση του ο Ρόναλντ Βάργκας.

ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΣ: Ο Αργεντινός ήταν δραστήριος με την μπάλα στα πόδια και είχε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου μετά τη σέντρα του Αϊντάρεβιτς. Προσπάθησε να διασπάσει την άμυνα του Παναθηναϊκού από τα πλάγια. Σε κάθε περίπτωση, έδειχνε να είναι ο πιο δραστήριος επιθετικά παίκτης από την ενδεκάδα.

ΠΕΚΧΑΡΤ: Πάλεψε να ξεμαρκαριστεί, να βρεθεί σε θέση βολής, αλλά δεν τα κατάφερε. Δεν τα κατάφερε ούτε στις στημένες φάσεις, στις οποίες θεωρητικά έχει πλεονέκτημα λόγω αναστήματος. Πρέσαρε τους αντίπαλους αμυντικούς, είχε διάθεση, η οποία δεν απέφερε αποτέλεσμα. Αποχώρησε στο 68ο λεπτό για να περάσει στον αγωνιστικό χώρο Αλμέιδα. Λίγα πράγματα.

ΑΛΜΕΪΔΑ: Ο Πορτογάλος φορ πέρασε στη θέση του προηγούμενου. Επιχείρησε να τροφοδοτήσει έξυπνα τον Πατίτο, μόνο που η πάσα του ήταν πολύ δυνατή. Δεν έλαβε πολλές φορές την μπάλα, βέβαια. Όχι ότι την έλαβε ο Τσέχος, τον οποίον κι αντικατέστησε.

ΒΑΡΓΚΑΣ: Πέρασε στο 68ο λεπτό στη θέση του Χριστοδουλόπουλου. Ο Βενεζουελάνος έπαιξε στη θέση που έπαιζε και ο Λάζαρος. Δεν είχε εκρηκτικότητα ούτε αυτός, αλλά είχε σίγουρα καλύτερα πάσα. Πάλεψε, είχε εμπνεύσεις, οι οποίες όμως δεν του βγήκαν. Καλύτερος από τον Χριστοδουλόπουλο.

ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ: Βρέθηκε εκτός ενδεκάδας και μόνον έκπληξη ήταν αυτό, τουλάχιστον σύμφωνα με τα όσα δοκίμαζε ο Ζοζέ Μοράις κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο τελευταίο τέταρτο του ματς, στη θέση του συμπατριώτη του, Αστρίτ Αϊντάρεβιτς. Δεν πρόλαβε να κάνει και πάρα πολλά στο (μικρό) χρονικό διάστημα, στο οποίο αγωνίστηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Μοράις: "Νορμάλ αποτέλεσμα η ισοπαλία με βάση τα όσα είδαμε"
Όλα μηδέν στην Λεωφόρο, Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 0-0, με ήρωα τον Μπάρκα
Εικόνες από το Παναθηναϊκός - ΑΕΚ
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ