ΑΕΚ

Η κριτική των παικτών της ΑΕΚ

Η κριτική των παικτών της ΑΕΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στο τελευταίο λεπτό (90'+5') δέχθηκε γκολ η ΑΕΚ από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και το Sport24.gr κάνει την κριτική των παικτών της Ένωσης, που ηττήθηκαν 1-0.

Η ΑΕΚ για 95 λεπτά κρατούσε την ισοπαλία στην Τούμπα, είχε και δοκάρι, όμως δέχθηκε γκολ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων από τον ΠΑΟΚ. Ο σούπερ Ανέστης, ο μοιραίος Ντίντακ και ο Χριστοδουλόπουλος που πήγε να κάνει την διαφορά.

Γιάννης Ανέστης: Από τους κορυφαίους, αν όχι ο κορυφαίος παίκτης της ΑΕΚ. Έβαλε στο ενεργητικό του δύσκολες και εντυπωσιακές αποκρούσεις. Ένα τετ α τετ στο πρώτο ημίχρονο με τον Τσίμιροτ και μια τρομερή απόκρουση σε απευθείας φάουλ. Και δυο εντυπωσιακές αποκρούσεις σε σουτ του Ροντρίγκες στο δεύτερο. Ενώ γενικώς ήταν αψεγάδιαστος στην διαχείριση του ματς. Δεν φέρει καμία ευθύνη στο γκολ.

Ντίντακ Βιλά: Ο Ισπανός μπακ έκανε ένα εξαιρετικό ματς και θα μπορούσε να περάσει μέσα στους κορυφαίους. Όμως στο τελευταίο λεπτό, έγινε ο μοιραίος για την ΑΕΚ. Και αυτό διότι είναι ο παίκτης που χάνει το μαρκάρισμα του σκόρερ Μάτος. Μέχρι εκείνο το σημείο, ο Ντίντακ ήταν εξαιρετικός. Απολύτως συνεπής στα αμυντικά του καθήκοντα, σταμάτησε όλους τους αντιπάλους του και πολλές φορές μάλιστα χωρίς βοήθεια καν από το εξτρέμ του.

Βασίλης Λαμπρόπουλος: Ο Έλληνας στόπερ μπήκε στην ενδεκάδα της ΑΕΚ την τελευταία στιγμή, αντί του άρρωστου Τσιγκρίνσκι. Και στάθηκε, τηρουμένων των αναλογιών, στο ύψος των περιστάσεων. Τις περισσότερες φορές είχε γρήγορες αντιδράσεις πάνω στην μπάλα, ενώ κέρδισε και τις μονομαχίες με τον Αθανασιάδη. Τον βοήθησε πολλές φορές η ταχύτητα του σε καίρια μαρκαρίσματα. Θα μπορούσε κάτι καλύτερο με την μπάλα στα πόδια.

Δημήτρης Κολοβέτσιος: Έκανε και αυτός ένα καλό παιχνίδι. Κρατούσε σωστά την θέση του, ενώ τις περισσότερες φορές ήταν αυτός που έβγαινε πρώτος πάνω στην μπάλα. Απέφυγε πολλές φορές να πάρει ρίσκο και απομάκρυνε, ενδεχομένως ακόμα και βιαστικά την μπάλα από την περιοχή του. Αλλά την δουλειά του, την είχε κάνει. Και ο Κολοβέτσιος πάντως ήταν κάποιες φορές βιαστικός με την μπάλα στα πόδια.

Ροντρίγκο Γκάλο: Στο πρώτο ημίχρονο είχε αρκετά ζητήματα στα αμυντικά του καθήκοντα. Χρειάστηκε δηλαδή αρκετές φορές να σπεύσει είτε στόπερ, είτε αμυντικό χαφ σε βοήθεια, προκειμένου να τον βοηθήσουν. Έβγαλε ωστόσο την σέντρα πάρε – βάλε, στην ευκαιρία του Αλμέιδα στο τελευταίο λεπτό στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν πιο συγκεντρωμένος στα αμυντικά του καθήκοντα.

Αντρέ Σιμόες: Πολλά χιλιόμετρα και πολλή δουλειά στο ανασταλτικό κομμάτι, για τον Πορτογάλο μέσο. Έτρεξε πολύ και έκλεισε πολλούς χώρους μπροστά από το κέντρο της άμυνας της ΑΕΚ. Ήταν αυτός που κυρίως βραχυκύκλωσε την λειτουργία του ΠΑΟΚ στη μεσαία γραμμή. Όμως στο δημιουργικό κομμάτι δεν κατάφερε να βοηθήσει τόσο πολύ.

Γιάκομπ Γιόχανσον: Ήταν ένα μέτριο ματς για τον Σουηδό μέσο. Παρόλο που και μόχθησε πολύ στην μεσαία γραμμή και έγραψε και αυτός στο κοντέρ του χιλιόμετρα, έκανε περισσότερες βιαστικές ενέργειες και λάθη με την μπάλα στα πόδια. Και είχε ζητήματα στην προσφορά του στην κυκλοφορία της μπάλας στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο όμως, ανέβασε την απόδοση του.

Πατρίσιο Ροντρίγκες: Ελάχιστα εως καθόλου φάνηκε στο παιχνίδι. Πήρε ελάχιστες πρωτοβουλίες με την μπάλα στα πόδια του και ακόμα και αυτές που πήρε, τις άφησε ανολοκλήρωτες. Δεν βοηθούσε καθόλου στην αμυντική λειτουργία της ομάδας, ενώ τις περισσότερες φορές, ήταν πολύ μακριά από την θέση του.

Τάσος Μπακασέτας: Μέτριο παιχνίδι και από τον διεθνή μεσοεπιθετικό. Ξεκίνησε για λίγα λεπτά πίσω από τον φορ, στην συνέχεια ο Μοράις τον τράβηξε στα άκρα, αλλά γενικώς δεν κατάφερε να βοηθήσει. Ήταν συνεπείς τις περισσότερες φορές στις βοήθειες που έδινε στην ανασταλτική λειτουργία. Αλλά επιθετικά δεν θα φάνηκε σχεδόν καθόλου.

Πέτρος Μάνταλος: Δεν ήταν ούτε ο αρχηγός σε καλό βράδυ. Και πήρε μπρος στα τελευταία 20 λεπτά του ματς, όταν και έχασε ο ίδιος μια καλή ευκαιρία να σκοράρει, αλλά συμμετείχε και πολύ στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού της ΑΕΚ. Ωστόσο στο μεγαλύτερο διάστημα δεν πήρε τόσες πολλές πρωτοβουλίες και έδειχνε εξουδετερωμένος από την αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ.

Ούγκο Αλμέιδα: Στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, ήταν απομονωμένος στην επίθεση και η μπάλα έφτανε ελάχιστα σ’ αυτόν. Έχασε τεράστια ευκαιρία στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, όταν εξ επαφής έπιασε σουτ άουτ στην κίνηση. Στο δεύτερο ημίχρονο και ειδικά από την είσοδο του Χριστοδουλόπουλου και μετά, πήρε και αυτός κάποιες παραπάνω πρωτοβουλίες και έσπασε τρεις φορές καλά την μπάλα, ανοίγοντας την επίθεση της ΑΕΚ.

Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος: Από την ώρα που μπήκε στο παιχνίδι, έδωσε αυτό που έλειπε από την ΑΕΚ μέχρι και εκείνο το λεπτό. Δηλαδή την ποιότητα στην επίθεση και τις σωστές πρωτοβουλίες. Δημιούργησε πολλές φορές ρήγματα στην άμυνα του ΠΑΟΚ και ανέβασε συνολικά ολόκληρη την ΑΕΚ. Θα μπορούσε να είχε πετύχει ένα πολύ όμορφο γκολ, αλλά η μπάλα κτύπησε στο δοκάρι.

Κώστας Γαλανόπουλος: Μπήκε στα τελευταία λεπτά για να μπορέσει να δώσει φρέσκα πόδια στην μεσαία γραμμή της ΑΕΚ. Και η αλήθεια είναι πως ο μικρός κατέφερε να βοηθήσει με τα τρεξίματα του.

Χρήστος Αραβίδης: Μπήκε ένα λεπτά πριν το ματς περάσει στις καθυστερήσεις. Και δεν είχε περιθώριο να προλάβει να κάνει πολλά πράγματα. Ενδεχομένως να έπρεπε να είχε μπει νωρίτερα στο παιχνίδι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Με Μάτος στο 94' ο ΠΑΟΚ, 1-0 την ΑΕΚ

Photo credits: Action Images

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ