ΑΕΚ

Η κριτική των παικτών της ΑΕΚ

Η κριτική των παικτών της ΑΕΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το Sport24.gr αναλύει την απόδοση των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ εναντίον της Σεντ Ετιέν.

Πολύ καλό αποτέλεσμα πήρε η ΑΕΚ στη Γαλλία και όπως είπε ο Τιμούρ Κετσπάγια, ήταν πολύ καλή τακτικά και αύξησε τις πιθανότητες πρόκρισής της. Καλύτεροι ήταν ο Τσιγκρίνσκι και ο Ντίντακ, χωρίς να υστερήσει κάποιος από τους μέσους και τους αμυντικούς της. Αντιθέτως, η Ένωση δεν πήρε πολλά σήμερα από τους Πέκχαρτ, Μάνταλο, Μπαρμπόσα, παρότι άπαντες κατέθεσαν ποδοσφαιρικό εγωισμό και φιλότιμο.

ΑΝΕΣΤΗΣ: Δικαίωσε την εμπιστοσύνη του Κετσπάγια. Ηταν σταθερός σχεδόν σε όλες τις εξόδους του και στο ενεργητικό του καταγράφεται η καθοριστική απόκρουση στο 43'. Ούτε ένα σοβαρό λάθος.

ΓΚΑΛΟ: Πολύ προσεκτικός στα ανασταλτικά του καθήκοντα, δηλαδή στον τομέα που χωλαίνει περισσότερο. Προσπάθησε να αναλάβει επιθετικές πρωτοβουλίες στο β' ημίχρονο, αλλά δεν του το επέτρεψαν οι δυνάμεις του. Τακτικά σωστός.

ΤΣΙΓΚΡΙΝΣΚΙ: Ο κορυφαίος της 'Ένωσης. Πολλές κερδισμένες κεφαλιές, σωστές τοποθετήσεις. Καθοδηγητής της άμυνας. Είχε ψυχραιμία και αποκρούσεις που δεν έδιναν δεύτερες μπάλες στον αντίπαλο.

ΝΤΙΝΤΑΚ: Από τους καλύτερους της ομάδας. Αλάνθαστος αμυντικά, με πολλές βοήθειες στους δύο στόπερ όταν χρειάστηκε να συγκλίνει προς το κέντρο της άμυνας. Επιθετικά περιορισμένος, κυρίως στο β' μέρος, όταν συνολικά η ΑΕΚ δεν κατάφερε να πάρει μέτρα πολλές φορές στο γήπεδο.

ΚΟΛΟΒΕΤΣΙΟΣ: Καλό παιχνίδι, χωρίς να κάνει κάτι... καταπληκτικό. Εδειξε ακόμη καλύτερος λόγω της παρουσίας του Τσιγκρίνσκι. Σταθερός στις επεμβάσεις του.

ΣΙΜΟΕΣ: Ικανοποιητική απόδοση, όχι από τα καλύτερα παιχνίδια του. Τρεξίματα, πρέσινγκ, αλλά και αρκετές λανθασμένες πάσες που έδωσαν επιθέσεις στους Γάλλους. Πιο σταθερός στο β΄ μέρος, τακτικά σωστός όπως σχεδόν πάντα.

ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ: Πολύ βελτιωμένος στο β΄ μέρος, χρονικό διάστημα στο οποίο πολλοί από τους συμπαίκτες του δεν είχαν την απόδοση του πρώτου μέρους. Ο μοναδικός μέσος που έπαιρνε μέτρα με τη μπάλα, κατέθεσε ποδοσφαιρική προσωπικότητα, στιβαρή παρουσία και αυτοπεποίθηση.

ΜΠΑΡΜΠΟΖΑ: Πολλές προσπάθειες, πολύ τρέξιμο και... πολλά νεύρα. Δεν του "βγήκαν" κάποιες φάσεις στο π[ρώτο ημίχρονο, εκνευρίστηκε, δεν είχε καθαρό μυαλό σε μεγάλο χρονικό διάστημα του αγώνα. Συνεπής ανασταλτικά, πολύ σημαντικό!

ΒΑΡΓΚΑΣ: Πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, ζήτησε και πήρε μπάλα και φάουλ. Κέρδισε χρόνο, έδωσε ανάσες στην ομάδα του. Κατώτερος στο β΄μέρος, ως είθισται. Αν τον είχαν... ακολουθήσει οι συμπαίκτες του ως "στηρίγματα" σε 2-3 περιπτώσεις ίσως η ΑΕΚ να είχε δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες.

ΜΑΝΤΑΛΟΣ: Τρεξίματα, σουτ και διάθεση να τρέξει με τη μπάλα, αλλά μακριά από το καλό εαυτό του. Δεν έδωσε το "κάτι παραπάνω", χωρίς αυτοί να συνεπάγεται ότι ήταν εκτός ματς ή ότι υστέρησε. Κουράστηκε στο β΄μέρος, θα μπορούσε να έχει ενεργήσει πιο απλά και γρήγορα (σουτ) σε ορισμένες περιπτώσεις.

ΠΕΚΧΑΡΤ: Συμπεριλήφθηκε στην αρχική ενδεκάδα για να βοηθήσει (και αμυντικά) με τον όγκο και το ύψος του. Είχε φιλότιμο, όμως ήταν άχαρος ο ρόλος του. Έδωσε μάχες, δεν βρήκε, ούτε δημιούργησε ευκαιρίες.

Οι αλλαγές

ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ: Δεν του ταιριάζει ο ρόλος του φορ, δεν μπορεί να παίξει με "πλάτη". Πήρε 4-5 φορές τη μπάλα, την έχασε σχεδόν σε όλες. Είχε διάθεση, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε σε θέση όπου μπορεί να βοηθήσει.

ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: Μπήκε με θάρρος στη θέση του Βάργκας, ως τρίτος αμυντικός μέσος και ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις, Κάλυψε χώρους, πρέσαρε, έκανε και ορισμένες λανθασμένες πάσες ως προϊόν της απειρίας του.

ΠΛΑΤΕΛΛΑΣ: Μπήκε στο 83', προσπάθησε να βρει χώρους για να "χτυπήσει" τους κουρασμένους ακραίους μπακ της γηπεδούχου, δεν τα κατάφερε.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ