ΑΕΚ

Η κριτική των παικτών της ΑΕΚ

Η κριτική των παικτών της ΑΕΚ
ΑΕΚ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΑΕΚ με τα γκολ των Πέτρου Μάνταλου και Ραφίκ Τζεμπούρ νίκησε με 2-1 τον Ολυμπιακό και κατέκτησε το 15ο Κύπελλο της ιστορίας της. Το Sport24.gr κάνει την κριτική των παικτών της Ένωσης.

Με MVP τον Ραφίκ Τζεμπούρ και άξιους συμπαραστάτες του Αλγερινού, τον Πέτρο Μάνταλο και τον Χρήστο Αραβίδη, η ΑΕΚ νίκησε με 2-1 τον Ολυμπιακό και κατέκτησε το 15ο Κύπελλο της ιστορίας της. Ο εξαιρετικός Γκάλο, το δίδυμο Γιόχανσον - Σιμόες και η επανεμφάνιση του Ανέστη.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΕΚ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΓΙΟ: ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΕΚ!

Ανέστης: Μετά από καιρό βασικός κι ενώ όλα έδειχναν ότι δεν θα ξεκινούσε αυτός κάτω από τα γκολπόστ της Ένωσης. Ξεπέρασε το αναμενόμενο άγχος από το πρώτο ημίχρονο - στο οποίο είχε κάποια κακές απομακρύνσεις - ωστόσο η απόκρουσή του με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου στο σουτ του Κασάμι κρίνεται κομβική. Κράτησε σε εκείνο το σημείο το προβάδισμα για την ΑΕΚ, λίγα δευτερόλεπτα μετά ο Τζεμπούρ διεύρυνε το προβάδισμα της ομάδας του. Στη φάση του γκολ, ο Τσόρι δεν έπιασε το τέλειο σουτ, ωστόσο ήταν δυνατό και είχε πολλά σώματα μπροστά του. Δε φέρει ευθύνη.

Γκάλο: Εξαιρετικός ο Βραζιλιάνος, σταθερός όπως σχεδόν σε όλα τα ματς που φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ. Στο πρώτο ημίχρονο αντεπεξήλθε με επιτυχία στο μαρκάρισμα του Ερνάνι, αν και πρέπει να δούμε ότι σε αυτό συνέβαλε και ο Χρήστος Αραβίδης, ο οποίος του έδινε χρήσιμες και σωστές βοήθειες και με τον οποίον είχε εξαιρετική αλληλοκάλυψη.

Άρθο: Μπορεί να έχει ακούσει πολλά στη διάρκεια της σεζόν, ωστόσο στον τελικό δεν μπορεί κανείς να πει ότι δε στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Έδωσε αρκετές μάχες - εναέριες ως επί το πλείστον - κέρδισε τις περισσότερες. Καλή η συνεργασία του με τον Κολοβέτσιο.

Κολοβέτσιος: Ξεκινάμε από την τελευταία πρόταση, γιατί όταν ένα αμυντικό δίδυμο λειτουργεί καλά δε γίνεται να πιστώνεται αυτό μόνον στον έναν, παρά μόνον και στον δύο. Έδειχναν σίγουροι, προτιμούσαν την απομάκρυνση με τη μία, όταν δε ήταν εφικτό να "σπάσουν" την μπάλα στα πλάγια.

Ντίντακ: Αντιμετώπισε περισσότερα προβλήματα σε σχέση με τον Ροντρίγκο Γκάλο, κι αυτό γιατί ο Ρόναλντ Βάργκας δεν ανταποκρίθηκε το ίδιο καλά με τον Χρήστο Αραβίδη στα ανασταλτικά του καθήκοντα. Ωστόσο, αποτέλεσε αξιόπιστη λύση στο αριστερό αμυντικό άκρο. Ο Καταλανός είχε σωστή κάλυψη, σίγουρες πάσες κι όσο περνούσε η ώρα στο ματς, η απόδοσή του παρουσίαζε διαρκώς ανοδική τάση.

Σιμόες: Τι να πει κανείς για τον Πορτογάλο αμυντικό μέσο. "Μηχανάκι", πανταχού παρών. Κυνηγούσε τις χαμένες μπαλιές, το έκανε με καθαρό τρόπο στις περισσότερες των περιπτώσεων. Αναπόφευκτο να δει και την κίτρινη κάρτα με τόσες μάχες που έδωσε. Σίγουρες, κοντινές μπαλιές. Απαραίτητη βοήθεια για ανάσες.

Γιόχανσον: Σε καλή μέρα και ο Σουηδός, έβαλε πολλούς μπελάδες στους μέσους του Ολυμπιακού. Απαραίτητος και παίκτης - "κλειδί" για το σχέδιο του Στέλιου Μανωλά. Γιόχανσον και Σιμόες ξέρουν ο ένας το παιχνίδι του άλλου, έχουν εξαιρετική "χημεία" και ρυθμίζουν με την παρουσία τους, όλο το ματς της Ένωσης. Λάθος στη φάση του γκολ, καθώς έχασαν τον Τσόρι Ντομίνγκες στη συνεργασία του με τον Κώστα Φορτούνη.

Μάνταλος: Δεν ήταν απολύτως έτοιμος, κι όμως ήταν αυτός που άνοιξε το δρόμο στην Ένωση για την κατάκτηση του 15ου Κυπέλλου της. Ο Πέτρος Μάνταλος έβγαινε πρώτος στην μπάλα και στη φάση του γκολ, ήταν αυτός που κατάλαβε την πρόθεση του συμπαίκτη του, προλαβαίνοντας την έξοδο στον Ρομπέρτο. Το ότι δεν ήταν έτοιμος φάνηκε από το γεγονός ότι ζήτησε αλλαγή στο 81ο λεπτό, για να περάσει ο Τζανετόπουλος. Περισσότερο credit στο Μάνταλο γι' αυτή την εμφάνισή του, δεδομένου ότι προήλθε από τραυματισμό.

Βάργκας: Ο Βενεζουελάνος ήταν αυτός που ανέλαβε να κρατήσει την μπάλα στα πόδια του - ων ο πιο τεχνίτης - στο πρώτο ημίχρονο. Δεν έλειψαν και οι νευρικές κινήσεις, ειδικά στα πρώτα λεπτά του ματς. Μπορεί να μη βρήκε δίχτυα όπως στο αντίστοιχο ματς πρωταθλήματος, στο ΟΑΚΑ, αλλά από τα πόδια του ξεκίνησε το πρώτο γκολ. Ήταν αυτό που έβγαλε τη σέντρα, για ν' ανοίξει ο Μάνταλος το σκορ. Έξυπνη μπαλιά από τον Βάργκας που είδε και την κίνηση των συμπαικτών του, αλλά και το "ερυθρόλευκο" αμυντικό κενό. Στο 58', έδωσε τη θέση του στον Μιχάλη Μπακάκη.

Αραβίδης: Ήταν ο ποδοσφαιριστής που "θυσιάστηκε" χάριν του συστήματος, θυσίασε τις επιθετικές του ικανότητες για να κρατήσει πίσω τον Μαζουακού και τα κατάφερε. Πάθος ποτέ δεν του έλειψε, ούτε θέληση. Έτσι και σήμερα. Σίγουρα, ο Στέλιος Μανωλάς δεν πρέπει να έχει κανένα παράπονο από τον Χρήστο Αραβίδη.

Τζεμπούρ: Ο άνθρωπος του μήνα για την ΑΕΚ. Αν το τέλος αφήνει την εντύπωση - καλή ή κακή - τότε ο Αλγερινός άφησε μόνον καλές εντυπώσεις στο φινάλε της σεζόν. Από εκεί που μετά την ήττα στη Λιβαδειά εθεωρείτο αποδιοπομπαίος τράγος, πλέον είναι ο MVP των "κιτρινόμαυρων". Ο ίδιος έσυρε την ΑΕΚ από την παράταση του Περιστερίου στον τελικό, ο ίδιος πέτυχε το δεύτερο και κομβικό γκολ της αναμέτρησης και της ομάδας του. Έξι λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου βγήκε από τα δεξιά, έπιασε την άμυνα του Ολυμπιακού κοιμώμενη και πλάσαρε ιδανικά τον Ρομπέρτο. Ο Αλγερινός έδειξε πάθος, δύναμη, το ήθελε πολύ. Είναι στην καλύτερη φάση του, στη σεζόν.

Μπακάκης: Πέρασε στο 58ο λεπτό στη θέση του Ρόναλντ Βάργκας. Άλλαξε θέση με τον Αραβίδη, περισσότερο κινήθηκε ανασταλτικά, άλλωστε με την ΑΕΚ να προηγείται ήδη με δύο γκολ αυτή η κίνηση του Μανωλά, ήταν εύστοχη.

Τζανετόπουλος: Πέρασε στο 81', στη θέση του Μάνταλου, ο οποίος δεν μπορούσε να συνεχίσει. Φάνηκε να είναι εκτός κλίματος.

Πέκχαρτ: Πέρασε στις καθυστερήσεις, στη θέση του Αραβίδη κι έως εκ τούτου δεν μπορεί να κριθεί.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ