ΑΕΚ

Η κριτική των παικτών της ΑΕΚ

Η κριτική των παικτών της ΑΕΚ
Κολοβέτσιος ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΑΕΚ πήρε τη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό χάρη στον άνθρωπό της για τα ντέρμπι, Ρόναλντ Βάργκας. Το Sport24.gr κάνει την κριτική των "κιτρινόμαυρων".

Το γκολ του Ρόναλντ Βάργκας στάθηκε αρκετό προκειμένου η Ένωση να πάρει ακόμη ένα ντέρμπι - τρίτο μετά από αυτά κόντρα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό - με το ίδιο σκορ (1-0). Ο Βενεζουελάνος είναι ο άνθρωπος των ντέρμπι για την Ένωση και του ανήκει ο τίτλος του MVP. Αποφασιστικές οι αποκρούσεις του Αλάιν Μπαρόχα.

ΜΠΑΡΟΧΑ: Ετοιμότητα έδειξε ο Βενεζουελάνος, όταν κλήθηκε να επέμβει. Τόσο στο σουτ το Αμπέντ (20'), όσο περισσότερο στην εξ' επαφής ενστικτώδη απόκρουση με τα πόδια στην προβολή του Καλτσά. Έγκαιρη κι έγκυρη επέμβαση στο λάθος του Θέσαρ Άρθο, στο 43ο λεπτό. Οι έξοδοί του στο δεύτερο ημίχρονο ήταν κακές. Αλλά και η συνολική αμυντική λειτουργία της Ένωσης στις στημένες φάσεις, δεν τον βοήθησε καθόλου. Η γενική εντύπωση, παραμένει καλή για τον Νοτιοαμερικάνο γκολκίπερ.

ΜΠΑΚΑΚΗΣ: Σαφώς καλύτερος του Ντίντακ, αν και βρέθηκε περισσότερες φορές σε "1 εναντίον 1" με τον προσωπικό αντίπαλο, εν προκειμένω τον Βλαχοδήμο. Κι αυτό γιατί ο Πλατέλλας δεν προσέφερε τόσες βοήθειες ανασταλτικού χαρακτήρα σε σχέση με τον Μπαρμπόζα. Πρώτο του ντέρμπι την τρέχουσα σεζόν, με ασφαλώς θετικό πρόσημο.

ΑΡΘΟ: Ασταθής ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός και με αρκετές λάθος επιλογές. Κορυφαία εξ' αυτών, αυτή του 43ου λεπτού, η οποία εάν δεν αντιδρούσε έγκαιρα ο Μπαρόχα, ίσως κατέληγε σε γκολ για τον Παναθηναϊκό. Ο Γκουστάβο Πογέτ του έκανε συνεχώς παρατηρήσεις.

ΚΟΛΟΒΕΤΣΙΟΣ: Υπήρξε κακή συνεργασία με τον Άρθο κι αυτό δεν γίνεται να πιστωθεί στο έναν, παρά μόνος και στους δύο. Κι αυτός είχε βεβιασμένες επιλογές. Δεν ήταν σε καλή ημέρα το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της Ένωσης, κι αυτό ήταν ορατό δια γυμνού οφθαλμού.

ΝΤΙΝΤΑΚ: Σε κακή ημέρα ο Καταλανός, ξέχασε το συνήθη καλό ανασταλτικό του εαυτό. Αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα με τον Καλτσά, ο οποίος τον περνούσε στο "1 εναντίον 1". Εντούτοις ούτε οι απομακρύνσεις του ήταν οι ενδεδειγμένες, προσφέροντας στον Παναθηναϊκό εύκολα κόρνερ. Σωτήριο, δίχως υπερβολή, το τάκλιν πάνω στον Μάρκους Μπεργκ, στο 72ο λεπτό. Καλύτερος στο δεύτερο ημίχρονο.

ΣΙΜΟΕΣ: Σε ρόλο "καθαρού" 6ριου στην τριάδα του κέντρου, είχε πολλή δουλειά. Προσπέρασε την κακή ψυχολογία από μερικά επιπόλαια λάθη που έκανε στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης κι "ανέβηκε" μετά. Πολλή δουλειά από τον Πορτογάλο. Ως συνήθως, πανταχού παρών και τα περισσότερα πληρών. Δυσκόλεψε - κατά το μέτρο του δυνατού - την ανάπτυξη των "πρασίνων". Έκοβε με φάουλ το ρυθμό των παικτών του Παναθηναϊκού.

ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ: Έμοιαζε κουρασμένος, ότι δεν είχε τη φρεσκάδα που είχε στα άλλα ματς. Ωστόσο, δεν έπαψε να είναι σταθερός. Άλλωστε, αυτό είναι το κύριο γνώρισμά του από τη στιγμή που άφησε τη Σουηδία για να έρθει στην Αθήνα. Είχε κάποια καλά διαστήματα συνεργασίας με Βάργκας και Μπαρμπόζα, αλλά έκανε και κάποια λάθη αμυντικού χαρακτήρα. Έδωσε τη θέση του στον Τζανετόπουλο, όταν ο Πογέτ θέλησε να δώσει φρεσκάδα στην ομάδα του.

ΒΑΡΓΚΑΣ: Εξ' αντικειμένου παρουσίαζε ενδιαφέρον το πώς θα αγωνιστεί σε μια θέση αν όχι πρωτόγνωρη τουλάχιστον ασυνήθιστη, γι' αυτόν. Στην πρώτη μισή ώρα ματς, ήταν αρκετά καλός. Κι αυτός που πήγαινε πρώτος στην μπάλα, να την υποδεχθεί και ύστερα να τη μοιράσει, είτε δεξιά είτε αριστερά. Η απόδοσή του παρουσίασε φθίνουσα πορεία. Στη φάση του 67ου λεπτού, η μπάλα του στρώθηκε καλά, αυτός είχε σημαδέψει τη γωνία της εστίας του Στιλ, αλλά η εκτέλεση δεν ήταν ανάλογη. Ωστόσο, πεπρωμένο φυγείν αδύνατον. Με απευθείας εκτέλεση φάουλ νικά τον Στιλ. Όπως με τον ΠΑΟΚ, όπως με τον Ολυμπιακό, έτσι και με τον Παναθηναϊκό η ΑΕΚ κερδίζει 1-0 και το γκολ είναι του Βενεζουελάνου. Είναι ο άνθρωπος των ντέρμπι.

ΜΠΑΡΜΠΟΖΑ: Από τα αριστερά κινούμενος, ως επί το πλείστον αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες με τον Τζαντομένικο Μέστο. Δεν ήταν τόσο εκρηκτικός, όσο σε άλλα ματς. Ο Ιταλός μπακ του Παναθηναϊκού με όπλο την εμπειρία του, τον περιόρισε αισθητά.

ΠΛΑΤΕΛΛΑΣ: Προσπάθησε στο πρώτο ημίχρονο κινούμενος από το δεξί επιθετικό άκρο της ΑΕΚ, να προκαλέσει ρήγματα στην αριστερή αμυντική πλευρά του Παναθηναϊκού. Ταλαιπώρησε τον Πράνιτς στο πρώτο ημίχρονο, εντούτοις δεν δημιούργησε κάποια σοβαρή απειλή. Συν το ότι άφησε ακάλυπτο αρκετές φορές το έτερόν του ήμισυ στη δεξιά πλευρά της ομάδας του, Μιχάλη Μπακάκη. Έγινε αλλαγή, από τον Γκουστάβο Πογέτ, στο 64ο λεπτό.

ΠΕΚΧΑΡΤ: Πότε με τον Τελάντερ, πότε με τον Μολέντο, έδωσε αρκετές επίγειες κι εναέριες μονομαχίες. Πάντως με το Βραζιλιάνο αμυντικό, είχε πιο εύκολο έργο. Πήρε κεφαλιές - καλύτερη εκ των οποίων αυτή του 9ου λεπτού υποχρεώνοντας τον Στιλ σε εξαιρετική επέμβαση, διεκδίκησε χαμένες μπαλιές. Ωστόσο δεν κατάφερε να αξιοποιήσει ένα από τα κύρια γνωρίσματα του παιχνιδιού του, να "σπάσει" την μπάλα στους ακραίους. Έδωσε τη θέση του στον Αραβίδη, στο 64ο λεπτό.

ΑΡΑΒΙΔΗΣ: Πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 64λ λεπτό, κι έλαβε άμεσα θέση στην κορυφή της "κιτρινόμαυρης" επίθεσης. Λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του, λίγο έλειψε να δει το όνομά του στον πίνακα των σκόραρε, ωστόσο ο Ράσμους Τελάντερ, τον νίκησε στην κόντρα, που είχαν.

ΤΖΕΜΠΟΥΡ: Όπως κι ο ανωτέρω, ο Αλγερινός πέρασε στο γήπεδο στο 64', ων μέρος της διπλής αλλαγής του Γκουστάβο Πογέτ. Έμοιαζε τα πρώτα δέκα λεπτά να αναζητά τη θέση του στον αγωνιστικό χώρο. Και στη συνέχεια, δεν εντυπωσίασε.

ΤΖΑΝΕΤΟΠΟΥΛΟΣ: Μετά το "στραπάτσο" του Φαλήρου κι αφού παρακολούθησε από την εξέδρα του ΟΑΚΑ αρκετά ματς της ΑΕΚ, ο Άνταμ Τζανετόπουλος πήρε χρόνο συμμετοχής. Σε ένα κρίσιμο χρονικό σημείο για την οικονομία του ματς, αγωνίστηκε ως 6αρι. Έτρεξε, έδωσε ανάσες. Αν και λόγω θέσης και συνήθειας ήταν εμφανής η τάση του να κοιτάζει προς τα πίσω, αντί προς τα εμπρός. Πήρε μια κίτρινη κάρτα, αλλά ήταν αναγκαίο για την ομάδα του να το κάνει.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ