ΑΕΚ

H κρίσιμη απόφαση του Χιμένεθ

ÊÕÐÅËËÏ / ÏÓÖÐ - ÁÅÊ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÊÕÐÅËËÏ / ÏÓÖÐ - ÁÅÊ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η τελική απόφαση του Μανόλο Χιμένεθ για το σύστημα με το οποίο θα πάει η ΑΕΚ στο σημερινό (04/02, 19:30) ντέρμπι με τον Ολυμπιακό θα κρίνει και την οριστική επιλογή σε πρόσωπα της ενδεκάδας και την αγωνιστική φιλοσοφία.

Η αλήθεια είναι πως στη γεμάτη εβδομάδα που είχε στη διάθεση του ο Μανόλο Χιμένεθ για να δουλέψει στην προετοιμασία του σημερινού (04/02, 19:30), ο Ισπανός τεχνικός δεν άνοιξε ούτε μια φορά τα χαρτιά του σχετικά με το αγωνιστικό πλάνο. Ούτε μια απολύτως ενδεικτική δοκιμή σχήματος και ενδεκάδας.

Ωστόσο από τις ασκήσεις τακτικής αλλά και τις ξεχωριστές ομιλίες με γκρουπ παικτών στο περιθώριο της προπόνησης, προέκυψαν ενδείξεις ως προς τις σκέψεις του Χιμένεθ. Κάποιες εξ αυτών, ίσως και ισχυρές. Όμως λίγο πριν ο Ισπανός τεχνικός ανακοινώσει στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ στο ξενοδοχείο τις οριστικές του αποφάσεις, μόνο ενδείξεις υπάρχουν.

Το… κλειδί είναι η επιλογή που θα κάνει ο Χιμένεθ στο σύστημα. Εκείνο που έχει φανεί τις δυο τελευταίες μέρες στα Σπάτα, είναι πως στο μυαλό του Ισπανού τεχνικού έχει κερδίσει σημαντικό έδαφος το σχήμα με τριάδα στην άμυνα. Αλλά δεν έχει "κλειδώσει". Κυρίως διότι δεν είναι μια εύκολη απόφαση για τον Ισπανό, να πάει για πρώτη φορά με τριάδα σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Μια ομάδα δηλαδή, που παίζει πολύ από τα άκρα και με διαφορετικό σύστημα. Πάντως η οριστική απόφαση του Χιμένεθ για το σχήμα, θα κρίνει όχι μόνο τον τρόπο που θα παίξει η ΑΕΚ στο Φάληρο, αλλά ακόμα και πρόσωπα στην ενδεκάδα.

ΦΑΒΟΡΙ ΜΑΣΟΥΝΤ-ΚΟΝΕ

Η παρουσία του Μασούντ στη βασική ενδεκάδα "παίζει" δυνατά στο μυαλό του Ισπανού τεχνικού. Αν όμως δεν πάει τελικά ο Χιμένεθ σε σχήμα με τρεις στην άμυνα και τρεις στην επίθεση, αλλά προτιμήσει το 4-2-3-1, δύσκολα ο Ιρανός θα μπορεί να πάει στα άκρα. Χωρίς τίποτα να αποκλείεται. Πάντως ο Χιμένεθ φαίνεται να θέλει να ξεκινήσει με τον Μασούντ. Όπως και με τον Κονέ αντί του Γαλανόπουλου, ως παρτενέρ του Σιμόες στα αμυντικά χαφ. Ωστόσο σ’ όλους στην ΑΕΚ είναι ξεκάθαρο, πως ο Ισπανός τεχνικός κρατάει αποφάσεις που θα πάρει την τελευταία στιγμή, λίγο πριν τις… ανακοινώσεις στους παίκτες.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ