ΑΕΚ

Η κρίση στη Νιούελς, βάζει ιδέες στην ΑΕΚ για Σκόκο!

Η κρίση στη Νιούελς, βάζει ιδέες στην ΑΕΚ για Σκόκο!
Σκόκο

Oι τάσεις φυγής που έχει δημιουργήσει στον Σκόκο, η μεγάλη κρίση στη Νιουέλς, μπορεί να βάλει ιδέες στην ΑΕΚ για τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό. Το Sport24.gr. αναλύει την υπόθεση.

Είναι διαχρονικά αποδεδειγμένο πως οι παλιές αγάπες πάνε στον παράδεισο, αλλά ενίοτε λοξοδρομούν και προς την… ΑΕΚ. Ειδικά μάλιστα, όταν η… σπίθα και από τις δυο πλευρές, παραμένει ζωντανή. Όπως γίνεται με την περίπτωση του Νάτσο Σκόκο. Είναι κοινό μυστικό εδώ και δυο χρόνια, πως η ΑΕΚ ρίχνει συνεχώς κλεφτές ματιές προς την μεριά του Αργεντινού.

Και τόσο το καλοκαίρι του 2015, όσο και αυτό του 2016, ψάχτηκε για το αν υπάρχει έδαφος προσπάθειας επιστροφής του Σκόκο. Ωστόσο και τις δυο φορές, το θέμα κολλούσε περισσότερο στην άρνηση του παίκτη να φύγει από τη Νιούελς και λιγότερο στο συμβόλαιο που λήγει το 2019.

Τώρα όμως έχει ξεσπάσει μια μεγάλη κρίση στον σύλλογο της Αργεντινής, η οποία σύμφωνα με δημοσιεύματα, σπρώχνει στην πόρτα της εξόδου πολλούς παίκτες της ομάδας. Ου μη του Σκόκο εξαιρουμένου. Η κρίση μάλιστα, είναι πολυεπίπεδη. Αφενός είναι οικονομική, καθώς σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Αργεντινής, οι παίκτες της Νιούελς είναι απλήρωτοι εδώ και πολλούς μήνες. Με πολλά οφειλόμενα σε κάθε ποδοσφαιριστή. Αφετέρου η κρίση είναι και αγωνιστική.

Η Νιούελς έχει κάνει δυο συνεχόμενες, βαριές, εντός έδρας ήττες. Η τελευταία, στο ντέρμπι με την Ροζάριο Σεντράλ. Κάτι που προκάλεσε «έκρηξη» αντιδράσεων από τους οπαδούς της Νιούελς, που έφτασαν μέχρι και στα σπίτια των ποδοσφαιριστών, για να εκφράσουν την αγανάκτηση τους. Πλέον από εκεί που ο Σκόκο αισθανόταν πως βρισκόταν στο σπίτι του, τώρα νιώθει ως κυνηγημένος. Εξ ου και οι τάσεις φυγής, καθώς δεν φαίνεται να υπάρχει και φως στο τούνελ, ως προς τα οικονομικά προβλήματα.

ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ... ΤΙΠΟΤΑ

Αυτή η κρίση στη Νιούελς και αυτά τα δεδομένα που ενδεχομένως να δημιουργήσει για το μέλλον του Σκόκο, είναι λογικό να βάζει στην ΑΕΚ… ιδέες. Βεβαίως προς το παρόν δεν υπάρχει απολύτως τίποτα χειροπιαστό. Ούτε επαφές, ούτε συζητήσεις, ούτε πολύ περισσότερο αποφάσεις. Όμως είναι δεδομένο πως στην ΑΕΚ μαθαίνουν και μάλιστα… αναλυτικά, όλα όσα γίνονται στη Νιουέλς, τα οποία αφορούν και το μέλλον του Σκόκο.

Η ΑΕΚ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ

Μέχρι και τώρα, για τον Σκόκο δεν υπήρχε ζήτημα αποχώρησης από τη Νιούελς. Αν όμως τεθεί και με δεδομένη και την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα, προφανώς το συμβόλαιο που υπάρχει, δεν θα είναι εμπόδιο. Το θέμα είναι η επιλογή που θα κάνει ο Σκόκο, αν και εφόσον το αποφασίσει να φύγει. Η Ελλάδα και η ΑΕΚ, είναι πάντα στο μυαλό του Αργεντινού. Ήταν η μόνη ομάδα, πλην Νιουέλς, με την οποία δημιούργησε δέσιμο. Ενώ στην Αθήνα, πέρασε πολύ καλά και ο ίδιος και η οικογένεια του.

Ο ΣΚΟΚΟ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΗΣ

Όπως πολλές φορές κατά το παρελθόν έχετε διαβάσει στο Sport24, η ΑΕΚ ποτέ δεν έβγαλε το βλέμμα της από τον Σκόκο. Είναι ένας παίκτης που ο Δημήτρης Μελισσανίδης ήθελε να (ξανά)ντύσει στα κιτρινόμαυρα από το καλοκαίρι του 2015. Μάλιστα τότε, εκείνο που προέκυπτε από το ρεπορτάζ ήταν, πως ειδικά για την περίπτωση του Σκόκο, θα ήταν διατεθειμένος να κάνει υπέρβαση. Είναι δεδομένο πως αν υπάρξει ως δεδομένο η απόφαση φυγής του 32χρονου Αργεντινού από τη Νιούελς, η ΑΕΚ θα την ψάξει την υπόθεση. Άλλωστε πρόκειται για έναν παίκτη όχι απλώς με έρεισμα στον κόσμο, αλλά που κάνει (και) φέτος εντυπωσιακά πράγματα, με 12 γκολ.

Η ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ ΧΙΜΕΝΕΘ

Η ΑΕΚ ξέρει καλά τον Σκόκο και ο Σκόκο ξέρει καλά την ΑΕΚ. Μόνο που την δεδομένη χρονική στιγμή, υπάρχει και μια ακόμα σημαντική παράμετρος στην υπόθεση. Στον πάγκο της Ένωσης, είναι ο Μανόλο Χιμένεθ. Με προπονητή τον Ανδαλουσιάνο, ο Σκόκο κατέκτησε κύπελλο με την ΑΕΚ το 2011. Και οι δυο τους γνωρίζονται πολύ καλά. Επομένως αν χρειαστεί και αν υπάρξει ζήτημα και έδαφος, ο Χιμένεθ αναμένεται να παίξει τον ρόλο του.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ