ΑΕΚ

Η ιστορία της ΑΕΚ με άσπρη φανέλα

Η ιστορία της ΑΕΚ με άσπρη φανέλα
Ριβάλντο INTIME SPORTS

Το Sport24.gr γυρίζει το χρόνο πίσω και θυμάται την ιστορία της λευκής φανέλας της ΑΕΚ. Από το 1980 και τον Δημητριάδη, μέχρι το 2007 και τον Ριβάλντο (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ).

Η αλήθεια είναι πως ακόμα και τώρα που η δεύτερη εμφάνιση δεν αντιμετωπίζεται ως αναγκαίο κακό όπως παλαιότερα αλλά ως κομμάτι της ομάδας, δεν έχει την ίδια απήχηση στον κόσμο όπως η πρώτη. Κυρίως διότι όπως είναι λογικό, δεν έχει τα κανονικά χρώματα της ομάδας, αλλά γίνεται επιλογή κάποιων εναλλακτικών.

Για φέτος η ΑΕΚ επέλεξε το λευκό για την δεύτερη φανέλα της. Μια επιλογή που κουβαλά μακρά ιστορία. Η ΑΕΚ βλέπετε, είχε φορέσει πολλές φορές κατά το παρελθόν, ως εναλλακτική εμφάνιση, λευκή φανέλα. Και το Sport24.grθυμάται.

Σχεδόν… υποχρεωτικά

Η ιστορία της ΑΕΚ με άσπρη φανέλα
Δημητριάδης INTIME SPORTS

Και η επιλογή ήταν το λευκό, καθώς ο Άρης επέλεγε συνήθως ως δεύτερη εμφάνιση το μπλε. Ακόμα και τη σεζόν 1988 – 89 που η ΑΕΚ κατέκτησε το πρώτο επαγγελματικό της τίτλο, η εναλλακτική φανέλα της ήταν άσπρη. Το ίδιο και της σεζόν που ακολούθησαν. Στο δεύτερο από τα τρια σερί πρωταθλήματα, στην λευκή δεύτερη εμφάνιση, προστέθηκαν απλώς μαύρα μανίκια.

Σχέδιο πάνω στο λευκό

Όσο κυλούσε η δεκαετία του ’90 τόσο οι εμφανίσεις της ΑΕΚ γινόντουσαν πιο… ψαγμένες. Από τα μέσα της δεκαετίας και μετά μάλιστα, η ΑΕΚ πρόσθεσε και σχέδια με δικέφαλο αετό πάνω στην κίτρινη φανέλα. Και έφτιαξε ορισμένες εντυπωσιακές εμφανίσεις. Ακόμα και σ’ αυτές όμως, κράτησε το λευκό ως βασικό χρώμα για την δεύτερη εμφάνιση. Ο δικέφαλος έμενε κανονικά, αλλά αντί για κίτρινο, το χρώματα της φανέλας της φανέλας ήταν λευκό.

Λευκό με… διαλείμματα

Η ιστορία της ΑΕΚ με άσπρη φανέλα
INTIME SPORTS

Με άσπρη στην μαύρη σεζόν

Η ιστορία της ΑΕΚ με άσπρη φανέλα
Πετρόπουλος ΑΕΚ 580 INTIME SPORTS
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ