ΑΕΚ

Η επιστροφή του Τουμπάκοβιτς στο "Γ. Καραϊσκάκης"

Η επιστροφή του Τουμπάκοβιτς στο "Γ. Καραϊσκάκης"

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Μαυροβουνίου, Λιούμπιτσα Τουμπάκοβιτς, επιστρέφει μετά από 16 χρόνια στο γήπεδο που… απολύθηκε για το φιλικό με την Εθνική Ελλάδας.

Μπορεί πλέον να φορά την κιτρινοκόκκινη φόρμα της εθνικής του Μαυροβουνίου. Μπορεί τα μαλλιά του να έχουν ασπρίσει λίγο παραπάνω. Όμως όσων οπαδών της ΑΕΚ το μάτι έπεσε πάνω στη χθεσινή (23/3) συνέντευξη Τύπου του προπονητή της σημερινής (24/3) αντιπάλου της εθνικής μας ομάδας, θα αναγνώρισαν μια εξαιρετικά γνωστή φυσιογνωμία. Έναν άνθρωπο που κάθισε μόλις για λίγους μήνες στον πάγκο της Ένωσης, αλλά ήταν ένα διάστημα γεμάτο ένταση. Και όχι πολύ πίσω στον χρόνο. Ο νυν τεχνικός της εθνικής Μαυροβουνίου, ο Λιούμπιτσα Τουμπάκοβιτς, διετέλεσε προπονητής της ΑΕΚ πριν από 17 ολόκληρα χρόνια.

Έμεινε στον πάγκο της Ένωσης μόλις μέχρι τα μισά της σεζόν 1999-2000. Ενδεχομένως οι οπαδοί της ΑΕΚ θα θέλουν να τον ξεχάσουν, καθώς συνέδεσε το όνομα του με τον αυγουστιάτικο αποκλεισμό από τους ομίλους του Champions League, στην φάση των προκριματικών, από την ΑΙΚ Στοκχόλμης. Πιθανόν και ο ίδιος ο Τουμπάκοβιτς θα ήθελε να ξεχάσει το πέρασμα του από τον πάγκο της ΑΕΚ, καθώς απολύθηκε κακήν – κακώς στις 8 Γενάρη και με την ομάδα να έχει κατρακυλήσει στην 5θέση του πρωταθλήματος.

Όμως η αλήθεια είναι πως ο Σέρβος προπονητής, είχε αναλάβει τον κιτρινόμαυρο πάγκο εν χορδαίς και οργάνοις και με μεγάλες προσδοκίες. Άλλωστε είχε έρθει στην ΑΕΚ με τις δάφνες της κατάκτησης τεσσάρων πρωταθλημάτων με την Παρτιζάν. Ενώ η πρώτη επαφή του Τουμπάκοβιτς με την ΑΕΚ, ήταν εκείνο το ιστορικό φιλικό στο Βελιγράδι, εν καιρώ πολέμου και εν μέσω βομβαρδισμών.

Ο «Τούμπα» έτυχε αποθεωτικής υποδοχής κατά την άφιξη του στην Αθήνα. Ήταν ένα καλοκαίρι που δημιουργήθηκαν υψηλές προσδοκίες στην ΑΕΚ και με μεταγραφές παικτών όπως ο Ντράγκαν Τσίριτς από την Μπαρτσελόνα. Τελικά όλα άρχισαν να «γκρεμίζονται», με τον αποκλεισμό από την ΑΙΚ Στοκχόλμης στα προκριματικά των ομίλων του Champions League, τον Αύγουστο του 1999. Ακολουθεί κακή πορεία της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα και «ξεσπίτωμα» από το «πληγωμένο» λόγω του ισχυρού σεισμού, γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Ο Τουμπάκοβιτς όσο περνά ο καιρός έχει όλο και πιο κακές σχέσεις με την πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ και δέχεται όλο και μεγαλύτερη αμφισβήτηση. Θα απομακρυνθεί από την τεχνική ηγεσία στις 8 Γενάρη, μετά από ήττα 3-2 από τον Απόλλωνα στο γήπεδο Καραϊσκάκης. Στο ίδιο γήπεδο, που ο Τουμπάκοβιτς θα μπει σήμερα ως προπονητής πλέον του Μαυροβουνίου.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ