ΑΕΚ

Η ελκυστική Αργεντινή

Η ελκυστική Αργεντινή
Μπαρτόλο

Ο υπεύθυνος του τμήματος σκάουτινγκ της ΑΕΚ ταξίδεψε στην Αργεντινή για μεταγραφικούς στόχους και όχι μόνο.

Η ΑΕΚ ήδη από πέρυσι επιδιώκει να κάνει άνοιγμα στην αγορά της Αργεντινής. Άλλωστε μην ξεχνάτε πως, ανεξαρτήτως αγωνιστικής εικόνας μέσα στη σεζόν, η «καλή» μεταγραφή του περασμένου καλοκαιρινού, ήταν ο Αργεντινός Ντιέγκο Μπουονανότε. Όμως η πιο ξεκάθαρη ένδειξη για τον προσανατολισμό της ΑΕΚ προς την αγορά της χώρας του τανγκό, είναι η επιλογή του Άλεξ Ντε Μπαρτόλο για την θέση του υπεύθυνου τμήματος σκάουτινγκ.

Πρόκειται για τον άνθρωπο που από την εποχή που ήταν μάνατζερ, ήξερε την ποδοσφαιρική πραγματικότητα της Αργεντινής σαν την τσέπη του. Και ως εκ τούτου αυτό το ταξίδι του Ντε Μπαρτόλο στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, τώρα που η ΑΕΚ ψάχνει για μεταγραφικούς στόχους αλλά και για προπονητή, προφανώς και έχει ιδιαίτερη σημασία.

Το διήμερο που ακολουθεί, υπάρχει πλήρης αγωνιστικής δράση στην Αργεντινή. Με πολλά παιχνίδια το Σάββατο και κάποια την Κυριακή, ακόμα και την Δευτέρα. Επομένως το μενού για τον Ντε Μπαρτόλο είναι πλούσιο και το μπλοκάκι του με καλές περιπτώσεις που αξίζουν τον κόπο του τσεκαρίσματος, να είναι γεμάτο. Μάλιστα ο υπεύθυνος του τμήματος σκάουτινγκ της ΑΕΚ εκτός από τσεκάρισμα, ενδέχεται να ανοίξει και κύκλο επαφών. Εξάλλου αυτός είναι και ο λόγος που το ταξίδι του στην Αργεντινή θα κρατήσει μια εβδομάδα και όχι μόνο τις δυο μέρες που υπάρχει αγωνιστική δράση.

Ενώ είναι δεδομένο πως οι επαφές του Ντε Μπαρτόλο δεν θα περιοριστούν σε ζητήματα μεταγραφικά, αλλά θα επεκταθούν και στο κομμάτι που αφορά την αναζήτηση της ΑΕΚ για προπονητή. Υπάρχουν περιπτώσεις από την Λατινική Αμερική που εξετάζει η Ένωση και που μοιάζουν ενδιαφέρουσες. Όπως του Μάρτιν Αρουαμπαρένα για παράδειγμα. Ενός προπονητή που έχει πάρει τίτλο με την Μπόκα, είναι νεαρός και φιλόδοξος, δεν δεσμεύεται με συμβόλαιο με κάποια ομάδα και γνωρίζει την ΑΕΚ από το πέρασμα του ως ποδοσφαιριστής. Όπερ σημαίνει πωςτο «πακέτο» του, ταιριάζει με το προφίλ που έχει βάλει στην αναζήτηση νέου προπονητή. Υπάρχουν όμως και άλλες περιπτώσεις Λατίνων τεχνικών που είναι ενδιαφέρουσες για την ΑΕΚ.

Με λίγα λόγια αυτό το ταξίδι του Ντε Μπαρτόλο στην Αργεντινή είναι σημαντικό. Και οι βολιδοσκοπήσεις που θα κάνει κατά την παραμονή του στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, ενδεχομένως να παίξουν ρόλο και στην αναζήτηση προπονητή, αλλά και στον μεταγραφικό σχεδιασμό.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ