Η αυτοψία του Sport24.gr στο εργοτάξιο της Νέας Φιλαδέλφειας

Η αυτοψία του Sport24.gr στο εργοτάξιο της Νέας Φιλαδέλφειας

Το Sport24.gr έκανε αυτοψία στο εργοτάξιο της Νέας Φιλαδέλφειας, καταγράφει όσα ήδη έχουν γίνει από τα τέλη Ιούλη και αναλύει όσα πρόκειται να γίνουν στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ. (PHOTOS).

Η ΑΕΚ έχει την δυνατότητα, 18 ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα και στο ματς με την Αούστρια στη Βιέννη, να σφραγίσει την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Europa League. Διόλου μικρό για χριστουγεννιάτικο δώρο. Άλλωστε είναι κάτι που η ΑΕΚ έχει να πετύχει κοντά δέκα χρόνια. Επίσης στις 16 του Δεκέμβρη και το ματς με τον Απόλλωνα, η Ένωση μπορεί να έχει την ευκαιρία να κλείσει από την… κορυφή, τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος.

Αυτό και αν είναι μεγάλο χριστουγεννιάτικο δώρο, καθώς δεν το έχει ζήσει από την εποχή που έπαιρνε του σερί τίτλους. Όμως και τα δυο αυτά δώρα, δεν πιάνουν… μια, μπροστά σ’ αυτό που αναμένεται να συμβεί στη Νέα Φιλαδέλφεια, μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων. Το ξεκίνημα των εργασιών για τα θεμέλια του νέου γηπέδου, είναι το πιο μεγάλο δώρο που μπορεί να πάρει η ΑΕΚ.

Και με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή την στιγμή, χρονικά τοποθετείται μέσα στον Δεκέμβρη. Το Sport24.gr βρέθηκε στο εργοτάξιο της Νέας Φιλαδέλφειας και κατέγραψε όλη την πορεία των εργασιών από τις 27 Ιουλίου μέχρι και τώρα, αλλά και τα επόμενα… βήματα.

"ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ" Η "ΣΚΕΠΑΣΤΗ"

Το πρώτο στάδιο των έργου που αφορούσε την «βύθιση» και τα έργα αντιστήριξης, πλησιάζει προς το τέλος του. Στο μεγαλύτερο μέρος του οικοπέδου, οι μπουλντόζες έχουν φτάσει το σκάψιμο περίπου στα οκτώ μέτρα, όπως προβλέπει το σχεδιάγραμμα. Πλέον οι εργασίες της βύθισης, έχουν φτάσει στο τελικό κομμάτι. Στο σημείο που βρισκόταν η Σκεπαστή εξέδρα του παλιού γηπέδου της ΑΕΚ, μπροστά στην Αγιά Τριάδα. Και αυτό το σημείο εργασιών, είναι και το τελευταίο του πρώτου σταδίου.

ΤΟ ΧΩΜΑ ΚΑΙ Ο "ΣΥΜΜΑΧΟΣ" ΚΑΙΡΟΣ

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που έχουν γίνει για την πορεία των εργασιών, από τους μηχανικούς που έχουν αναλάβει το έργο, το χρονοδιάγραμμα τηρείται πιστά. Και μάλιστα υπάρχουν και κερδισμένοι χρόνοι. Κυρίως διότι στο μεγαλύτερο διάστημα που γίνονται οι εργασίες της βύθισης και της αντιστήριξης, ο καιρός είναι σύμμαχος. Χωρίς δηλαδή πολλές βροχές. Το χώμα που έχει χρειαστεί να βγει από το εργοτάξιο, είναι πολύ. Κοντά στις 40χιλιάδες κυβικά. Ένα μέρος πηγαίνει σε χωματερή και ένα άλλο μέρος αποθηκεύεται προκειμένου να χρησιμοποιηθεί εκ νέου.

ΞΕΠΡΟΒΑΛΛΕ Ο ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήδη έχουν συμπληρωθεί 107 ημέρες εργασιών στη Νέα Φιλαδέλφεια. Και προφανώς είναι ακόμα πολύ νωρίς, για να φανεί οτιδήποτε που παραπέμπει στο νέο γήπεδο. Άλλωστε δεν έχουν μπει ακόμα ούτε τα θεμέλια. Όμως η αλήθεια είναι πως το περίγραμμα του αγωνιστικού χώρου, έχει ήδη ξεπροβάλλει. Όταν θα ολοκληρωθεί το πρώτο στάδιο της βύθισης, θα είναι απολύτως ευκρινές το περίγραμμα του τερέν του νέου γηπέδου. Μάλιστα στις τέσσερις γωνίες, κάποια στιγμή, είχαν τοποθετηθεί και τέσσερα σημαιάκια της ΑΕΚ. Για λόγους και πρακτικούς, αλλά κυρίως σημειολογικούς.

ΩΡΑ ΓΙΑ... ΘΕΜΕΛΙΑ

Αν ήταν μια φορά σημαντική μέρα για την ΑΕΚ η 27 Ιουλίου και η έναρξη των εργασιών στο εργοτάξιο της Νέας Φιλαδέλφειας, η μέρα που θα ξεκινήσουν τα έργα για τα θεμέλια, θα είναι ιστορική. Και με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή την στιγμή, δεν πρόκειται να αργήσει. Το πρώτο στάδιο του έργου είναι κοντά στην ολοκλήρωση. Ως εκ τούτου μέχρι και το τέλος του χρόνου, θα υπάρχει η δυνατότητα να ξεκινήσουν οι εργασίες για το δεύτερο στάδιο. Δηλαδή για τα θεμέλια του νέου γηπέδου.

Θυμηθείτε πώς ήταν η κατάσταση στη Νέα Φιλαδέλφεια όταν ξεκίνησαν τα έργα...

 
SHARE

BEST OF NETWORK

Το 'καυτό' αγγελάκι που βγάζει 70.000 δολάρια για κάθε ανάρτηση στο Instagram

Η 29χρονη Νοτιοαφρικανή είναι μια περήφανη μητέρα, ακτιβίστρια κατά του AIDS και celebrity στα κοινωνικά δίκτυα

Τι πίνει ένας barman όταν βγαίνει για ποτό

Μιλήσαμε με bartenders για να δούμε τι αγαπάνε, τι προσέχουν και κυρίως τι πίνουν όταν βρίσκονται από την άλλη μεριά της μπάρας.

Βίντεο - ντοκουμέντο: Οι πρώτες στιγμές μετά τη δολοφονία Στεφανάκου

Το γαζωμένο θωρακισμένο αυτοκίνητο του πρώην βαρυποινίτη και η στιγμή που διαφεύγουν οι δράστες

3 ταινίες και 5 σειρές για το ΣΚ σου

Όλες οι ταινίες και σειρές που αξίζει να τσεκάρεις αυτό το σαββατοκύριακο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Ειδικό αφιέρωμα για το Bitcoin στην Ημερησία

Το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής κυκλοφορεί στις 14 Ιανουαρίου με συνολικά επτά πλούσια ένθετα για ολόκληρη την οικογένεια και ειδικό αφιέρωμα για το bitcoin

Ο γ' τόμος της "Εγκυκλοπαίδειας του Κρασιού" με τη σφραγίδα της LAROUSSE

Μη χάσετε στο "Εθνος της Κυριακής" που κυλοφορεί στις 21/01 τον τρίτο και τελευταίο τόμο από την "Εγκυκλοπαίδεια του Κρασιού"

Κερδίστε προσκλήσεις για το "Δον Παναγιώτης" και "Όταν σβήνουν τα φώτα"

Το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής σας δίνει την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις δημοφιλέστερες μουσικές και θεατρικές παραστάσεις

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24