ΑΕΚ

Η αυτοδυναμία του Λάζαρου "κόλλησε" με τη νίκη

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

O Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος έχει αρχίσει να "χτίζει" μία πολύ θετική παράδοση στις αναμετρήσεις που χρίζεται σκόρερ με τη φανέλα της ΑΕΚ, αφού σε ποσοστό 75% οι "κιτρινόμαυροι" παίρνουν τη νίκη. (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Στο στρατόπεδο της ΑΕΚ, παρότι υπάρχει μπροστά η αναμέτρηση με την Αούστρια Βιέννης για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League (28/09, 22:05), ζουν ακόμη στους ρυθμούς της σπουδαίας νίκης με 3-2 επί του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ. Ο τρόπος που ήρθε το θετικό αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με την καλή εικόνα της ομάδας, έχουν δημιουργήσει τεράστιο ενθουσιασμό στις τάξεις των φίλων της Ένωσης.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους "κιτρινόμαυρους" και ουσιαστικά ο άνθρωπος που έδωσε το... σύνθημα της αντεπίθεσης, ήταν ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Ο 31χρονος μεσοεπιθετικός σημείωσε τα δύο απ' τα τρία γκολ της ΑΕΚ, με το δεύτερο μάλιστα, που προήλθε από τρομερή εκτέλεση φάουλ, να διεκδικεί τον τίτλο ενός εκ των κορυφαίων της σεζόν. Άλλωστε, αρκετά διεθνή ΜΜΕ δεν δίστασαν να τον παρομοιάσουν με τον Ζουνίνιο Περλαμπουκάνο, τον Ρομπέρτο Κάρλος και τον Αντρέα Πίρλο.

Ωστόσο, υπάρχει ακόμα ένα -στατιστικό- στοιχείο που αποδεικνύει πως ο διεθνής ποδοσφαιριστής είναι υπερπολύτιμος και καθοριστικός στις νίκες της ομάδας του. Συγκεκριμένα, τη διετία που φοράει τη φανέλα της Ένωσης, ο 31χρονος εξτρέμ έχει σκοράρει 14 γκολ σε 12 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, Κύπελλο, playoffs, Europa League). Η ΑΕΚ κέρδισε τα εννιά εξ αυτών, ένα ματς έληξε ισόπαλο, ενώ υπήρξαν και δύο ήττες. Δηλαδή, όταν ο Λάζαρος χρίζεται σκόρερ, η Ένωση σε ποσοστό 75% φεύγει νικήτρια απ' το γήπεδο.

Βέβαια, η μία απ' τις δύο ήττες ήταν ιδιαίτερα σημαντική, αφού παρά το γκολ που πέτυχε στον περυσινό τελικό του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ δεν κατάφερε να κατακτήσει την κούπα. Σε ό,τι αφορά στη δεύτερη ήττα, ήταν για την 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος κόντρα στον Παναθηναϊκό. Οι "πράσινοι" προηγήθηκαν 2-0, οι "κιτρινόμαυροι", με μπροστάρη τον Έλληνα μεσοεπιθετικό (γκολ και ασίστ), έφεραν το ματς στα ίσα, αλλά τελικά ένα γκολ του Μπεργκ στις καθυστερήσεις χάρισε τη νίκη στους φιλοξενούμενους. Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη ήταν η πρώτη ήττα του Μανόλο Χιμένεθ στη δεύτερη θητεία του στον "κιτρινόμαυρο" πάγκο.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:

Η αυτοδυναμία του Λάζαρου "κόλλησε" με τη νίκη

Δείτε τα σημαντικότερα γκολ:

vs Παναθηναϊκός

vs Ριέκα

vs Ολυμπιακός

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ