ΑΕΚ

Η απίστευτη ιστορία του ποδοσφαιριστή-γιατρού Νικολιά

Η απίστευτη ιστορία του ποδοσφαιριστή-γιατρού Νικολιά

Διαβάστε στο Sport24.gr την απίστευτη ιστορία του ποδοσφαιριστή-γιατρού Αλέξανδρου Νικολιά, τα παπούτσια που δεν είχε να φορέσει, η επιμονή του να σπουδάσει και παράλληλα να παίξει ποδόσφαιρο και η πλούσια κώμη που θα... περιοριστεί στην Αθήνα.

Αποστολή στην Αγγλία: Βαγγέλης Αρναούτογλου

«Τον έβλεπα να κάνει αυτά τα φοβερά κόλπα με τη μπάλα, να πασάρει καλά, να ντριπλάρει, αλλά όταν έκανε σουτ ήταν όλα τζούφια. Δεν μπορούσα να καταλάβω το γιατί και κάποια στιγμή πρόσεξα ότι τα παπούτσια του ζάρωναν. Τον πλησίασα και του είπα “αγόρι μου τι νούμερο παπούτσι φοράς;”. “43”, μου λέει. “Και αυτά τι είναι;”. “Αυτά είναι 45” κόουτς»...

Ο μεγαλωμένος στην Κύμη Ευβοίας Αλέξανδρος Νικολιάς, στα 18 του πλέον και έχοντας καταφέρει να περάσει στην ιατρική, ντρεπόταν να ζητήσει από την ομάδα ένα νέο ζευγάρι παπούτσια και αν δεν το παρατηρούσε ο Βαγγέλης Βλάχος (στη στιχομυθία που διαβάσατε παραπάνω), ακόμα με τα ίδια θα το πολεμούσε να πείσει ότι αξίζει μία θέση στο ρόιστερ της πρώτης ομάδας.

Οι τάπες σε αυτά που φορούσε (ποιος ξέρει από που τα είχε προμηθευτεί, πάντως δεν περίσσευαν τα χρήματα για να αγοράσει ένα νέο ζευγάρι) σχεδόν είχαν φαγωθεί πλέον, αλλά ο ιδιαίτερα σεμνός και συνεσταλμένος πιτσιρικάς δεν τολμούσε να το αναφέρει στον φροντιστή της ομάδας, τον Νίκο Κορομηλά. Τα έδινε όσο πιο σφιχτά μπορούσε και έβγαινε για προπόνηση... «Έλα εδώ να σε φτιάξω, είναι δυνατόν να μην μου το λες αυτό;» του είπε ο Μήτσι και του έδωσε το απαραίτητο ζευγάρι, αυτό που ταίριαζε στο πόδι του.

Το ταλέντο και η τεχνική του φωνάζουν από μακριά... «Είναι φοβερός με τη μπάλα στα πόδια, ίσως ο καλύτερος από όλους τους μικρούς σε αυτό, όμως έχει να κάνει κανονική προπόνηση εδώ και δύο χρόνια. Δύο φορές την εβδομάδα μόνο ερχόταν στα Σπάτα και μετά πίσω στην Εύβοια. Αλλά είναι μπαλαδόρος και θα παίξει» μας εξομολογήθηκε ο προπονητής της ΑΕΚ για τον 18χρονο ποδοσφαιριστή ο οποίος αν και αντιλαμβανόταν ότι διαθέτει ταλέντο όχι απλώς δεν «ψωνίστηκε» αλλά είχε πάντα στο μυαλό του ότι έπρεπε να σπουδάσει!

«Γι αυτό το λόγο δεν μπορούσα να κάνω περισσότερες από δύο προπονήσεις την εβδομάδα κόουτς, έπρεπε να περάσω στην ιατρική, ποτέ δεν ξέρεις πως θα σου τα φέρει το ποδόσφαιρο» είχε πει στον Βλάχο ο οποίος δηλώνει εντυπωσιασμένος από τη σεμνότητα και την ωριμότητα του Νικολιά αν και θα ήθελε να δει λίγο περισσότερο τσαμπουκά σε εκείνον. Με το χρόνο θα προστεθεί και αυτό στο ρεπερτόριό του.

Θυμίζει... Νάβας!

Αναπόφευκτος ο παραλληλισμός, όχι μόνο στην όψη αλλά και στο στυλ... Βέβαια με την πρώτη ματιά το μυαλό τρέχει αμέσως στον Αργεντινό που είχε αγαπηθεί όσο λίγοι από τον κόσμο της ΑΕΚ κι ας είχε βραχύβια καριέρα στην Ένωση λόγω μυαλού αλλά και τραυματισμών. Ωστόσο η πλούσια κώμη του Νικολιά σύντομα θα αποτελέσει παρελθόν, το έχει πάρει απόφαση και ο ίδιος διότι τον εμποδίζει σε κάποιες κινήσεις...

Μάλιστα σε στιγμές χαλάρωσης στο ξενοδοχείο που έχει καταλύσει η ΑΕΚ, ο προπονητής αστειεύτηκε μαζί του λέγοντάς του ότι έχει κανονίσει με έναν εξαιρετικό κομμωτή που βρήκε στην περιοχή να έλθει στο δωμάτιό του και να τον κουρέψει! Ο μικρός τα έχασε, έσκυψε το κεφάλι και πριν καταλάβει ότι ο Βλάχος αστειευόταν τον είχε ήδη πλησιάσει διστακτικά ζητώντας του να του επιτρέψει να το κάνει στην Αθήνα! «Ναι αγόρι μου, μην μου αγχώνεσαι, πλάκα κάνουμε» του είπε ο προπονητής.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ