ΑΕΚ

Η απαγορευμένη λέξη και το "μάθημα"

Η απαγορευμένη λέξη και το "μάθημα"
Κετσπάγια ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Τιμούρ Κετσπάγια προσπαθεί να κρατήσει τους παίκτες της ΑΕΚ προσγειωμένους και συγκεντρωμένους στον Ηρακλή (19:30).

Οι παίκτες της ΑΕΚ δεν παρακολούθησαν χθες (25/9) στην τηλεόραση το παιχνίδι της Λάρισας με τον Ολυμπιακό, ούτε από επαγγελματική διαστροφή, ούτε καν για λόγους «κατασκοπείας» των δυο επόμενων αντιπάλων τους στο πρωτάθλημα.

Κυρίως ήθελαν να δουν το έναν εκ των βασικών ανταγωνιστών για τον τίτλο. Και είναι δεδομένο πως το αποτέλεσμα του Ολυμπιακού έφερε χαμόγελα στην κιτρινόμαυρη αποστολή, καθώς πλέον σήμερα (26/9, 20:30) υπάρχει η μοναδική, μετά από πολλά χρόνια, ευκαιρία, να μείνει η ΑΕΚ στην κορυφή, χωρίς συγκάτοικο.

Κάτι που βεβαίως προϋποθέτει νίκη επί του Ηρακλή. Και ο Τιμούρ Κετσπάγια ξέρει καλύτερα από τον καθένα, πως όλο αυτό το κλίμα που έχει δημιουργηθεί, μετά τα αποτελέσματα του Σαββατοκύριακου, κρύβει παγίδες.

Ήδη ο τεχνικός της ΑΕΚ έχει καταβάλει μεγάλη προσπάθεια όλες τις προηγούμενες μέρες να βγάλει από τις συζητήσεις των παικτών και όσο μπορεί και από το μυαλό τους, το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την προσεχή Κυριακή (2/10). Σχεδόν απαγορευμένη ήταν η λέξη ντέρμπι στα Σπάτα, μέχρι να περάσει το ματς με τον Ηρακλή. Τώρα όμως ο Κετσπάγια έχει να διαχειριστεί και το κλίμα ευφορίας που έχει δημιουργηθεί λίγες ώρες πριν το σημερινό παιχνίδι, μετά τις γκέλες του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ.

Ο τεχνικός της ΑΕΚ προσπαθεί να περάσει ως "μάθημα" στους παίκτες του, το "πάθημα" των άλλων τριών, το Σαββατοκύριακο που πέρασε. Παρόλο που ειδικά το αποτέλεσμα στην Τούμπα, ήταν μια μικρή δικαίωση για την ΑΕΚ και τον Κετσπάγια. Ο Γεωργιανός τεχνικός είχε πει στους παίκτες του μετά τη νίκη με 4-1 επί της Ξάνθης στο εναρκτήριο ματς, πως αξίζουν συγχαρητήρια, διότι κέρδισαν μια ομάδα οργανωμένη και με συνοχή, που καμία άλλη ομάδα δεν θα κερδίσει εύκολα.

Όμως το πιο σημαντικό για τον Κετσπάγια, είναι οι παίκτες του να μπουν στο γήπεδο σήμερα απέναντι στον Ηρακλή, χωρίς να σκέφτονται το ντέρμπι που ακολουθεί με τον Ολυμπιακό, χωρίς να σκέφτονται την επικείμενη μοναξιά της κορυφής και με οδηγό προς… αποφυγή, όσα έπαθαν μέσα στο Σαββατοκύριακο ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ.

Photo Credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ανάλυση του Ηρακλή με βίντεο από Κετσπάγια
Η πιο roller coaster ομάδα του πλανήτη
"Μασκοφόρος" για το ντέρμπι ο Μάνταλος
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ