ΑΕΚ

Η ακροβασία του Λάζαρου

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΚΕΡΚΥΡΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΚΕΡΚΥΡΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr αποκάλυψε το ραντεβού Μελισσανίδη - Χριστοδουλόπουλου. Και παρουσιάζει την υπόθεση, όπως έχει αυτή τη στιγμή.

Στο αποκλειστικό ρεπορτάζ του Sport24.gr την περασμένη Παρασκευή, διαβάσατε για τη συνάντηση που είχαν ο Δημήτρης Μελισσανίδης και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος σε γνωστό στέκι της παραλιακής.

Ήταν περισσότερο μια συνάντηση στην οποία σχεδόν μονολόγησε ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ, καθιστώντας σαφές στον διεθνή εξτρέμ ότι είναι θέμα αρχής και τιμής για εκείνον, το να τηρήσει το συμφωνηθέν «+1» που προβλέπεται από όσα οι δύο πλευρές είχαν αποδεχθεί και υπογράψει το καλοκαίρι του 2016. Έτσι λειτουργεί ο Μελισσανίδης και ο Λάζαρος δεν αποτελεί εξαίρεση. Το ίδιο θα πράξει με όλους όσοι έχουν κάνει μια συγκεκριμένη συμφωνία μαζί του. Ειδικά όταν αυτή φέρει υπογραφές.

Αναλόγως είχε χειριστεί και την περίπτωση του Βράνιες, στον οποίο ναι μεν συγχώρησε τα τρία διαδοχικά πειθαρχικά παραπτώματα, όταν όμως πήρε την κατάσταση στα χέρια του, έβαλε τον Βόσνιο στη θέση του. Κι έκτοτε, όλοι έχουμε γίνει μάρτυρες της μετάλλαξης συμπεριφορών του κεντρικού αμυντικού, τουλάχιστον μέχρι το τέλος των εφετινών αγώνων. Αργότερα, με τον Βράνιες και την απαίτησή του για αύξηση αποδοχών, δεν ξέρεις πως θα κυλήσει το πράγμα...

Σαφώς ο Χριστοδουλόπουλος είναι μια διαφορετική περίπτωση. Προβλήματα δεν έχει δημιουργήσει, ενώ εντός των γηπέδων έχει αποδειχθεί καταλύτης για την ΑΕΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη. Είναι δικαίωμά του να πιστεύει ότι θα ήθελε διαφορετική αντιμετώπιση όσον αφορά στο επίμαχο «+1» κι αν αυτό θα έπρεπε να προσπεραστεί, ώστε να υπάρξει ένα νέο συμβόλαιο με αυξημένες αποδοχές.

Από την άλλη ο Μελισσανίδης είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει ξεκάθαρες θέσεις και στάσεις σε θέματα συμφωνιών. Είναι το δικό του δικαίωμα στην υπόθεση, να πιστεύει ότι από τη στιγμή που υπάρχει το «+1», θα είναι εκείνος που θα αποφασίσει εάν και εφόσον θα προχωρήσει σε νέα συζήτηση με τον Λάζαρο. Και αυτό θα γίνει μόνον εφόσον ο ποδοσφαιριστής αποδεχθεί τον έξτρα χρόνο, υπογράψει σε νέο συμβόλαιο δεν προσπαθήσει να κοντράρει αυτόν τον όρο.

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο Λάζαρος περίμενε κάτι διαφορετικό. Αυτό είναι το πρώτο δεδομένο. Ασφαλώς και δεν έφυγε ικανοποιημένος από το ραντεβού, σίγουρα δεν υπήρξε συμφωνία. Αν κάποιος θέλει να δει ψυχρά την κατάσταση, η κουβέντα δεν πήγε καλά. Δεν έφερε αποτέλεσμα. Πλέον υπάρχει μια κατάσταση αναμονής. Βασικά για το τι θα πράξει ο ίδιος ο Χριστοδουλόπουλος.

Βάσει του τελεσιγράφου Μελισσανίδη, ο Λάζαρος θα πρέπει να αποφασίσει (και μάλιστα όχι να χρονοτριβήσει) για το αν αποδέχεται το "+1". Αυτό είναι κάτι που το ξέρει μόνο ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής. Ίσως μέσα του να γνωρίζει ήδη τι θέλει να πράξει. Ίσως και να αμφιταλαντεύεται ακόμα. Αν πάντως δεν αποδεχθεί αυτόν τον όρο, η καριέρα του στην ΑΕΚ θα τελειώσει. Άδοξα... Δύσκολα αλλάζει ο Μελισσανίδης απόψεις για τέτοια ζητήματα.

Στον αντίλο, λίγος σεβασμός από μερίδα των Μ.Μ.Ε. δεν βλάπτει. Το να παρουσιάζεται μόνον ο Χριστοδουλόπουλος ως ο υποχρεωμένος και αναβαπτισμένος από την ΑΕΚ, είναι τουλάχιστον εμπαθές. Συνιστά τη μισή αλήθεια. Ποδοσφαιρικά αν το δεις, δίχως εκείνον στο γήπεδο η ομάδα δυσκολεύεται πολύ στην παραγωγή φάσεων.

Φάνηκε ακόμα και κόντρα στον Πλατανιά. Η απόφασή του, όποια κι αν είναι, όπου κι αν οδηγήσει είναι μια προσωπική υπόθεσή του. Κι επειδή η υπόθεση όντως ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί, καλό θα είναι μερικοί - μερικοί να αντιληφθούν ότι η δίκαιη στάση και η απομάκρυνση από αφορισμούς, απαιτούν κότσια και χαρακτήρα...

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ