ΑΕΚ

Η ΑΕΚ ζητά άμεση κατεδάφιση του γκαράζ δίπλα στο γήπεδο

ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Την άμεση κατεδάφιση του γκαράζ για τα απορριμματοφόρα του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας/Χαλκηδόνας, που έχει κριθεί αυθαίρετο, ζητά η ΠΑΕ ΑΕΚ.

Μπορεί το εργοτάξιο του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια να αλλάζει καθημερινά όψη και να οι εργασίες να προχωρούν με γοργούς ρυθμούς.

Όμως το γκαράζ με τα απορριμματοφόρα του Δήμου στη βόρεια πλευρά, παραμένει στη… θέση του. Παρόλο που με αμετάκλητη απόφαση του ΣτΕ, έχει κριθεί αυθαίρετο και άμεσα κατεδαφιστέο.

Η ΑΕΚ με αίτηση της στην Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, ζητά να εκτελεστεί άμεσα η απόφαση. Μάλιστα υπάρχει η πρόθεση να διατεθούν ακόμα και μηχανήματα που δουλεύουν στο εργοτάξιο του γηπέδου, προκειμένου να γίνει αυτή η δουλειά.

Σκοπός της ΑΕΚ είναι να βοηθήσουν, έτσι ώστε να ανοίξουν όλες οι απαραίτητες ζώνες για την πυροπροστασία του Αλσους με δεδομένο ότι η αντιπυρική περίοδος ξεκινά την 1η Μαΐου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΕΚ:

"Με αίτηση στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και κοινοποίηση σε όλες τις συναρμόδιες αρχές η Δικέφαλος 1924 Κατασκευαστική ΑΕ και η Ερασιτεχνική ΑΕΚ ζήτησαν την κατεδάφιση της αυθαίρετης, σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 4480/2015 απόφαση του ΣτΕ, κατασκευής γκαράζ για απορριμματοφόρα του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας μέσα στο Αλσος με περιμετρικούς τοίχους από τσιμεντόλιθους και οροφές υποστέγων από μπετόν.

Σημειώνεται ότι η υπ’ αρ. 6395/1415/20-03-1995 έκθεση αυτοψίας της Διεύθυνσης Πολεοδομίας κατέστη αμετάκλητη με την υπ’ αρ. 4480/2015 απόφαση του ΣτΕ και η περιγραφόμενη στην αυτοψία κατασκευή του Δήμου κρίνεται άμεσα κατεδαφιστέα και μάλιστα κατά απόλυτη προτεραιότητα για λόγους δημοσίου συμφέροντος που συνίστανται στην προστασία του Αλσους, το οποίο σύμφωνα με το νέο ρυθμιστικό σχέδιο Αττικής έχει μητροπολιτικό χαρακτήρα.

Επίσης σύμφωνα με την υπ’ αρ. 347/2017 απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ γίνεται σαφές ότι "η διάνοιξη πεζοδρόμων που θα περιβάλλουν το γήπεδο της ΑΕΚ είναι επείγουσα για λόγους πυροπροστασίας του Αλσους έναντι των κατασκευαστικών δραστηριοτήτων στο παρακείμενο εργοτάξιο του γηπέδου, αλλά και για τη διέλευση πυροσβεστικών οχημάτων"…

Με την αίτησή της η Δικέφαλος ΑΕ δηλώνει ότι -εφόσον απαιτηθεί- θέτει στη διάθεση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού όλα τα αναγκαία μέσα (μηχανήματα και προσωπικό) τα οποία θα υποδειχθούν για την αποξήλωση, κατεδάφιση και απομάκρυνση των αναφερόμενων αυθαίρετων κατασκευών και μάλιστα πριν από την επικείμενη έναρξη της αντιπυρικής περιόδου την 1η Μαΐου του τρέχοντος έτους.

H Δικέφαλος ΑΕ και η Ερασιτεχνική ΑΕΚ δηλώνουν ότι έχει φτάσει επιτέλους η ώρα να κινηθούν οι διαδικασίες από τους αρμόδιους θεσμικούς παράγοντες, για τους οποίους υπάρχουν και ποινικές ευθύνες, μετά από ένα τόσο μεγάλο διάστημα αδράνειας και ανοχής, αλλά και ότι θα πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στο περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται στο Αλσος της Νέας Φιλαδέλφειας και στον δεδομένο κίνδυνο πυρκαγιάς ενόψει και της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου".

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

"Προτάσεις απ' την ΑΕΚ κι από άλλες επτά ομάδες για τον Αραούχο"
Στη Ριζούπολη το Απόλλων Σμύρνης - ΑΕΚ
Οι "κιτρινόμαυρες" θύρες του τελικού Κυπέλλου
Χωρίς Χουλτ και Βράνιες η ΑΕΚ στην Κέρκυρα
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ